Λεξικό στοιχήματος – Ορολογία στοιχήματος στο διαδίκτυο

dictionary Λεξικό στοιχήματοςΗ άρτια γνώση και η σωστή κατανόηση της ορολογίας στο χώρο του στοιχήματος είναι βασική. Στο διαδικτυακό στοίχημα υπάρχει μπόλικο «ειδικό» λεξιλόγιο, όροι τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί που δείχνουν εύκολοι και κατανοητοί, υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι τόσο ευρέως γνωστοί. Στον παρακάτω οδηγό – λεξικό στοιχήματος, μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη την ελληνική και διεθνή ορολογία του χώρου, με τις διάφορες παραλλαγές που θα συναντήσετε στους Book.

Ακριβές Σκορ: Το τελικό σκορ μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα (90 λεπτά). Δεν περιλαμβάνεται η παράταση, εκτός και αν αναφέρεται στους όρους.

Ακριβές Σκορ και Σκόρερ (Scorecast): Είναι το συνδυαστικό στοίχημα όπου ο παίκτης στοιχηματίζει στο ακριβές σκορ της αναμέτρησης και τον πρώτο σκόρερ που θα βάλει γκολ.

Αμερικάνικο Στοίχημα: Είναι το ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης ποντάρει στην νίκη της γηπεδούχου ή φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ η ισοπαλία είναι ίση με μονάδα και επιστρέφει το ποσό του πονταρίσματος.

Ανταλλακτήριο Στοιχημάτων (Betting Exchange): Πρόκειται για site στο οποίο ο παίκτης στοιχηματίζει εναντίον άλλων παικτών χωρίς τη διαμεσολάβηση μπουκμέικερ. Μπορεί να λειτουργήσει ο ίδιος ως book προσφέροντας αποδόσεις για να ποντάρουν άλλοι παίχτες ή να στοιχηματίσει αυτός σε ένα γεγονός για το οποίο προσφέρει αποδόσεις κάποιος άλλος.

Αναβληθέν Αγώνας: Όταν κάποιος αγώνας αναβάλλεται η κάθε πλατφόρμα στοιχημάτων εφαρμόζει τους δικούς της όρους και κανόνες. Οι περισσότεροι μπουκ θα υπολογίσουν την απόδοση του αγώνα ως μονάδα, ενώ υπάρχουν πλατφόρμες που περιμένουν τη διεξαγωγή τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανάληψη: Είναι η διαδικασία κατά την οποία ο παίκτης αιτείται της απόσυρσης χρηματικού ποσού από τον λογαριασμό του στην στοιχηματική πλατφόρμα. Οι διαθέσιμοι τρόποι ανάληψης, οι χρόνοι εκπλήρωσης αυτής της συναλλαγής, όπως επίσης πιθανές χρεώσεις και κατώτατα όρια διαφέρουν σε κάθε bookmaker.

Αουτσάιντερ (Outsider ή Underdog ή Rag): Ως αουτσάιντερ ορίζεται η ομάδα που έχει τις λιγότερες πιθανότητες νίκης και ως συνέπεια αυτού την υψηλότερη απόδοση.

Απόδοση: Είναι το ποσοστό κέρδους που καταβάλλεται στους παίκτες σε περίπτωση επιτυχημένης έκβασης του στοιχήματός τους. Υπάρχουν έξι τύποι αποδόσεων: οι αμερικάνικες, οι δεκαδικές (ευρωπαϊκές), οι κλασματικές (βρετανικές), οι αποδόσεις Ινδονησίας και Χονγκ Κονγκ αλλά και Μαλαισιανές αποδόσεις.

Άρμπιτραζ (Arbitrage Bet ή Sure Bet): Είναι το είδος πονταρίσματος που ο παίκτης στοιχηματίζει και στα δύο ή τρία σημεία (νίκη, ισοπαλία, ήττα) ενός αγώνα σε διαφορετικές πλατφόρμες ώστε το κέρδος του να είναι σίγουρο. Η επιλογή της κάθε πλατφόρμας γίνεται με κριτήριο την υψηλότερη απόδοση στο εκάστοτε σημείο, ενώ το κάθε ποντάρισμα είναι τέτοιο ώστε όποιο αποτέλεσμα και αν προκύψει να υπάρχει βέβαιο κέρδος.

