KYC τι είναι 

Για πολλούς παίχτες στοιχήματος, η διαδικασία ταυτοποίησης (Know Your Customer, εξ ου και KYC) είναι κάτι που θέλουν να αποφύγουν. Λόγω του ότι είναι κάτι που δεν γνωρίζουν καλά, θεωρούν ότι είναι και επικίνδυνο, επειδή θα δώσουν τα στοιχεία τους (αρ. ταυτότητας κλπ) σε μια στοιχηματική. Μια εντελώς λανθασμένη άποψη φυσικά, αφού είναι το ίδιο με το να δώσετε τα στοιχεία σας σε μια οποιαδήποτε υπηρεσία παροχής υπηρεσιών (πχ κινητή τηλεφωνία). Εφόσον η στοιχηματική που θα επιλέξετε είναι νόμιμη στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να φοβάστε την όλη διαδικασία.

Ταυτοποίηση στοιχείων σε στοιχηματική (Διαδικασία – έγγραφα)

Τι είναι η ταυτοποίηση λοιπόν σε μια στοιχηματική; Είναι μια διαδικασία την οποία οι στοιχηματικές είναι υποχρεωμένες να κάνουν και έχει να κάνει τόσο με τη δική της ασφάλεια, αλλά και με την ασφάλεια του κάθε πελάτη. Η ιστοσελίδες είναι υποχρεωμένες βάσει νόμου να ζητήσουν τα στοιχεία σας προκειμένου να μπορέσετε να έχετε συναλλαγές (καταθέσεις-αναλήψεις) με αυτές.

Για να μπορέσετε να κάνετε ταυτοποίηση σε μια στοιχηματική, πρέπει να καταθέσετε κάποια έγγραφα που θα πιστοποιούν:

➽ Την ταυτότητάς σας (ταυτοπροσωπία)
➽ Την μόνιμη κατοικία σας

green thumbs up

Έγγραφα που είναι αποδεκτά για ταυτοπροσωπία:

Αστυνομική Ταυτότητα (δύο όψεις)
Διαβατήριο
Δίπλωμα Οδήγησης
Ταυτότητα Σωμάτων Ασφαλείας (στρατιωτική, αστυνομική κλπ)

Έγγραφα που δεν είναι αποδεκτά για ταυτοπροσωπία:

Φοιτητικό ή οποιοδήποτε άλλο πάσο
Κάρτα ανεργίας
Οποιοδήποτε έγγραφο αναγράφει ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης κλπ, αλλά δεν είναι κάποιο από τα τέσσερα που αναφέρονται παραπάνω (πχ ληξιαρχική πράξη γέννησης)

green thumbs up

Έγγραφα που είναι αποδεκτά για απόδειξη μόνιμης κατοικίας

Λογαριασμός τελευταίου εξαμήνου (σε κάποιες στοιχηματικές θέλει τριμήνου) από ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ), που είναι στο όνομα του προσώπου που ανοίγει λογαριασμό σε μια στοιχηματική πλατφόρμα.
Εκκαθαριστικό εφορίας τελευταίου έτους, με καλυμμένα τα οικονομικά στοιχεία που δεν αφορούν στην ταυτοποίηση κατοικίας.
Βεβαίωση μόνιμη κατοικίας από ΚΕΠ, Δήμο ή αστυνομικό τμήμα.
Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ.
Μισθωτήριο Συμβόλαιο εξαμήνου, που είναι ηλεκτρονικά κατατεθειμένο στο TAXISnet.
Ενημέρωση τραπεζικού λογαριασμού ή κάρτας, την οποία λαμβάνεις μέσω αλληλογραφίας,

Έγγραφα που δεν είναι αποδεκτά για απόδειξη μόνιμης κατοικίας

Οποιοδήποτε από τα παραπάνω είναι στο όνομα τρίτου και όχι στο ίδιο όνομα με αυτόν που άνοιξε λογαριασμό σε στοιχηματική (ακόμα και συγγενής πρώτου βαθμού)
Εμπορικές αποδείξεις από καταστήματα λιανικής ή χονδρικής, όπου μπορεί να αναγράφεται η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας.

