Λεξικό στοιχήματος – Ορολογία στοιχήματος στο διαδίκτυο

Η άρτια γνώση και η σωστή κατανόηση της ορολογίας στο χώρο του στοιχήματος είναι βασική. Χωρίς αυτό το “εργαλείο” δεν γίνεται να ξεκινήσει κάποιος να παίζει στοίχημα, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει και η στιγμή που θα ποντάρει “στα κουτουρού”.

Στο διαδικτυακό στοίχημα υπάρχει μπόλικο «ειδικό» λεξιλόγιο, όροι τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί που δείχνουν εύκολοι και κατανοητοί, υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι τόσο ευρέως γνωστοί.

Κι όσο σημαντικό είναι να ξέρεις πως ποντάρεις, άλλα τόσο χρήσιμο είναι να γνωρίζεις και το τι ποντάρεις.

H έμπειρη ομάδα του Bookmakers.gr έψαξε και βρήκε όλες εκείνες τις “δύσκολες λέξεις” που συναντάμε στις διάφορες στοιχηματικές πλατφόρμες και ετοίμασε τον παρακάτω οδηγό – λεξικό στοιχήματος, όπου μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη την ελληνική και διεθνή ορολογία του χώρου, με τις διάφορες παραλλαγές που θα συναντήσετε στους Book.

 letter

 

 

Accumulator Bet (Parlay ή Acca)

Στα ελληνικά χρησιμοποιείται ο όρος «παρολί». Είναι το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης συνδυάζει 2 ή περισσότερα αθλητικά γεγονότα στο ίδιο κουπόνι. Για να θεωρηθεί κερδισμένο το παρολί στοίχημα πρέπει να επαληθευτούν όλα τα γεγονότα που έχουν επιλεχτεί.

➥ Anytime Σκόρερ

Να σκοράρει κάποιος παίκτης οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα.

➥ Antepost

Μακροχρόνιο στοίχημα για μία διοργάνωση, όπως για παράδειγμα ποια ομάδα θα κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ, ποια ομάδα θα υποβιβαστεί ή ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ.

➥ Asian Handicap (Ασιατικό Χάντικαπ)

Είναι το ειδικό στοίχημα στο οποίο η πλατφόρμα δίνει πλεονέκτημα σε μία ομάδα, είτε γκολ για το ποδόσφαιρο είτε πόντων στο μπάσκετ. Το νικητήριο αποτέλεσμα προκύπτει από την πρόσθεση του πλεονεκτήματος στο τελικό σκορ. Σε περίπτωση που προκύψει ισοπαλία, το ποντάρισμα επιστρέφεται στον παίκτη. Επί παραδείγματι,  αν υπάρχει πλεονέκτημα +1 γκολ στη φιλοξενούμενη ομάδα, τότε για να βγει άσος (1) θα πρέπει η γηπεδούχος να επικρατήσει με τουλάχιστον 2 τέρματα διαφορά (π.χ. 2-0, 3-0, 3-1, 4-2 κλπ.). Όπως αναφέρθηκε, σε περίπτωση ισοπαλίας επιστρέφεται το ποντάρισμα.

Το Ασιατικό Χάντικαπ είναι μια αγορά που έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των περισσότερων παιχτών του στοιχήματος. Μάθε ποια είναι η κορυφαία…

👉 Στοιχηματική με τα καλύτερα lines
👉 Στοιχηματική με τις περισσότερες αγορές
👉 Στοιχηματική με τις καλύτερες αποδόσεις στα ασιατικά,

και δες τη γκανιότα της κάθε μιας και το πλήθος των ασιατικών που διαθέτουν, στο  αναλυτικό αφιέρωμα που δημιούργησε η bookmakers team.

➥ Ακριβές Σκορ

Το τελικό σκορ μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα (90 λεπτά). Δεν περιλαμβάνεται η παράταση, εκτός και αν αναφέρεται στους όρους.

➥ Ακριβές Σκορ και Σκόρερ (Scorecast)

Είναι το συνδυαστικό στοίχημα όπου ο παίκτης στοιχηματίζει στο ακριβές σκορ της αναμέτρησης και τον πρώτο σκόρερ που θα βάλει γκολ.

➥ Αμερικάνικο Στοίχημα

Είναι το ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης ποντάρει στην νίκη της γηπεδούχου ή φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ η ισοπαλία είναι ίση με μονάδα και επιστρέφει το ποσό του πονταρίσματος.