Ασιατικό Χάντικαπ (Asian Handicap ή Hang Cheng): Είναι το ειδικό στοίχημα στο οποίο η πλατφόρμα δίνει πλεονέκτημα σε μία ομάδα, είτε γκολ για το ποδόσφαιρο είτε πόντων στο μπάσκετ. Το νικητήριο αποτέλεσμα προκύπτει από την πρόσθεση του πλεονεκτήματος στο τελικό σκορ. Σε περίπτωση που προκύψει ισοπαλία, το ποντάρισμα επιστρέφεται στον παίκτη. Επί παραδείγματι,  αν υπάρχει πλεονέκτημα +1 γκολ στη φιλοξενούμενη ομάδα, τότε για να βγει άσος (1) θα πρέπει η γηπεδούχος να επικρατήσει με τουλάχιστον 2 τέρματα διαφορά (π.χ. 2-0, 3-0, 3-1, 4-2 κλπ.). Όπως αναφέρθηκε, σε περίπτωση ισοπαλίας επιστρέφεται το ποντάρισμα.

Αυτογκόλ: Είναι το ειδικό στοίχημα που αφορά αν θα σημειωθεί αυτογκόλ σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση ή όχι.

Accumulator Bet (Parlay ή Acca): Στα ελληνικά χρησιμοποιείται ο όρος «παρολί». Είναι το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης συνδυάζει 2 ή περισσότερα αθλητικά γεγονότα στο ίδιο κουπόνι. Για να θεωρηθεί κερδισμένο το παρολί στοίχημα πρέπει να επαληθευτούν όλα τα γεγονότα που έχουν επιλεχτεί.

Anytime Σκόρερ: Να σκοράρει κάποιος παίκτης οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα.

Antepost: Μακροχρόνιο στοίχημα για μία διοργάνωση, όπως για παράδειγμα ποια ομάδα θα κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ, ποια ομάδα θα υποβιβαστεί ή ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ.

Back (Υπέρ): Είναι όρος των ανταλλακτηρίων και αποτελεί τον πιο συνηθισμένο τρόπο στοιχηματισμού. Πρόκειται για το ποντάρισμα υπέρ κάποιου σημείου.

Betting Limits (Όρια στοιχηματισμού): Είναι τα όρια πονταρίσματος μέσα στα οποία μπορεί να στοιχηματίσει ένας παίκτης. Τα όρια αυτά καθορίζονται από τον Bookmaker ο οποίος καθορίζει το ελάχιστο και το μέγιστο επιτρεπτό ποντάρισμα σε κάθε στοίχημα.

swift-code Λεξικό στοιχήματοςBIC/SWIFT Αριθμός: Λέξη που περιλαμβάνει αριθμούς και γράμματα με την οποία γίνεται η ταυτοποίηση διεθνώς της τράπεζας μέσω της οποίας θα γίνει οποιαδήποτε συναλλαγή των παικτών, είτε κατάθεση είτε ανάληψη.

Bookings (Κάρτες): Είναι το ειδικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει αν το άθροισμα των καρτών σε έναν αγώνα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από το όριο (line) που έχει θέσει η πλατφόρμα στοιχήματος. Η κάθε κίτρινη κάρτα μετράει για 10 πόντους και η κάθε κόκκινη μετράει για 25 πόντους.

CVC (Card Verification Code): Πρόκειται για των κωδικό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας και απαιτείται σε όλες τις καταθέσεις που γίνονται μέσω τηλεφώνου ή Internet.

Γκανιότα (Juice ή Vigorish ή Vig ή Cut ή Juice): Είναι το ποσοστό κέρδους του μπουκμέικερ.

Γκολ-Γκολ (GG ή Goal ή Goal/Goal): Είναι το στοίχημα να σημειώσουν τέρμα και οι δύο ομάδες.

Διαχείριση Κεφαλαίου (Bankroll Management): Αφορά την κάβα του κάθε παίκτη και το ύψος των πονταρισμάτων που κάνει ή τον τρόπο/στρατηγική με τον οποίο έχει αποφασίσει να στοιχηματίζει.

