Στοίχημα Μπάσκετ Στρατηγική

Βασική αρχή για κάθε «παίκτη» στοιχήματος, είναι να γνωρίζει τι ποντάρει. Πριν λοιπόν προχωρήσεις στον παρακάτω οδηγό, καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά στο πως παίζεται το στοίχημα μπάσκετ και τα ειδικά στοιχήματα μπάσκετ. Μετά μπορείς να επιστρέψεις εδώ για να διαβάσεις κάποια tips, όπως προκύπτουν κυρίως από τη στατιστική μελέτη που έχουμε κάνει.

Οι 7 καλύτερες στρατηγικές μπάσκετ

Δεν θα σου αναφέρουμε συστήματα για στοίχημα μπάσκετ που θα σου φέρουν 100% κέρδος. Όμως θα δεις επτά tips που θα σε «οπλίσουν» ακόμα καλύτερο στη «μάχη» με τον book. Το βασικότερο, είναι κανόνες που μπορεί να τους ακολουθήσει κάποιος ο οποίος μόλις τώρα μπήκε στο «παιχνίδι» και δεν έχει μεγάλη επαφή ακόμα με το αντικείμενο.

Νο7 → Εκμεταλλεύσου το μομέντουμ στο live

Σε έναν αγώνα μπάσκετ, το μομέντουμ των ομάδων παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Ειδικά σε ματς όπου μπαίνει και το κοινό στην εξίσωση, ένα ματς μπορεί πολύ εύκολα να γυρίσει από τον κόσμο. Σε αυτό το σημείο πρέπει να είμαστε ικανοί να διακρίνουμε την εξέλιξη αυτή στο live betting και να ποντάρουμε αναλόγως.

Η στρατηγική αυτή ενδείκνυται όταν ο γηπεδούχος ήταν και το φαβορί (έστω και οριακό) πριν το ματς και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έχει βρεθεί με αρκετούς πόντους πίσω στο σκορ. Ένα μικρό σερί 🎯 κυρίως στην τρίτη περίοδο (της τάξης του 5-0 με 7-0) είναι ικανό να γυρίσει τη διαφορά ακόμα και 10-15 πόντων στη συνέχεια. Ειδικά αν «σπρώξει» και το κοινό. Το μομέντουμ σε αυτό το σημείο είναι 100% με τον γηπεδούχο κι εκεί μπορούμε να ποντάρουμε είτε τη νίκη του (που τη δεδομένη χρονική στιγμή θα είναι σε μεγάλη απόδοση), είτε στο χάντικάπ του. Που εφόσον θα είναι πίσω στο σκορ θα είναι «+».

Νο6 → Πόνταρε ανάποδα στην κάλυψη του «λάθους» από τον book

Όση μελέτη κι αν κάνουμε εμείς, όσα στατιστικά κι αν διαβάσουμε, να θυμάστε ότι πάντα ο book είναι ένα βήμα μπροστά. Τουλάχιστον στα μεγάλα γεγονότα. Εκεί όπου οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Και φυσικά μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε προς το συμφέρον μας. Γιατί πολύ απλά, η φύση του αθλήματος είναι τέτοια που σε 8/10 παιχνίδια μπάσκετ, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Έστω λοιπόν ότι σε έναν αγώνα μπάσκετ 🏀 έχουμε ένα μοιρασμένο σετ νίκης ή (εκεί που έχει καλύτερη εφαρμογή) ένα όριο στους 160.5 πόντους (Over 160.5 @ 1.90 / Under 160.5 @ 1.90) Πρακτικά ο book έχει βγάλει αυτό το όριο και υπολογίζει ότι σε κάθε περίοδο θα μπουν 40.5 πόντοι. Έχοντας φυσικά «μελετήσει» στατιστικά και παραμέτρους που ίσως εμείς δεν είχαμε.

✍️ Oταν ένα όριο (ή και χάντικαπ) έχει «ξεφύγει» πάρα πολύ από την αρχική εκτίμηση του book, δεν έχουμε παρά να ποντάρουμε ανάποδα στο liveΣτο παραπάνω παράδειγμα λοιπόν, εφόσον το line έχει ανέβει πάρα πολύ σε σχέση με το αρχικό, δεν έχουμε παρά να ποντάρουμε το «ανάποδο». Δηλαδή το under 180.5.