➥ Αναβληθέν Αγώνας

Όταν κάποιος αγώνας αναβάλλεται η κάθε πλατφόρμα στοιχημάτων εφαρμόζει τους δικούς της όρους και κανόνες. Οι περισσότεροι μπουκ θα υπολογίσουν την απόδοση του αγώνα ως μονάδα, ενώ υπάρχουν πλατφόρμες που περιμένουν τη διεξαγωγή τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Aνάληψη

Είναι η διαδικασία κατά την οποία ο παίκτης αιτείται της απόσυρσης χρηματικού ποσού από τον λογαριασμό του στην στοιχηματική πλατφόρμα. Οι διαθέσιμοι τρόποι ανάληψης, οι χρόνοι εκπλήρωσης αυτής της συναλλαγής, όπως επίσης πιθανές χρεώσεις και κατώτατα όρια διαφέρουν σε κάθε bookmaker.

Οι καλύτερες στοιχηματικές βάσει αναλήψεων (τρόπος & ελάχιστα όρια)

ΘέσηBookmakerSkrillNetellerPaysafeΑξιολόγηση
🏆Stoiximan✔️✔️✔️Δες την αξιολόγηση
🥈Netbet✔️✔️✔️Δες την αξιολόγηση
🥉Bwin✔️✔️✔️Δες την αξιολόγηση
4⃣Novibet✔️✔️✔️Δες την αξιολόγηση
5⃣Bet365✔️✔️✔️Δες την αξιολόγηση

➥ Αουτσάιντερ (Outsider ή Underdog ή Rag)

Ως αουτσάιντερ ορίζεται η ομάδα που έχει τις λιγότερες πιθανότητες νίκης και ως συνέπεια αυτού την υψηλότερη απόδοση.

➥ Απόδοση

Είναι το ποσοστό κέρδους που καταβάλλεται στους παίκτες σε περίπτωση επιτυχημένης έκβασης του στοιχήματός τους. Υπάρχουν έξι τύποι αποδόσεων: οι αμερικάνικες, οι δεκαδικές (ευρωπαϊκές), οι κλασματικές (βρετανικές), οι αποδόσεις Ινδονησίας και Χονγκ Κονγκ αλλά και Μαλαισιανές αποδόσεις.

➥ Άρμπιτραζ (Arbitrage Bet ή Sure Bet)

Είναι το είδος πονταρίσματος που ο παίκτης στοιχηματίζει και στα δύο ή τρία σημεία (νίκη, ισοπαλία, ήττα) ενός αγώνα σε διαφορετικές πλατφόρμες ώστε το κέρδος του να είναι σίγουρο. Η επιλογή της κάθε πλατφόρμας γίνεται με κριτήριο την υψηλότερη απόδοση στο εκάστοτε σημείο, ενώ το κάθε ποντάρισμα είναι τέτοιο ώστε όποιο αποτέλεσμα και αν προκύψει να υπάρχει βέβαιο κέρδος.

➥ Αυτογκόλ

Είναι το ειδικό στοίχημα που αφορά αν θα σημειωθεί αυτογκόλ σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση ή όχι.

➥ Ανταλλακτήριο Στοιχημάτων (Betting Exchange)

Πρόκειται για site στο οποίο ο παίκτης στοιχηματίζει εναντίον άλλων παικτών χωρίς τη διαμεσολάβηση μπουκμέικερ. Μπορεί να λειτουργήσει ο ίδιος ως book προσφέροντας αποδόσεις για να ποντάρουν άλλοι παίχτες ή να στοιχηματίσει αυτός σε ένα γεγονός για το οποίο προσφέρει αποδόσεις κάποιος άλλος.

b letter

 

 

➥ Back (Υπέρ)

Είναι όρος των ανταλλακτηρίων και αποτελεί τον πιο συνηθισμένο τρόπο στοιχηματισμού. Πρόκειται για το ποντάρισμα υπέρ κάποιου σημείου.

➥ Betting Limits (Όρια στοιχηματισμού)

Είναι τα όρια πονταρίσματος μέσα στα οποία μπορεί να στοιχηματίσει ένας παίκτης. Τα όρια αυτά καθορίζονται από τον Bookmaker ο οποίος καθορίζει το ελάχιστο και το μέγιστο επιτρεπτό ποντάρισμα σε κάθε στοίχημα.

➥ BIC/SWIFT Αριθμός

Λέξη που περιλαμβάνει αριθμούς και γράμματα με την οποία γίνεται η ταυτοποίηση διεθνώς της τράπεζας μέσω της οποίας θα γίνει οποιαδήποτε συναλλαγή των παικτών, είτε κατάθεση είτε ανάληψη.

➥ Bookings (Κάρτες)

Είναι το ειδικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει αν το άθροισμα των καρτών σε έναν αγώνα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από το όριο (line) που έχει θέσει η πλατφόρμα στοιχήματος. Η συγκεκριμένη αγορά αριθμεί πλέον πολλές εναλλακτικές επιλογές στις στοιχηματικές πλατφόρμες.