Διπλό Αποτέλεσμα (Ημίχρονο/Τελικό ή HT/FT): Είναι το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης πρέπει να προβλέψει σωστά το αποτέλεσμα του α΄ ημιχρόνου αλλά και του τελικού του αγώνα.

Διπλή Ευκαιρία (Double Chance): Είναι το ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης μπορεί να επιλέξει δύο από τα τρία αποτελέσματα ταυτόχρονα (1Χ ή 12 ή Χ2).

Δίχως Ισοπαλία (Ισοπαλία Όχι Στοίχημα ή Draw No Bet): Στο ειδικό αυτό μπετ ο παίκτης στοιχηματίζει στη νίκη της γηπεδούχου ή της φιλοξενούμενης ομάδας. Σε περίπτωση ισοπαλίας, επιστρέφεται το ποντάρισμα. Παρόμοιο με το Αμερικάνικο Στοίχημα.

Δεκαδικές αποδόσεις (Decimal Odds ή ευρωπαϊκές): Είναι ο τύπος των αποδόσεων που χρησιμοποιείται ευρέως για τον υπολογισμό κέρδους της κάθε επιτυχίας. Εκφράζονται με νούμερα και αποτελούνται από δύο έως τρία δεκαδικά ψηφία όπως το 1.20, 2.25, 1.619 κλπ.

Dead heat: Όταν σε ένα αθλητικό γεγονός δύο ή τρεις συμμετέχουσες ομάδες ή συμμετέχοντες παίκτες καταλαμβάνουν την ίδια θέση. Για παράδειγμα, αν σε μία διοργάνωση δύο ποδοσφαιριστές αναδειχτούν ισόπαλοι στους πρώτους σκόρερ.

Ειδικό Στοίχημα: Είναι η κατηγορία επιλογών που περιλαμβάνει τα όλα τα είδη στοιχημάτων εκτός από τα κλασσικά «άσος», «ισοπαλία», «διπλό» (1, Χ και 2).

Ευρωπαϊκό Χάντικαπ (European Handicap): Είναι το ειδικό στοίχημα όπου υπάρχει πλεονέκτημα γκολ στο ποδόσφαιρο ή πόντων στο μπάσκετ πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Το χάντικαπ σε μία ομάδα είναι ακέραιο και η διαφορά του από το ασιατικό είναι ότι υπάρχει και η ισοπαλία για επιτυχία, υπάρχουν δηλαδή τρία πιθανά αποτελέσματα.

EcoCard: Υπηρεσία μέσω της οποίας δύναται να γίνουν καταθέσεις και αναλήψεις στο λογαριασμό ενός παίκτη στην στοιχηματική πλατφόρμα.

Fixed Odds: Είναι οι προκαθορισμένες αποδόσεις (pregame).

Ζώνη Ώρας: Οι παίκτες πρέπει να έχουν ορίσει την σωστή ζώνη ώρας μέσω των ρυθμίσεων του λογαριασμού της στον μπουκμέικερ ώστε να μπορούν να βλέπουν την σωστή ώρα έναρξης των γεγονότων.

Ζωντανό Στοίχημα (Live Betting): Ο στοιχηματισμός κατά τη διάρκεια μίας αναμέτρησης. Οι αποδόσεις μεταβάλλονται συνεχώς ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ζωντανό Σκόρ (Livescore): Εργαλείο που επιτρέπει στους παίκτες την παρακολούθηση της εξέλιξης ενός αγώνα σε πραγματικό χρόνο.

Θα πετύχουν γκολ και οι δύο ομάδες (Goal-Goal): Είναι το ειδικό στοίχημα στο οποίο προβλέπεται ότι και οι δύο ομάδες μίας αναμέτρησης θα σκοράρουν τουλάχιστον 1 φορά.

Ημίχρονο/Τελικό: Είναι το συνδυαστικό στοίχημα που πρέπει να προβλεφθεί σωστά το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου αλλά και της λήξης της αναμέτρησης.

Head to Head: Πρόκειται για Ειδικό Στοίχημα σε πολλά αθλήματα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει ποιος από τους 2 συμμετέχοντες (παίκτες ή αντίστοιχα ομάδες) θα τερματίσει σε καλύτερη θέση.

IBAN (International Bank Account Number): Είναι ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού που χρησιμοποιείται για να γίνει μία συναλλαγή στο διατραπεζικό σύστημα.