Επιπλέον, εκτός από την ταυτοποίηση του φυσικού προσώπου (για να αποδείξετε ότι εσείς είστε αυτός που παίζει στην στοιχηματική), θα χρειαστεί και ταυτοποίηση-επαλήθευση του τραπεζικού λογαριασμού ή ηλεκτρονικού πορτοφολιού με το οποίο θα κάνετε καταθέσεις και αναλήψεις στην πλατφόρμα. 

green thumbs up

Έγγραφα που είναι αποδεκτά για απόδειξη μέσου πληρωμής:

Τραπεζικός Λογαριασμός: Πρόσφατη κατάσταση τραπεζικού λογαριασμού (Bank Statement)
Κάρτα: Εμπρόσθια και οπίσθια όψη της κάρτας που χρησιμοποιείται με κρυμμένα τα οκτώ μεσαία ψηφία, π.χ. 6969 ΧΧΧΧ ΧΧΧΧ 3301 στην μπροστινή πλευρά και κρυμμένο τον τριψήφιο κωδικό (πρόκειται για τον CV2 ή CVC) στην πίσω όψη (ΧΧΧ)
Ηλεκτρονικό Πορτοφόλι (neteller ή skrill): Screenshot του λογαριασμού σας από την πλατφόρμα την οποία χρησιμοποιείτε, το σημείο εκείνο που φαίνονται όλα τα στοιχεία σας.

Τα παραπάνω έγγραφα αποστέλλονται με e-mail στην στοιχηματική όπου κάνουμε την εγγραφή. Το πότε πρέπει να σταλούν τα e-mail και να γίνει η ταυτοποίηση, έχει να κάνει με την πολιτική που ακολουθεί η κάθε μια. Σε κάποιες στοιχηματικές υπάρχει ξεχωριστό μενού στην πλατφόρμα, όπου μπορείτε να μπείτε και να κάνετε upload τα έγγραφα σε μορφή εικόνας ή pdf.

✍️ Επειδή τα έγγραφα μπορεί να διαφέρουν σε κάθε στοιχηματική, επικοινωνήστε με αυτή όπου κάνετε εγγραφή για να αποστείλετε τα σωστά έντυπα.

Γιατί πρέπει να ταυτοποιήσετε το λογαριασμό σας;

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, οι βασικότεροι λόγοι που πρέπει να γίνεται η ταυτοποίηση σε μια πλατφόρμα, είναι ότι υπάρχει πλέον σχετική νομοθεσία που τις υποχρεώνει συν το ότι είμαστε ασφαλείς και εμείς κι αυτές. Τώρα, ακόμα και αυτό το πλαίσιο να μην υπήρχε, υπάρχουν επιπλέον λόγοι που καθιστούν αυτή την διαδικασία σημαντική.

Ξέπλυμα χρήματος

Οι στοιχηματικές έχουν αποτελέσει πολλές φορές την οδό ώστε να μπορέσει κάποιος μέσω ενός κερδισμένου δελτίου να δικαιολογήσει χρήματα που δεν έχει αποκτήσει με νόμιμο τρόπο. Οπότε, φυσικό είναι οι πλατφόρμες να θέλουν να προστατευτούν, γνωρίζοντας με ποιον έχουν να κάνουν. Κάτι τέτοιο θα τις ζημίωνε και οικονομικά (αν έπρεπε να πληρώσουν τεράστια ποσά σε κερδισμένο δελτίο) και φυσικά θα έπληττε το κύρος τους, εφόσον διατηρούσαν συναλλαγές με άτομα που έχουν σχέση με παράνομη δραστηριότητα.

Αποφυγή διαδικτυακής απάτης

Είναι σύνηθες το φαινόμενο κάποιος να πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης στο διαδίκτυο και τα στοιχεία κάποιας κάρτας ή ηλεκτρονικού πορτοφολιού που έχει δώσει στο internet να πέσουν σε χέρια τρίτων. Προκειμένου οι στοιχηματικές να διασφαλίσουν το γεγονός ότι αυτός που συναλλάσσεται μαζί τους (και για να τον προστατέψουν φυσικά) είναι το ίδιο πρόσωπο στον οποίο ανήκουν τα στοιχεία της κάρτας, προχωρούν στη διαδικασία ταυτοποίησης.