Το ματς ξεκινάει, οι δύο αντίπαλοι τα βάζουν από παντού και με δεδομένη την ευστοχία, το line των 160.5 πόντων πριν το ματς, έχει φτάσει στους 180.5 στο τέλος του ημιχρόνου. Ο book υπολόγιζε pre-game ότι στο ημίχρονο θα έχουν μπει 80 πόντοι, αλλά τελικά μπήκαν 100 γιατί οι ομάδες ήταν εύστοχες. Οπότε τι κάνει; Συνεχίζει να υπολογίζει ότι στις εναπομείναντες δύο περιόδους θα μπουν ακόμα 80 πόντοι (ίσως το ανεβάσει 2-3 πόντους λόγω της ευστοχίας των ομάδων) και βγάζει νέο line στους 180.5 πόντους (Over 180.5 @ 1.90 / Under 180.5 @ 1.90). Επί της ουσίας προσπαθεί να «καλύψει» τη λάθος εκτίμηση που έκανε πριν το ματς.

Εφόσον η φύση του αθλήματος είναι τέτοια, που όλα αλλάζουν πολύ εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά, το πιο πιθανό είναι στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες να σταματήσουν να είναι εύστοχες, οι άμυνες να γίνουν πιο «ζόρικες» και κάπως έτσι το τελικό σκορ να έρθει και πάλι κοντά στο αρχικό όριο των 160.5 πόντων.

Νο5 → Ρίσκαρε με το περιθώριο νίκης αντί του χάντικαπ

Η συγκεκριμένη στρατηγική αφορά κυρίως αγώνες όπου το φαβορί έχει ένα χάντικαπ νίκης από -3.5 έως -6.5 πόντους. Σε ένα τέτοιο ματς, όταν ποντάρουμε στο χάντικαπ του φαβορί, θέλουμε νίκη του με τουλάχιστον μισό πόντο παραπάνω από τον δεκαδικό αριθμό που έχει το χάντικαπ (πχ στο -3.5 θέλουμε νίκη με τέσσερις πόντους τουλάχιστον). Και φυσικά, σε όλες τις περιπτώσεις όπου παίζουμε το «βασικό χάντικαπ νίκης» του φαβορί, θα πάρουμε μια απόδοση από 1.83-1.90.

Σε αυτά τα ματς λοιπόν, έχει αξία να ποντάρουμε το περιθώριο νίκης του φαβορί, από 1-10 πόντους. Σε κάποιες στοιχηματικές βγαίνει έτσι το όριο (1-10), σε κάποιες άλλες θα πρέπει να μοιράσουμε το bet στα δύο (1-5, 6-10). Και στις δύο περιπτώσεις (1-10 ή 1-5, 6-10), θα πάρουμε μια απόδοση κοντά στο 2.50. Το ρίσκο που παίρνουμε δεν είναι μεγάλο, αφού ο περιορισμός των πόντων νίκης είναι μικρός. Έχουμε περιθώριο νίκης 10 πόντων για τη νίκη μιας ομάδας που κι ο book την έχει προβλέψει να είναι οριακά εύκολη και οριακά δύσκολη.

Όταν ο book βγάζει χάντικαπ σε μια ομάδα, στους «-3.5» πόντους, σημαίνει ότι δεν πιστεύει ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα διαλύσει την αντίπαλό της. Οπότε βάζουμε έναν μικρό περιορισμό στη νίκη της ομάδας που θα ποντάρουμε, πηγαίνοντας την απόδοση σχεδόν μισή μονάδα παραπάνω (από το @1.90 που είναι το -3.5, στο @2.50 που είναι το 1-10).

Νο4 → Παίξε την ανατροπή του φαβορί

Το μπάσκετ δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο. Εννέα στις 10 φορές, η ομάδα που παίζει καλύτερα, θα κερδίσει. Κι από αυτές τις εννέα, στις επτά καλύτερα παίζει η καλύτερη ομάδα. Πως θα το εκμεταλλευτείς εσύ αυτό, όταν αποφασίζεις να παίξεις στοίχημα μπάσκετ; Προφανώς, όχι ποντάροντας στη νίκη ενός φαβορί, πριν το ματς, που δίνεται σε @1.30. Αλλά παρακολουθώντας το ματς στο live και ποντάροντας εκεί τη νίκη του φαβορί, αν αυτό είναι πίσω στο σκορ. Μιλήσαμε παραπάνω για μομέντουμ. Το ίδιο ισχύει λοιπόν και για τα δυνατά 💪 φαβορί των αγώνων.