IBAS (Arbitration Betting Service): Διεθνής οργανισμός με σκοπό να λύνει τυχόν διαφορές ανάμεσα σε παίκτες και bookmaker.

Juice: Στα ελληνικά χρησιμοποιείται ο όρος «γκανιότα» και είναι το κέρδος του Bookmaker από ένα γεγονός. Άλλες ονομασίες του είναι book percentage, book edge, Vigorish, Vi, Cut.

Lay (Κατά): Το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει κατά ενός σημείου. Είναι όρος των ανταλλακτηρίων.

Live Betting (Ζωντανό Στοίχημα): Είναι το στοίχημα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Η ιντερνετική πλατφόρμα στοιχήματος προσφέρει αποδόσεις, οι οποίες μεταβάλλονται ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, για γεγονότα που αφορούν το ματς.

Κλασματικές αποδόσεις (Fractional Odds ή βρετανικές αποδόσεις): Είναι ο τύπος των αποδόσεων που χρησιμοποιούνται κυρίως στην Μεγάλη Βρετανία για τον υπολογισμό της κάθε επιτυχίας. Τις συναντάμε με τη μορφή κλασμάτων τύπου 2/5, 3/7, 2/1 κλπ και αυτή είναι η διαφορά τους από τις δεκαδικές.

MoneySafe (MoneySafe Card): Πρόκειται για μια προπληρωμένη κάρτα (Mastercard) την οποία ο παίκτης μπορεί «επαναφορτίσει» και να την χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να κάνει καταθέσεις σε ιντερνετικές πλατφόρμες στοιχημάτων.

Μακροχρόνια Στοίχημα (Ante Post Bet): Είναι το ειδικό στοίχημα με μακροχρόνια διάρκεια που οι παίκτες ποντάρουν π.χ. στον νικητή μίας διοργάνωσης ή τον πρώτο σκόρερ και πρέπει να περιμένουν μέχρι τη λήξη όλης της διοργάνωσης.

Μονό αποδεκτό στοίχημα (Single Bet): Το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει μόνο σε ένα αθλητικό γεγονός.

Mobile Betting (Στοίχημα στο κινητό τηλέφωνο): Η δυνατότητα των παικτών να παίξουν στοίχημα από το smartphone ή το tablet τους. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω τον mobile site των ιστοσελίδων είτε μέσω των εφαρμογών (apps) που διαθέτουν οι μπουκμάκερ.

Μπόνους (Bonus): Πρόκειται για τις προσφορές των στοιχηματικών ιστοσελίδων ώστε να προσελκύσουν νέους παίκτες ή να επιβραβεύσουν ήδη υπάρχοντες.

Μπουκμέικερ ή Μπουκ (Bookmaker ή Bookie): Είναι οι στοιχηματικές πλατφόρμες που αναλαμβάνουν τις τοποθετήσεις των στοιχημάτων από τους παίκτες και την πληρωμή των νικηφόρων κουπονιών βάση των αποδόσεων που έχουν προσφέρει.

Money Line: Το συναντάμε στις αμερικάνικες αποδόσεις καθώς ο bookmaker προσφέρει αποδόσεις που έχουν διαφορετική μορφή. Εμφανίζεται το ποσό που πρέπει να στοιχηματίσει κανείς για να κερδίσει 100 Δολάρια ή πόσα μπορεί να κερδίσει κάποιος αν ποντάρει 100 Δολάρια.

Neteller: Είναι ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που εξυπηρετεί στις οικονομικές συναλλαγές του παίκτη με τον μπουκμέικερ.

Όρια Στοιχηματισμού (Bet Limit): Είναι τα χρηματικά όρια στα οποία ο παίκτης μπορεί να στοιχηματίσει. Υπάρχει ελάχιστο και μέγιστο όριο και ο κάθε μπουκ έχει διαφορετικά που ξεκινούν από το €0.01 και μπορούν να φτάσουν μέχρι και €100.000.

Νο Γκολ (NG ή No Goal): Πρόκειται για το στοίχημα να μη σημειώσουν τέρμα και οι δύο ομάδες.

value-bettingOdds: Είναι οι αποδόσεις που αφορούν κάποιο γεγονός και είναι αυτές που καθορίζουν το κέρδος που μπορεί να προκύψει αν επαληθευτεί το στοίχημα. Υπάρχουν οι δεκαδικές, οι κλασματικές, οι αμερικάνικες, όπως και διάφοροι τύποι ασιατικών αποδόσεων.