Επιβεβαίωση ορίου ηλικίας

Η πλατφόρμα έχει την υποχρέωση από το νόμο να γνωρίζει ότι ο “παίκτης” στον οποίο έχει δώσει τη δυνατότητα να παίξει τυχερά παιχνίδια τηρεί το κατώτατο επιθυμητό όριο ηλικίας. Μάλιστα, στο ιντερνετικό στοίχημα το όριο αυτό ανέρχεται στα 21 έτη. Με αυτό τον τρόπο προστατεύονται τυχόν ανήλικοι (ή κάτω των 21) που θέλουν να παίξουν στοίχημα στο ίντερνετ ή κάποιο άλλο τυχερό παιχνίδι (πχ καζίνο).

Γιατί οι στοιχηματικές δεν ζητούν άμεσα τα έγγραφα κατά την εγγραφή σας;

Μετά την εγγραφή σας σε κάποια στοιχηματική θεωρητικά πρέπει να προχωρήσετε στη διαδικασία ταυτοποίησης. Σε κάποιες σας έρχεται ένα e-mail που σας ενημερώνει το διάστημα μέσα στο οποίο πρέπει να γίνει αυτό (μπορεί να είναι 48 ώρες, μια εβδομάδα, ένας μήνας κλπ), αλλιώς ο λογαριασμός θα απενεργοποιηθεί. Σε κάποιες βέβαια, μπορείτε να έχετε τον λογαριασμό, δίχως να σας ζητηθεί άμεσα να τον ταυτοποιήσετε. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, το μόνο σίγουρο είναι πως όταν θα προσπαθήσετε να κάνετε την πρώτη σας ανάληψη από τυχόν κέρδος που είχατε, δε θα μπορείτε. Ανεξάρτητα από το αν μια στοιχηματική επιθυμεί άμεση ταυτοποίηση και κάποια άλλη όχι, ΟΛΕΣ απαιτούν ταυτοποιημένο λογαριασμό προκειμένου να κάνετε ανάληψη των χρημάτων σας.

✍️ Στην ουσία, οι στοιχηματικές θέλουν να γνωρίζουν ποιος είστε, όταν θα αρχίσετε να συναλλάσσεστε μαζί τους με χρήματα.

Τρία χρήσιμα tips για να μην έχετε κανένα πρόβλημα με την ταυτοποίηση

1️⃣ → Ταυτοποίηση πριν τις συναλλαγές με τη στοιχηματική

Κάντε άμεσα την ταυτοποίησή σας μετά το άνοιγμα του λογαριασμού. Είναι κάτι που θα χρειαστείτε ούτως ή άλλως, είτε για να λάβετε το bet bonus, είτε για να κάνετε ανάληψη (αμφότερα είναι θετικά για εσάς, εφόσον συμβούν, αλλά δεν είναι δυνατό να γίνουν χωρίς την ταυτοποίηση). Επιπλέον, αποφύγετε την κατάθεση προτού ταυτοποιήσετε το λογαριασμό σας. Παίζετε για διασκέδαση, αλλά και για να κερδίσετε. Ποιος ο λόγος να προσδοκάτε κέρδος από το στοίχημα, δίχως να έχετε δικαίωμα να το κάνετε ανάληψη;

2️⃣ → Παρέχετε μόνο τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ταυτοποίηση

Καλύψτε τα οκτώ ψηφία της κάρτας σας από την εμπρόσθια όψη και τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας όπισθεν αυτής (πρόκειται για τον CV2 ή CVC). Γράψτε πάνω στα έγγραφα που θα στείλετε: «Για ταυτοποίηση στην πλατφόρμα ΧΧΧΧΧ», ώστε να μην μπορέσει κάποιο εξ’ αυτών να χρησιμοποιηθεί για κάποιον άλλο λόγο εν’ αγνοία σας. Ενδέχεται να υπάρξει άρνηση αποδοχής από κάποιες εκ των ιστοσελίδων ως παραποιημένο έγγραφο, αλλά συνήθως γίνεται αποδεκτό.