✍️ 7 στις 10 φορές τα φαβορί είναι ικανά να γυρίσουν ένα παιχνίδι που χάνουν με μια διαφορά της τάξης των 10-15 πόντων. Οπότε, στην κατάλληλη απόδοση κι εμείς μπορούμε να ποντάρουμε στην ανατροπή.

Νο3 → B2B παιχνίδι στο NBA σημαίνει ήττα. Εκμεταλλεύσου το!

Για τους μη έχοντες γνώση, στο ΝΒΑ κάποιες ομάδες στο πρόγραμμά τους καλούνται να δώσουν δύο αγώνες μέσα σε δύο ημέρες. Κάτι που μπορεί να συμβεί τρεις-τέσσερις φορές σε κάποιες ομάδες, μέσα στη σεζόν. Αυτό προφανώς και έχει επίπτωση στην απόδοση των ομάδων στο δεύτερο ματς. Στο B2B όπως το λέμε.

Τη σεζόν 📆 2018-2019 στο ΝΒΑ είχαμε 124 τέτοια ματς. Με το ποσοστό νίκης των ομάδων να είναι στο 50%. Όχι μοιρασμένο. Οι καλές ομάδες είχαν καλό ποσοστό νίκης και σε B2B (κέρδιζαν δηλαδή τη δεύτερη μέρα), οι μέτριες και κάτω από τη μέση της βαθμολογίας ομάδες, έχαναν τον μεγαλύτερο αριθμό των αγώνων που έδιναν τη δεύτερη μέρα. Οι Pacers για παράδειγμα, έδωσαν τέσσερα ματς B2B, τα κέρδισαν και τα πέντε. Οι Cavaliers έδωσαν έξι και τα έχασαν όλα.

Το στατιστικό της ήττας βέβαια, μεγαλώνει και για τις καλές ομάδες, αν αυτές έχουν να δώσουν και B2B και τρίτο παιχνίδι, σε διάστημα τεσσάρων ημερών (παιχνίδι σήμερα, αύριο και σε δύο μέρες ή παιχνίδι σήμερα, μεθαύριο και σε δύο ημέρες). Εκεί καμία ομάδα δεν κατάφερε να έχει τον απόλυτο αριθμό νικών. Μάλιστα, στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι το ποσοστό ήττας αυξάνεται και για τα φαβορί, ενώ για τις μικρομεσαίες ομάδες, είναι σχεδόν μηδενική η πιθανότητα νίκης.

No2 → «Θυσίασε» 0.5 πόντο για 0.12 μονάδες μεγαλύτερης απόδοσης

Το συγκεκριμένο tip αφορά κυρίως στοιχήματα νίκης («1» ή «2») και κατά 99% σε βγάζει μακροχρόνια κερδισμένο. Η λογική είναι η εξής. Εάν πρόκειται να παίξεις τη μια από τις δύο ομάδες να κερδίσει, αντί για την απλή νίκη επίλεξε το -1.5 χάντικαπ. Στην ουσία θες νίκη όχι με τουλάχιστον έναν πόντο, αλλά με τουλάχιστον δύο.

Γιατί όμως η επιλογή αυτή συμφέρει;

Θα σας παραθέσουμε τη στατιστική από τη σεζόν 2016-2017 στα παιχνίδια του ΝΒΑ. Από τα 1.230 παιχνίδια της regular season, μόλις τα 33 κρίθηκαν στον πόντο. Δηλαδή, το 97.5% των παιχνιδιών, κρίθηκαν με διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων. Τούτο πάνω-κάτω είναι το ποσοστό της μελέτης που βγαίνει και στις μετέπειτα σεζόν του ΝΒΑ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σχεδόν σε όλα τα ματς του ΝΒΑ, δεν «ρισκάρεις» να χάσεις το bet σου, αν ανεβάσεις κατά έναν πόντο την περίπτωση νίκης της ομάδας που θες να ποντάρεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ⚠️ Δε λέμε ότι έχεις 100% επιτυχία. Υπάρχει πάντα η περίπτωση, η ομάδα σου να χάσει. Όμως, αν κερδίσει, είναι δεδομένο ή έστω, κατά 97.5% σίγουρο, ότι θα το κάνει με διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων.