Outsider ( Rag ή Underdog): Η ομάδα με το σημείο που έχει την υψηλότερη απόδοση και συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες νίκης.

Over/Under (Όβερ/Άντερ): Είναι το στοίχημα που αφορά αν ο συνολικός αριθμός των γκολ ή των πόντων που θα σημειωθούν σε μία αναμέτρηση με το τέλος της είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος από τα όριο Χ που βάζει η πλατφόρμα. Τα όρια ποικίλουν, π.χ. Over/Under 2,5, Over/Under 3,5, Over/Under 2,75 κλπ. Σημειώνεται πως αν μετράει μόνο η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ή και τυχόν παράταση εξαρτάται από τους όρους και κανονισμούς του κάθε μπουκμάκερ.

Παρολί (Accumulator Bet ή Acca ή Parlay): Ο συνδυασμός δύο ή και περισσότερων στοιχημάτων σε ένα κουπόνι που για να θεωρηθεί κερδισμένο πρέπει να είναι όλα επιτυχημένα.

Προμήθεια: Λειτουργεί στα ανταλλακτήρια στοιχήματος και είναι η προμήθεια σε ποσοστό που παρακρατά η ιστοσελίδα από τα κέρδη των παικτών σε αντάλλαγμα την παροχή αυτής της υπηρεσίας.

Πρώτος Σκόρερ: Είναι το ειδικό στοίχημα που ο παίκτης πρέπει να προβλέψει τον ποδοσφαιριστή που θα σκοράρει πρώτος στον αγώνα.

Paypal: Είναι ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που εξυπηρετεί στις συναλλαγές με τις ιντερνετικές στοιχηματικές πλατφόρμες.

Paysafecard (Paysafe): Είναι προπληρωμένη κάρτα που ο παίκτης την προμηθεύεται από συγκεκριμένα σημεία πώλησης και την χρησιμοποιεί για να πραγματοποιήσει κατάθεση χρημάτων στον bookmaker.

Push: Η επιστροφή του ποσού πονταρίστηκε σε ένα στοίχημα λόγω ακύρωσης ενός γεγονότος ή ισοπαλίας.

Σκόρερ: Είναι το ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης προβλέπει και στοιχηματίζει έναν συγκεκριμένο παίκτη της αθλητικής αναμέτρησης να βάλει το πρώτο ή το τελευταίο ή οποιοδήποτε ή 2 και άνω ή να σημειώσει χατ-τρικ.

Σύνολο Τερμάτων: Ο συνολικός αριθμός των γκολ μετά το τέλος των 90 λεπτών του αγώνα (π.χ. 0-1, 2-3, 4-6, 7+, 0-2, κλπ.).

Σύνολο γκολ Μονά-Ζυγά (Οdd-Even): Είναι το ειδικό στοίχημα στο οποίο ποντάρετε αν ο  τελικός αριθμός τερμάτων σε μία αναμέτρηση -ανεξαρτήτως ποια ομάδα σκοράρει- θα είναι μονός η ζυγός.

Σύστημα (System Bet): Είναι ένα κουπόνι με 3 ή περισσότερα γεγονότα με τον παίκτη να ζητάει να επιβεβαιωθούνε κάποια από αυτά. Για παράδειγμα, εάν επιλέξει το 3/5 θα έχει επιλέξει 5 αθλητικά γεγονότα και θα πρέπει τουλάχιστον 3 από αυτά να επιβεβαιωθούν ώστε να κερδίσει το ελάχιστο ποσό κέρδους. Σε περίπτωση περισσότερων επιτυχιών το κέρδος υπολογίζεται με βάση των αριθμών των στηλών του συστήματος και είναι πολύ μεγαλύτερο για τον παίκτη.

Σύστημα Καναδικό (Canadian System): Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 26 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 πενταπλό παρολί, 5 τετραπλά παρολί, 10 τριπλά παρολί και 10 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Γιάνκι (Yankee System): Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 11 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τετραπλό παρολί, 4 τριπλά παρολί και 6 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Yankee-Bet Λεξικό στοιχήματοςΣύστημα Σούπερ Γιάνκι (Super Yankee): Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 26 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 πενταπλό παρολί, 5 τετραπλά παρολί, 10 τριπλά παρολί και 10 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές. Είναι το ίδιο με το Καναδικό Σύστημα (Canadian System).