➥ BΑΡ → VAR (Video Assistant Referee)

Ένας όρος που εκ πρώτης όψεως δεν συνδέεται άμεσα με το στοίχημα, πλην όμως έχει μπει για τα καλά στο στοίχημα ποδόσφαιρο και επηρεάζει άμεσα αρκετές αγορές.

Με ποιον τρόπο το Var επηρεάζει το στοίχημα;

Παράδειγμα: Με χρήση VAR έχουν αυξηθεί αισθητά τα πέναλτι που καταλογίζονται στις αναμετρήσεις, κάτι που ανάγκασε τις στοιχηματικές να ρίξουν τις αποδόσεις τους στον “Καταλογισμό Πέναλτι”.

📌 Μπορείς να δεις αναλυτικά  την επιρροή του VAR στο στοίχημα.

c letter

 

 

➥ CVC (Card Verification Code)

Πρόκειται για των κωδικό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας και απαιτείται σε όλες τις καταθέσεις που γίνονται μέσω τηλεφώνου ή Internet.

➥ Γκανιότα (Juice ή Vigorish ή Vig ή Cut ή Juice)

Είναι το ποσοστό κέρδους του μπουκμέικερ.

➥ Γκολ-Γκολ (GG ή Goal ή Goal/Goal)

Είναι το στοίχημα να σημειώσουν τέρμα και οι δύο ομάδες.

➥ Cash Out

Η υπηρεσία που προσφέρουν οι στοιχηματικές και σου δίνει τη δυνατότητα να “πουλήσεις” το στοίχημα σου στον book, πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Με τον τρόπο αυτό, “κλείνεις” το στοίχημά σου με σίγουρο κέρδος, υπό τον κίνδυνο βέβαια να χάσεις κάποια χρήματα αν τελικά θα το έπιανες και με το τέλος του αγώνα.

Το αν θα κλείσεις ή όχι ένα στοίχημα με cash out είναι κάτι που “ταλαιπωρεί” τη σκέψη του παίχτη του στοιχήματος, όταν θελήσει να το κάνει. Στο bookmakers έχουμε φροντίσει για σένα και ετοιμάσαμε τον απόλυτο ➟ οδηγό για cash out, προκειμένου να σου γίνει ξεκάθαρο τι σε συμφέρει και τι όχι.

cash out

d letter

 

 

➥ Dead heat

Όταν σε ένα αθλητικό γεγονός δύο ή τρεις συμμετέχουσες ομάδες ή συμμετέχοντες παίκτες καταλαμβάνουν την ίδια θέση. Για παράδειγμα, αν σε μία διοργάνωση δύο ποδοσφαιριστές αναδειχτούν ισόπαλοι στους πρώτους σκόρερ.

➥ Διαχείριση Κεφαλαίου (Bankroll Management)

Αφορά την κάβα του κάθε παίκτη και το ύψος των πονταρισμάτων που κάνει ή τον τρόπο/στρατηγική με τον οποίο έχει αποφασίσει να στοιχηματίζει.

➥ Διπλό Αποτέλεσμα (Ημίχρονο/Τελικό ή HT/FT)

Είναι το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης πρέπει να προβλέψει σωστά το αποτέλεσμα του α΄ ημιχρόνου αλλά και του τελικού του αγώνα.

➥ Διπλή Ευκαιρία (Double Chance)

Είναι το ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης μπορεί να επιλέξει δύο από τα τρία αποτελέσματα ταυτόχρονα (1Χ ή 12 ή Χ2).

➥ Δεκαδικές αποδόσεις (Decimal Odds ή ευρωπαϊκές)

Είναι ο τύπος των αποδόσεων που χρησιμοποιείται ευρέως για τον υπολογισμό κέρδους της κάθε επιτυχίας. Εκφράζονται με νούμερα και αποτελούνται από δύο έως τρία δεκαδικά ψηφία όπως το 1.20, 2.25, 1.619 κλπ.

➥ Δίχως Ισοπαλία (Ισοπαλία Όχι Στοίχημα ή Draw No Bet)

Στο ειδικό αυτό μπετ ο παίκτης στοιχηματίζει στη νίκη της γηπεδούχου ή της φιλοξενούμενης ομάδας. Σε περίπτωση ισοπαλίας, επιστρέφεται το ποντάρισμα. Παρόμοιο με το Αμερικάνικο Στοίχημα.

Όταν ποντάρουμε για γηπεδούχο ή φιλοξενούμενο, το Draw no bet ή Ασιατικό Χάντικαπ (0) είναι το ίδιο στοίχημα. Ο BookSpy προτείνει να επιλέγετε το δεύτερο στις στοιχηματικές που μπορείτε να το βρείτε (πχ Netbet), γιατί προσφέρεται τις περισσότερες φορές σε καλύτερη απόδοση.

 

 

➥ EcoCard

Υπηρεσία μέσω της οποίας δύναται να γίνουν καταθέσεις και αναλήψεις στο λογαριασμό ενός παίκτη στην στοιχηματική πλατφόρμα.

