Η ασφάλεια των συναλλαγών και η αξιοπιστία είναι δύο από τα κυριότερα στοιχεία που πρέπει να εξετάσετε για την επιλογή της στοιχηματικής πλατφόρμας.. Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί πως οι αρχές άγνωστων χωρών  όπως το Curacao ή το Alderney  μπορούν να παρέχουν τις απαραίτητες εγγυήσεις για να είναι μία πλατφόρμα αξιόπιστη. Η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι πλατφόρμες που θέλουν πραγματικά να πετύχουν, φροντίζουν πρωτίστως να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παικτών. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ρυθμιστικές αρχές που δεν είναι αξιόπιστες. Όμως υπάρχουν και αυτές που όχι μόνο είναι, αλλά είναι τόσο αυστηρές που ακόμη και το ελάχιστο παραστράτημα των ιστοσελίδων αποτελεί λόγο ανάκλησης της άδειας τους. Πατήστε σε καθένα από τα παρακάτω εικονίδια και θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τις καλύτερες ρυθμιστικές αρχές του κόσμου και ποιές πλατφόρμες έχουν αδειοδοτηθεί σε αυτές.

montenegro
Curacao Ρυθμιστική αρχή

Λίγα λόγια για κάθε ρυθμιστική αρχή

United Kingdom Gambling Commission: Η Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιγνίων του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μία από τις πιο σεβαστές και πιο απαιτητικές ρυθμιστικές αρχές του κόσμου. Η μεγάλη παράδοση στα τυχερά παιχνίδια και η εμπειρία των ανθρώπων της οδήγησαν στην δημιουργία μιας πλήρως ρυθμισμένη αγοράς, με βαριά φορολογία και πολλές υποχρεώσεις για τις πλατφόρμες που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια. Στη χώρα μας άδεια από την UKGC διατηρούν η Sportingbet και η Vistabet.

Isle of Man Gambling Supervision Commission: Η Επιτροπή Τυχερών Παιγνίων του Isle of Man είναι μία από τις αρχαιότερες και πιο σκληρές ρυθμιστικές αρχές του κόσμου. Η αδειοδότηση στο Isle of Man είναι αρκετά  εύκολη υπόθεση, όμως υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί, ειδικά σε θέματα που αφορούν τα χρήματα των παικτών. Dafabet και Paddy Power είναι δύο από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες που έχουν αδειοδοτηθεί στο Isle of Man, ενώ από τις ελληνικές πλατφόρμες έχει αδειοδοτηθεί η Novibet.

Malta Gaming Authority: H MGA είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ρυθμιστικές αρχές του κόσμου. Το ξεκάθαρο πλαίσιο γύρω από το οποίο γίνονται οι αδειοδοτήσεις έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων bookmakers και την έχουν ισχυροποιήσει τόσο, που πλέον οι αποφάσεις της επηρεάζουν το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Στην Μάλτα έχουν αδειοδοτηθεί ο Stoiximan, η Νetbet, η Betrebels, η Betshop, η Interwetten και η Expekt.

Gibraltar Regulatory Authority: H πιο απαιτητική ρυθμιστική αρχή μαζί με αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου. Η διαδικασία αδειοδότησης κρατάει μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των εξονυχιστίκων ελέγχων που γίνονται στην πλατφόρμα που έχει κάνει αίτηση. Είναι η μοναδική αρχή στον κόσμο που απαιτεί από τα στελέχη των ιστοσελίδων να έχουν μεγάλη εμπειρία στα τυχερά παιχνίδια και υποχρεώνει τις πλατφόρμες να εκτελούν όλες τις συναλλαγές μέσω του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Μέχρι σήμερα έχουν αδειοδοτηθεί μόνο 33 πλατφόρμες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Ladbrokes, η Gala Coral και ο κορυφαίος κατασκευαστής λογισμικού για παιχνίδια καζίνο Netent.

Alderney Gambling Control Commission: Σε αντίθεση με τις αρχές άλλων χωρών. η ρυθμιστική αρχή του Alderney δεν ασχολείται μόνο με την αδειοδότηση των ιστοσελίδων και τον έλεγχο τους, αλλά και το κατά πόσο μπορούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο. Με αυτό τον τρόπο, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ισχυρό και αξιόπιστο όνομα στην παγκόσμια αγορά τυχερών παιχνιδιών και να προσελκύσει πλατφόρμες όπως η Marathonbet, η Paddy Power και η Playtech.

Eπιτροπή Εποπτείας  και Ελέγχου Παιγνίων: Η ΕΕΕΠ δημιουργήθηκε το 2004 λειτουργεί στην χώρα μας ως ανεξάρτητη αρχή από το 2011. Σε αντίθεση με τις ρυθμιστικές αρχές των υπόλοιπων χωρών δεν είναι αρμοδιότητα της να αδειοδοτεί, αλλά να εποπτεύει τους παρόχους τυχερών παιχνιδιών είτε προσφέρουν τις υπηρεσίες τους online είτε σε επίγεια καταστήματα.

Curacao Internet Gambling Association: Η  Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιγνίων του Κουρασάο έχει δημιουργήσει μία πολύ εύκολη διαδικασία αδειοδότησης και έχει δώσει μεγάλη ελευθερία στις συναλλάγες, όμως παράλληλα εκτελεί συνεχείς ελέγχους και δεν θα διστάσει να προχωρήσει στην ανάκληση μιας άδειας αν υπάρχει η υποψία απάτης. Στην χώρα μας άδεια στο Κουρασάο διατηρούν η Bet Rebels και Goalbet.

E-Gambling Montenegro: Η Επιτροπή Παιχνιδιών της Τύχης στο Μαυροβούνιο είναι μία από τις πιο νέες ρυθμιστικές αρχες, όμως αυτό δεν την έχει εμποδίσει να χτίσει μία αρκετά αξιόπιστη φήμη. Έχει υιοθετήσει και ακολουθεί πιστά όλους τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα τυχερά παιχνίδια, βρίσκεται στο πλευρό των ιστοσελίδων από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να τις συμβουλεύει αλλά και να τις ελέγχει.