3️⃣ → Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο e-wallet ή τραπεζικό λογαριασμό

Αν και μιλήσαμε για ασφάλεια κι εμπιστοσύνη, καλό θα ήταν να μην αφήνετε πολλά χρήματα στην κάρτα, λογαριασμό ή στο e-wallet που χρησιμοποιείτε στις πλατφόρμες. Είναι ακόμη ένα προληπτικό μέτρο (ενδεχομένως υπερβολικό), αλλά σίγουρα εξαιρετικά ασφαλές στην περίπτωση που τα στοιχεία που έχετε χρησιμοποιήσει υποκλαπούν διαδικτυακά (όχι απαραίτητα με ευθύνη της στοιχηματικής)

Στοιχηματικές που πληρώνουν πιο γρήγορα

Αυτό που αφορά φυσικά τον “παίκτη” του στοιχήματος και σχετίζεται με τις πλατφόρμες όπου θα ποντάρει τα λεφτά του, έχει φυσικά να κάνει με το ποιες είναι αυτές που στο τέλος θα τον πληρώσουν γρηγορότερα. Θα προχωρήσουν άμεσα στη διαδικασία ταυτοποίησης και δε θα τον ταλαιπωρήσουν με τις αναλήψεις από τα κερδισμένα bet. Όπως προκύπτει κι από τη δική μας εμπειρία, αλλά κι από την αξιολόγηση βάσει της βαθμολογίας που βάζουν οι χρήστες του site στις στοιχηματικές που βρίσκονται στο Bookmakers.gr, οι κορυφαίες στοιχηματικές στον τομέα πληρωμών όπως φαίνονται στον παρακάτω πίνακα, είναι 👇

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Νόμιμες Στοιχηματικές Ιστοσελίδες στην Ελλάδα

BookmakerΠλεονεκτήματα
Stoiximan
9.4/10
 • Δωρεάν συναλλαγές, άμεσες αναλήψεις
 • Προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
 • Ειδικά στοιχήματα σε όλα τα αθλήματα 
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
8.6/10
 • Αξιοπιστία & ασφάλεια ΟΠΑΠ
 • Ποικιλία σε ειδικά & μακροχρόνια
 • Προηγμένη εφαρμογή για Android & iOS
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
8.9/10
 • Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
 • Ποικιλία σε ασιατικά χάντικαπ
 • Cash Out*, Stop Loss / Partial Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
9.2/10
 • Εξαιρετική επιλογή για live betting
 • Άμεσες πληρωμές όλες τις ημέρες
 • Live streaming & Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
8.6/10
 • Εμπειρία 20+ ετών στον χώρο
 • Γρήγορη & εύχρηστη ιστοσελίδα
 • Εύκολη πλοήγηση μέσω app για Android
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
8.6/10
 • Πανίσχυρο brand name
 • Πολύ γρήγορες πληρωμές
 • Άμεσο cash out* σε όλα τα αθλήματα
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
8.9/10
 • Κορυφαίο όνομα στον χώρο
 • Πλούσιο Live betting σε όαλ τα sports
 • 24ωρη εξυπηρέτηση με ελληνικό support
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
8.7/10
 • Παγκόσμιο brand name
 • Υψηλά όρια πονταρίσματος
 • Ασιατικά & ειδικά στοιχήματα
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
8.3/10
 • Πολύ εύκολη πλοήγηση
 • Εξαιρετικό mobile app
 • Πλούσιο live betting
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Sportingbet
8.9/10
 • Παγκόσμιο brand από το 1998
 • Live Streaming* & Cash Out*
 • 24ωρη εξυπηρέτηση στα Ελληνικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betshop
8.3/10
 • Ποικιλία σε combos & ασιατικά
 • Live Streaming* από το κινητό
 • Πολύ γρήγορες αναλήψεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Vistabet
8.9/10
 • Υψηλά όρια πονταρίσματος
 • Live Streaming* & Cash Out*
 • 24/7 τμήμα εξυπηρέτησης στα Ελληνικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δώρα* κάθε μέρα στο Pamestoixima.gr!
 • ΕΩΣ 660 ΔΩΡΑ*
 • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
 • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