➥ Ειδικό Στοίχημα

Είναι η κατηγορία επιλογών που περιλαμβάνει τα όλα τα είδη στοιχημάτων εκτός από τα κλασσικά «άσος», «ισοπαλία», «διπλό» (1, Χ και 2).

➥ Ευρωπαϊκό Χάντικαπ (European Handicap)

Είναι το ειδικό στοίχημα όπου υπάρχει πλεονέκτημα γκολ στο ποδόσφαιρο ή πόντων στο μπάσκετ πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Το χάντικαπ σε μία ομάδα είναι ακέραιο και η διαφορά του από το ασιατικό είναι ότι υπάρχει και η ισοπαλία για επιτυχία, υπάρχουν δηλαδή τρία πιθανά αποτελέσματα.

Τσέκαρε ότι χρειάζεται να ξέρεις για τα δύο είδη χάντικαπ κι επέλεξε για το παιχνίδι σου, αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Ευρωπαϊκό Χάντικαπ ⬅️ ➡️ Ασιατικό Χάντικαπ

 

 

➥ Favourite ή Chalk (φαβορί)

Η ομάδα που έχει τη χαμηλότερη απόδοση για να κερδίσει αγώνα και θεωρητικά τις περισσότερες πιθανότητες επικράτησης.

➥ Fixed Odds

Είναι οι προκαθορισμένες αποδόσεις (pregame).

 

 

➥ Ζώνη Ώρας

Οι παίκτες πρέπει να έχουν ορίσει την σωστή ζώνη ώρας μέσω των ρυθμίσεων του λογαριασμού της στον μπουκμέικερ ώστε να μπορούν να βλέπουν την σωστή ώρα έναρξης των γεγονότων.

➥ Ζωντανό Σκόρ (Livescore)

Εργαλείο που επιτρέπει στους παίκτες την παρακολούθηση της εξέλιξης ενός αγώνα σε πραγματικό χρόνο.

➥ Ζωντανό Στοίχημα (Live Betting)

Ο στοιχηματισμός κατά τη διάρκεια μίας αναμέτρησης. Οι αποδόσεις μεταβάλλονται συνεχώς ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ζωντανή Μετάδοση (Live Streaming)

Το Live Betting δε θα ήταν τίποτα δίχως το live streaming που προσφέρουν πλέον οι περισσότερες στοιχηματικές πλατφόρες και σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ζωντανά εκατοντάδες αθλητικά γεγονότα.

Ο BookSpy παίζει στοίχημα στον Stoiximan, που από τα κορυφαία live-streaming της αγοράς, με πάνω από 100 επιλογές σε εβδομαδιαία βάση και σε πάρα πολλά αθλητικά γεγονότα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις κλπ).

 

 

➥ Head to Head

Πρόκειται για Ειδικό Στοίχημα σε πολλά αθλήματα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει ποιος από τους 2 συμμετέχοντες (παίκτες ή αντίστοιχα ομάδες) θα τερματίσει σε καλύτερη θέση.

➥ Ημίχρονο/Τελικό

Είναι το συνδυαστικό στοίχημα που πρέπει να προβλεφθεί σωστά το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου αλλά και της λήξης της αναμέτρησης.

 

 

➥ IBAN (International Bank Account Number)

Είναι ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού που χρησιμοποιείται για να γίνει μία συναλλαγή στο διατραπεζικό σύστημα.

➥ IBAS (Arbitration Betting Service)

Διεθνής οργανισμός με σκοπό να λύνει τυχόν διαφορές ανάμεσα σε παίκτες και bookmaker.

 

 

➥ Juice

Στα ελληνικά χρησιμοποιείται ο όρος «γκανιότα» και είναι το κέρδος του Bookmaker από ένα γεγονός. Άλλες ονομασίες του είναι book percentage, book edge, Vigorish, Vi, Cut.

💎 Χρυσός κανόνας: Όσο μικρότερη είναι η γκανιότα, τόσο μεγαλύτερο είναι το κέρδος του παίκτη!

Δε θα ήθελες να γνωρίζεις πως υπολογίζουμε την γκανιότα στο στοίχημα και ποια πλατφόρμα έχει τη μικρότερη γκανιότα σε κάθε στοιχηματική αγορά και σε κάθε πρωτάθλημα που ποντάρεις; Στο Bookmakers.gr ⟹ έχουμε φροντίσει ΚΑΙ για αυτό.

 

 

➥ Κλασματικές αποδόσεις (Fractional Odds ή βρετανικές αποδόσεις)

Είναι ο τύπος των αποδόσεων που χρησιμοποιούνται κυρίως στην Μεγάλη Βρετανία για τον υπολογισμό της κάθε επιτυχίας. Τις συναντάμε με τη μορφή κλασμάτων τύπου 2/5, 3/7, 2/1 κλπ και αυτή είναι η διαφορά τους από τις δεκαδικές.