Σύστημα Γολιάθ (Goliath System): Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 8 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 247 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 οκταπλό παρολί, 8 επταπλά παρολί, 28 εξαπλά παρολί, 56 πενταπλά παρολί, 70 τετραπλά παρολί, 56 τριπλά παρολί και 28 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Λάκι 63 (Lucky 63 System): Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 6 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 63 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 εξαπλό παρολί, 6 πενταπλά παρολί, 15 τετραπλά παρολί, 20 τριπλά παρολί, 15 διπλά παρολί και 6 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.

Σύστημα Λάκι 15 (Lucky 15 System): Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 4 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 15 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τετραπλό παρολί, 4 τριπλά παρολί, 6 διπλά παρολί και 4 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.

Σύστημα Πατέντα (Patent): Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 26 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τριπλό παρολί, 3 διπλά παρολί και 3 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.

Σύστημα Τρίξι (Trixie System): Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 4 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τριπλό παρολί και 3 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Χέιντζ (Heinz System): Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 6 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 57 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 εξαπλό παρολί, 6 πενταπλά παρολί, 15 τετραπλά παρολί, 20 τριπλά παρολί και 15 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Σούπερ Χέιντζ (Super Heinz System): Πρόκειται για το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 7 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 120 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 επταπλό παρολί, 7 εξαπλά παρολί, 21 πενταπλά παρολί,35 τετραπλά παρολί, 35 τριπλά παρολί και 21 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Skrill (πρώην Moneybookers): Είναι ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που εξυπηρετεί στις συναλλαγές των παικτών με τις στοιχηματικές πλατφόρμες.

Teaser: Είναι το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ορίζει μόνος του το ύψος του χάντικαπ που θέλει να ποντάρει. Η απόδοση του στοιχήματος μεταβάλλεται ανάλογα με το ύψος του χάντικαπ.

Treble (Τριάδα): Είναι το ποντάρισμα στον συνδυασμό 3 σημείων.

Two way: Είναι το ποντάρισμα σε γεγονότα με 2 πιθανά αποτελέσματα. Π.χ. τέτοια γεγονότα είναι το μπάσκετ, το βόλεϊ, το τένις κ.ά.

Trading: Είναι η τοποθέτηση στοιχημάτων χωρίς τη μεσολάβηση του Bookmaker αλλά σε ένα ανταλλακτήριο. Ένας παίκτης δεν «αγοράζει» απόδοση για ένα συγκεκριμένο γεγονός από έναν Book, αλλά από κάποιον άλλον παίκτη,
ο οποίος μπορεί να προσφέρει καλύτερη απόδοση για το γεγονός αυτό.

Τελικό Αποτέλεσμα: Το τελικό αποτέλεσμα – νίκη, ισοπαλία, ήττα (στη διάρκεια του κανονικού αγώνα).

Φαβορί (Favourite ή Chalk): Η ομάδα που έχει τη χαμηλότερη απόδοση για να κερδίσει αγώνα και θεωρητικά τις περισσότερες πιθανότητες επικράτησης.

Χάντικαπ Τερμάτων: Πρόκειται για το τελικό αποτέλεσμα αναμέτρησης (στην κανονική διάρκεια) συν το Χάντικαπ Τερμάτων που δόθηκε σε μία από τις δύο ομάδες.

Value Betting: Είναι το ποντάρισμα σε σημεία των οποίων η πιθανότητα επαλήθευσης εκτιμάται από τον παίκτη ότι είναι υψηλότερη σε σχέση με την πιθανότητα που εκφράζεται από την απόδοση που έχει προσφέρει ο Bookmaker. Εκτιμά δηλαδή ο παίκτης ότι η απόδοση ενός σημείου είναι υψηλότερη από όσο θα έπρεπε να είναι, οπότε υπάρχει αξία για ποντάρισμα.

Viva Wallet: Είναι ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που εξυπηρετεί στις συναλλαγές των παικτών με τις στοιχηματικές πλατφόρμες.

Σχόλια