Στην ουσία αν έχεις ποντάρει 100 στοιχήματα νίκης, θα χάσεις τα 3, όπου αντί για απλή νίκη έπαιξες το -1.5, όμως θα πιάσεις τα υπόλοιπα 97. Που σε καθένα από αυτά έχεις πάρει 0.12 παραπάνω. Επί 97, βγαίνει μια απόδοση 11.64. Οπότε, καλύπτεις τη χασούρα των τριών παιχνιδιών, όπου θα τα έπιανες αν έπαιζες απλή νίκη.

Νο1 → Θυμήσου με την παράταση καλύπτεις στοιχήματα

Ένας πολύ βασικός κανόνας για να ποντάρεις το Χ (στην τριπλή «1 Χ 2») ή το «Παράταση – ΝΑΙ», όταν έχεις ποντάρει σε κάποιος under σε όριο. Είτε είναι για το συνολικό αριθμό πόντων, είτε σε κάποιο όριο πόντων παίκτη κλπ. Γιατί;

Γιατί ένα τέτοιο στοίχημα κινδυνεύει να χαθεί, αν το ματς πάει στην παράταση (παίζεις under 160.5 σε ένα ματς, λήγει 78-78 στην κανονική διάρκεια, και το χάνεις στην παράταση, όπου λήγει 85-85). Προφανώς ένα under μπορεί να μην «βγει» και στην κανονική διάρκεια. Τουλάχιστον όμως, ποντάροντας το ματς να πάει στην παράταση, έχεις καλύψει ένα ενδεχόμενο. Οπότε, αν για παράδειγμα, σκοπεύεις να ποντάρεις 10 ευρώ στο under 160.5 στο σύνολο πόντων σε ένα ματς, η συμβουλή είναι να κρατήσεις το 10% του πονταρίσματος για την παράταση και να «παίξεις» το υπόλοιπο 90% στο under.

«Με συμφέρει να “πετάω” λεφτά κάθε φορά σε bet, ένα 10%;». Εύλογη ερώτηση. Από την εμπειρία μας θα σας πούμε ότι συμφέρει. Η παράταση φτάνει έως και 14.00 απόδοση pre-game. Αν πιάσεις μια φορά την παράταση, έχεις καλύψει ακόμα 13 τέτοια bet. Κι αν δεν θες να ποντάρεις pre-game την κάλυψη στην παράταση, κράτα το 10% του bet για να το κάνεις στο live.

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα

BookmakerΠλεονεκτήματα
Stoiximan
9.4/10
  • Δωρεάν συναλλαγές, άμεσες αναλήψεις
  • Προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
  • Ειδικά στοιχήματα σε όλα τα αθλήματα 
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
8.6/10
  • Αξιοπιστία & ασφάλεια ΟΠΑΠ
  • Ποικιλία σε ειδικά & μακροχρόνια
  • Προηγμένη εφαρμογή για Android & iOS
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
8.9/10
  • Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
  • Ποικιλία σε ασιατικά χάντικαπ
  • Cash Out*, Stop Loss / Partial Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
9.2/10
  • Εξαιρετική επιλογή για live betting
  • Άμεσες πληρωμές όλες τις ημέρες
  • Live streaming & Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
8.7/10
  • Εμπειρία 20+ ετών στον χώρο
  • Γρήγορη & εύχρηστη ιστοσελίδα
  • Εύκολη πλοήγηση μέσω app για Android
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
8.6/10
  • Πανίσχυρο brand name
  • Πολύ γρήγορες πληρωμές
  • Άμεσο cash out* σε όλα τα αθλήματα
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
8.9/10
  • Κορυφαίο όνομα στον χώρο
  • Πλούσιο Live betting σε όαλ τα sports
  • 24ωρη εξυπηρέτηση με ελληνικό support
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
8.7/10
  • Παγκόσμιο brand name
  • Υψηλά όρια πονταρίσματος
  • Ασιατικά & ειδικά στοιχήματα
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
8.3/10
  • Πολύ εύκολη πλοήγηση
  • Εξαιρετικό mobile app
  • Πλούσιο live betting
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