➥ Κόρνερ Στοίχημα

Αφορά όλες εκείνες τις επιλογές που υπάρχουν στις στοιχηματικές και σχετίζονται με το ποντάρισμα στον αριθμό των κόρνερ. Τόσο στο σύνολο της αναμέτρησης, όσο και σε επιμέρους περιόδους και επιπλέον, υπάρχει διαχωρισμός και για να στοιχηματίσεις και στα κόρνερ της κάθε ομάδας ξεχωριστά. Με line, ασιατικά και ευρωπαϊκά χάντικαπ κλπ.

στοίχημα στα κόρνερΚάρτες και Κόρνερ. Δύο ειδικά στοιχήματα που έχουν μεγάλες ευκαιρίες κέρδους. Δες τον αναλυτικό οδηγό και πόνταρε…

Στοίχημα Κόρνερ ⬅️ ➡️ Στοίχημα Κάρτες

 

 

Lay (Κατά)

Το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει κατά ενός σημείου. Είναι όρος των ανταλλακτηρίων.

➥ Live Betting (Ζωντανό Στοίχημα)

Είναι το στοίχημα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Η ιντερνετική πλατφόρμα στοιχήματος προσφέρει αποδόσεις, οι οποίες μεταβάλλονται ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, για γεγονότα που αφορούν το ματς.

Live Betting και Live Streaming πάνε μαζί και οφείλετε να γνωρίζετε τις δυνατότητες που σας παρέχει το δεύτερο για να γίνετε ακόμα καλύτεροι στο πρώτο. Στο Bookmakers έχουμε φροντίσει για σας κι έχουμε τον πληρέστερο οδηγό για τα πλεονεκτήματα του live streaming στο στοίχημα.

 

 

➥ Mobile Betting

(Στοίχημα στο κινητό τηλέφωνο): Η δυνατότητα των παικτών να παίξουν στοίχημα από το smartphone ή το tablet τους. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω τον mobile site των ιστοσελίδων είτε μέσω των εφαρμογών (apps) που διαθέτουν οι μπουκμάκερ.

➥ Money Line

Το συναντάμε στις αμερικάνικες αποδόσεις καθώς ο bookmaker προσφέρει αποδόσεις που έχουν διαφορετική μορφή. Εμφανίζεται το ποσό που πρέπει να στοιχηματίσει κανείς για να κερδίσει 100 Δολάρια ή πόσα μπορεί να κερδίσει κάποιος αν ποντάρει 100 Δολάρια.

➥ MoneySafe (MoneySafe Card)

Πρόκειται για μια προπληρωμένη κάρτα (Mastercard) την οποία ο παίκτης μπορεί «επαναφορτίσει» και να την χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να κάνει καταθέσεις σε ιντερνετικές πλατφόρμες στοιχημάτων.

➥ Μονό αποδεκτό στοίχημα (Single Bet)

Το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει μόνο σε ένα αθλητικό γεγονός.

➥ Μπόνους (Bonus)

Πρόκειται για τις προσφορές των στοιχηματικών ιστοσελίδων ώστε να προσελκύσουν νέους παίκτες ή να επιβραβεύσουν ήδη υπάρχοντες.

➥ Μπουκμέικερ ή Μπουκ (Bookmaker ή Bookie)

Είναι οι στοιχηματικές πλατφόρμες που αναλαμβάνουν τις τοποθετήσεις των στοιχημάτων από τους παίκτες και την πληρωμή των νικηφόρων κουπονιών βάση των αποδόσεων που έχουν προσφέρει.

➥ Μακροχρόνια Στοίχημα (Ante Post Bet)

Είναι το ειδικό στοίχημα με μακροχρόνια διάρκεια που οι παίκτες ποντάρουν π.χ. στον νικητή μίας διοργάνωσης ή τον πρώτο σκόρερ και πρέπει να περιμένουν μέχρι τη λήξη όλης της διοργάνωσης.

 

 

➥ Neteller

Είναι ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που εξυπηρετεί στις οικονομικές συναλλαγές του παίκτη με τον μπουκμέικερ.

➥ Nα πετύχουν γκολ και οι δύο ομάδες (Goal-Goal)

Είναι το ειδικό στοίχημα στο οποίο προβλέπεται ότι και οι δύο ομάδες μίας αναμέτρησης θα σκοράρουν τουλάχιστον 1 φορά.

➥ Νο Γκολ (NG ή No Goal)

Πρόκειται για το στοίχημα να μη σημειώσουν τέρμα και οι δύο ομάδες.

Στοίχημα Goal-Goal/No-Goal. Η πιο δημοφιλής αγορά, όπως την παρουσιάζει στον αναλυτικό οδηγό ο BookSpy σε συνεργασία με την bookmakers team

➢ Πλεονεκτήματα
➢ Συμβουλές tips
➢ Στρατηγικές πονταρίσματος,

για μια αγορά που έχει 50% επιβεβαίωση και με τη σωστή καθοδήγηση θα σου φέρει κέρδος… 100%. Μάθε τα πάντα από τους κορυφαίους στο είδος.

 

 

➥ Όρια Στοιχηματισμού (Bet Limit)

Είναι τα χρηματικά όρια στα οποία ο παίκτης μπορεί να στοιχηματίσει. Υπάρχει ελάχιστο και μέγιστο όριο και ο κάθε μπουκ έχει διαφορετικά που ξεκινούν από το €0.01 και μπορούν να φτάσουν μέχρι και €100.000.

➥ Odds

Είναι οι αποδόσεις που αφορούν κάποιο γεγονός και είναι αυτές που καθορίζουν το κέρδος που μπορεί να προκύψει αν επαληθευτεί το στοίχημα. Υπάρχουν οι δεκαδικές, οι κλασματικές, οι αμερικάνικες, όπως και διάφοροι τύποι ασιατικών αποδόσεων.

➥ Outsider ( Rag ή Underdog)

Η ομάδα με το σημείο που έχει την υψηλότερη απόδοση και συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες νίκης.

➥ Over/Under (Όβερ/Άντερ)

Είναι το στοίχημα που αφορά αν ο συνολικός αριθμός των γκολ ή των πόντων που θα σημειωθούν σε μία αναμέτρηση με το τέλος της είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος από τα όριο Χ που βάζει η πλατφόρμα. Τα όρια ποικίλουν, π.χ. Over/Under 2,5, Over/Under 3,5, Over/Under 2,75 κλπ. Σημειώνεται πως αν μετράει μόνο η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ή και τυχόν παράταση εξαρτάται από τους όρους και κανονισμούς του κάθε μπουκμάκερ.

 

 

➥ Paypal

Είναι ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που εξυπηρετεί στις συναλλαγές με τις ιντερνετικές στοιχηματικές πλατφόρμες.

➥ Paysafecard (Paysafe)

Είναι προπληρωμένη κάρτα που ο παίκτης την προμηθεύεται από συγκεκριμένα σημεία πώλησης και την χρησιμοποιεί για να πραγματοποιήσει κατάθεση χρημάτων στον bookmaker.

Οι καλύτερες στοιχηματικές με paysafe (κατάθεση & ανάληψη)

ΘέσηBookmakerMin ΚατάθεσηMin ΑνάληψηΧρόνος ΑνάληψηςΑξιολόγηση
🏆Bwin5€10€0-6 ώρεςΔες την αξιολόγηση
🥈Sportingbet5€10€0-6 ώρεςΔες την αξιολόγηση
🥉Stoiximan5€10€0-24 ώρεςΔες την αξιολόγηση
4⃣Novibet5€10€0-24 ώρεςΔες την αξιολόγηση
5⃣Bet3655€10€0-24 ώρεςΔες την αξιολόγηση

➥ Push

Η επιστροφή του ποσού πονταρίστηκε σε ένα στοίχημα λόγω ακύρωσης ενός γεγονότος ή ισοπαλίας.

➥ Παρολί (Accumulator Bet ή Acca ή Parlay)

Ο συνδυασμός δύο ή και περισσότερων στοιχημάτων σε ένα κουπόνι που για να θεωρηθεί κερδισμένο πρέπει να είναι όλα επιτυχημένα.

➥ Προμήθεια

Λειτουργεί στα ανταλλακτήρια στοιχήματος και είναι η προμήθεια σε ποσοστό που παρακρατά η ιστοσελίδα από τα κέρδη των παικτών σε αντάλλαγμα την παροχή αυτής της υπηρεσίας.

➥ Πρώτος Σκόρερ

Είναι το ειδικό στοίχημα που ο παίκτης πρέπει να προβλέψει τον ποδοσφαιριστή που θα σκοράρει πρώτος στον αγώνα.

 

 

➥ Skrill (πρώην Moneybookers)

Είναι ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που εξυπηρετεί στις συναλλαγές των παικτών με τις στοιχηματικές πλατφόρμες.

➥ Σκόρερ

Είναι το ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης προβλέπει και στοιχηματίζει έναν συγκεκριμένο παίκτη της αθλητικής αναμέτρησης να βάλει το πρώτο ή το τελευταίο ή οποιοδήποτε ή 2 και άνω ή να σημειώσει χατ-τρικ.

Ανακάλυψε τα 13 διαφορετικά στοιχήματα (Βασικά, Εναλλακτικά, Combo Bet) που αφορούν το στοίχημα σκόρερ στον οδηγό που έχουμε ετοιμάσει και γνώρισε ότι χρειάζεται για να ποντάρεις σε μια αγορά που θα σου φέρει πολλά κέρδη με λίγα λεφτά.

➥ Σύνολο Τερμάτων

Ο συνολικός αριθμός των γκολ μετά το τέλος των 90 λεπτών του αγώνα (π.χ. 0-1, 2-3, 4-6, 7+, 0-2, κλπ.).

➥ Σύνολο γκολ Μονά-Ζυγά (Οdd-Even)

Είναι το ειδικό στοίχημα στο οποίο ποντάρετε αν ο  τελικός αριθμός τερμάτων σε μία αναμέτρηση -ανεξαρτήτως ποια ομάδα σκοράρει- θα είναι μονός η ζυγός.

➥ Σύστημα (System Bet)

Είναι ένα κουπόνι με 3 ή περισσότερα γεγονότα με τον παίκτη να ζητάει να επιβεβαιωθούνε κάποια από αυτά. Για παράδειγμα, εάν επιλέξει το 3/5 θα έχει επιλέξει 5 αθλητικά γεγονότα και θα πρέπει τουλάχιστον 3 από αυτά να επιβεβαιωθούν ώστε να κερδίσει το ελάχιστο ποσό κέρδους. Σε περίπτωση περισσότερων επιτυχιών το κέρδος υπολογίζεται με βάση των αριθμών των στηλών του συστήματος και είναι πολύ μεγαλύτερο για τον παίκτη.

Αναλυτικός Πίνακας Συστημάτων

Ορολογία ΣυστήματοςΕρμηνεία
➥ Σύστημα Καναδικό (Canadian System)

Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 26 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 πενταπλό παρολί, 5 τετραπλά παρολί, 10 τριπλά παρολί και 10 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

➥ Σύστημα Γιάνκι (Yankee System)

Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 11 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τετραπλό παρολί, 4 τριπλά παρολί και 6 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

➥ Σύστημα Σούπερ Γιάνκι (Super Yankee)Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 26 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 πενταπλό παρολί, 5 τετραπλά παρολί, 10 τριπλά παρολί και 10 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές. Είναι το ίδιο με το Καναδικό Σύστημα (Canadian System).
➥ Σύστημα Γολιάθ (Goliath System)Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 8 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 247 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 οκταπλό παρολί, 8 επταπλά παρολί, 28 εξαπλά παρολί, 56 πενταπλά παρολί, 70 τετραπλά παρολί, 56 τριπλά παρολί και 28 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.
➥ Σύστημα Λάκι 63 (Lucky 63 System)Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 6 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 63 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 εξαπλό παρολί, 6 πενταπλά παρολί, 15 τετραπλά παρολί, 20 τριπλά παρολί, 15 διπλά παρολί και 6 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.
➥ Σύστημα Λάκι 15 (Lucky 15 System)Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 4 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 15 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τετραπλό παρολί, 4 τριπλά παρολί, 6 διπλά παρολί και 4 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.
➥ Σύστημα Πατέντα (Patent)Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 26 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τριπλό παρολί, 3 διπλά παρολί και 3 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.
➥ Σύστημα Τρίξι (Trixie System)Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 4 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τριπλό παρολί και 3 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.
➥ Σύστημα Χέιντζ (Heinz System)Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 6 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 57 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 εξαπλό παρολί, 6 πενταπλά παρολί, 15 τετραπλά παρολί, 20 τριπλά παρολί και 15 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.
➥ Σύστημα Σούπερ Χέιντζ (Super Heinz System)Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 7 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 120 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 επταπλό παρολί, 7 εξαπλά παρολί, 21 πενταπλά παρολί,35 τετραπλά παρολί, 35 τριπλά παρολί και 21 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

 

 

➥ Teaser

Είναι το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ορίζει μόνος του το ύψος του χάντικαπ που θέλει να ποντάρει. Η απόδοση του στοιχήματος μεταβάλλεται ανάλογα με το ύψος του χάντικαπ.

➥ Treble (Τριάδα)

Είναι το ποντάρισμα στον συνδυασμό 3 σημείων.

➥ Two way

Είναι το ποντάρισμα σε γεγονότα με 2 πιθανά αποτελέσματα. Π.χ. τέτοια γεγονότα είναι το μπάσκετ, το βόλεϊ, το τένις κ.ά.

➥ Trading

Είναι η τοποθέτηση στοιχημάτων χωρίς τη μεσολάβηση του Bookmaker αλλά σε ένα ανταλλακτήριο. Ένας παίκτης δεν «αγοράζει» απόδοση για ένα συγκεκριμένο γεγονός από έναν Book, αλλά από κάποιον άλλον παίκτη, ο οποίος μπορεί να προσφέρει καλύτερη απόδοση για το γεγονός αυτό.

➥ Τελικό Αποτέλεσμα

Το τελικό αποτέλεσμα – νίκη, ισοπαλία, ήττα (στη διάρκεια του κανονικού αγώνα).

➥ Ταυτοποίηση – KYC (Know Your Customer)

Η διαδικασία κατά την οποία επιβεβαιώνουμε την ταυτότητά μας και τα στοιχεία των συναλλαγών μας στην εκάστοτε στοιχηματική πλατφόρμα όπου κάναμε εγγραφή. Μια διαδικασία πάρα πολύ σημαντική.

FAQ – Συχνές ερωτήσεις πελατών

– Γιατί η ταυτοποίηση θεωρείται απαραίτητη;
– Γιατί οι στοιχηματικές δεν ζητούν άμεσα τα έγγραφα κατά την εγγραφή σας;
– Τι μπορώ να κάνω για να μην έχω κανένα πρόβλημα με την ταυτοποίηση;

Βρείτε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα ⇨ στην αντίστοιχη ενότητα που υπάρχει στο bookmakers.gr.

 

 

➥ Χάντικαπ Τερμάτων

Πρόκειται για το τελικό αποτέλεσμα αναμέτρησης (στην κανονική διάρκεια) συν το Χάντικαπ Τερμάτων που δόθηκε σε μία από τις δύο ομάδες.

 

 

➥ Value Betting

Είναι το ποντάρισμα σε σημεία των οποίων η πιθανότητα επαλήθευσης εκτιμάται από τον παίκτη ότι είναι υψηλότερη σε σχέση με την πιθανότητα που εκφράζεται από την απόδοση που έχει προσφέρει ο Bookmaker. Εκτιμά δηλαδή ο παίκτης ότι η απόδοση ενός σημείου είναι υψηλότερη από όσο θα έπρεπε να είναι, οπότε υπάρχει αξία για ποντάρισμα.

👉 Αν μάθεις πως λειτουργεί το Value Betting, θα είσαι μονίμως κερδισμένος στο στοίχημα!

Στο bookmakers.gr έχουμε την αναλυτική παρουσίαση του “Τι είναι Value Bet” και “Πως το βρίσκω στο στοίχημα“. Δεν έχεις παρά να μπεις στον  οδηγό Value Bet που έχουμε ετοιμάσει για σένα.

➥ Viva Wallet

Είναι ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που εξυπηρετεί στις συναλλαγές των παικτών με τις στοιχηματικές πλατφόρμες.

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Νόμιμες Στοιχηματικές Ιστοσελίδες στην Ελλάδα

BookmakerΠλεονεκτήματα
Stoiximan
9.4/10
  • Δωρεάν συναλλαγές, άμεσες αναλήψεις
  • Προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
  • Ειδικά στοιχήματα σε όλα τα αθλήματα 
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
8.6/10
  • Αξιοπιστία & ασφάλεια ΟΠΑΠ
  • Ποικιλία σε ειδικά & μακροχρόνια
  • Προηγμένη εφαρμογή για Android & iOS
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
8.9/10
  • Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
  • Ποικιλία σε ασιατικά χάντικαπ
  • Cash Out*, Stop Loss / Partial Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
9.2/10
  • Εξαιρετική επιλογή για live betting
  • Άμεσες πληρωμές όλες τις ημέρες
  • Live streaming & Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
8.7/10
  • Εμπειρία 20+ ετών στον χώρο
  • Γρήγορη & εύχρηστη ιστοσελίδα
  • Εύκολη πλοήγηση μέσω app για Android
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
8.6/10
  • Πανίσχυρο brand name
  • Πολύ γρήγορες πληρωμές
  • Άμεσο cash out* σε όλα τα αθλήματα
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
8.9/10
  • Κορυφαίο όνομα στον χώρο
  • Πλούσιο Live betting σε όαλ τα sports
  • 24ωρη εξυπηρέτηση με ελληνικό support
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
8.7/10
  • Παγκόσμιο brand name
  • Υψηλά όρια πονταρίσματος
  • Ασιατικά & ειδικά στοιχήματα
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
8.3/10
  • Πολύ εύκολη πλοήγηση
  • Εξαιρετικό mobile app
  • Πλούσιο live betting
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Sportingbet
8.9/10
  • Παγκόσμιο brand από το 1998
  • Live Streaming* & Cash Out*
  • 24ωρη εξυπηρέτηση στα Ελληνικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betshop
8.3/10
  • Ποικιλία σε combos & ασιατικά
  • Live Streaming* από το κινητό
  • Πολύ γρήγορες αναλήψεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Vistabet
8.9/10
  • Υψηλά όρια πονταρίσματος
  • Live Streaming* & Cash Out*
  • 24/7 τμήμα εξυπηρέτησης στα Ελληνικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Winmasters
8.5/10
  • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
  • Μοναδική live betting εμπειρία
  • Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