Στοίχημα σε Κίτρινες Κάρτες (Στρατηγική)

στοίχημα σε κάρτεςΣίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως αυξάνεται ο αριθμός από στοιχηματικές πλατφόρμες με άδεια στην Ελλάδα που είτε προσθέτουν το στοίχημα σε κίτρινες και κόκκινες κάρτες στις επιλογές τους, είτε εμπλουτίζουν το στοιχηματικό τους χαρτοφυλάκιο με την συγκεκριμένη αγορά. Το ποντάρισμα σε κάρτες είναι μία από τις λίγες αγορές που οι παίκτες του στοιχήματος μπορούν να αποκτήσουν ξεκάθαρα πλεονέκτημα απέναντι στον bookmaker. Μην ξεχνάτε πως οι στοιχηματικές πλατφόρμες έχουν στην διάθεση του όλα τα όπλα (ιστορικών παιχνιδιών, στατιστικές αναλύσεις κλπ) για να “βγάλουν τις σωστές αποδόσεις”, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γνωρίζουν ή να προβλέψουν πως αντιδρούν οι ομάδες ύστερα από συγκεκριμένα γεγονότα που μπορεί να συμβούν κατά την διάρκεια ενός ματς (π.χ. να εκνευριστεί κάποιος παίκτης για ένα χτύπημα εκτός φάσης).

Βασική στρατηγική

Ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή ενός στοιχήματος σε κάρτες. Ομάδες με σκληρούς παίκτες ή ομάδες με παίκτες που “βουτάνε” εύκολα πρέπει να βρίσκονται στις πρώτες επιλογές των παικτών, όπως το ίδιο ισχύει και για παιχνίδια που είναι ντέρμπι ή που συγκεκριμένοι παίκτες έχουν ανοίξει κόντρα όταν βρίσκονται αντιμέτωποι. Ας δούμε αναλυτικά τους παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπ όψιν στο στοίχημα με κίτρινες κάρτες.

Τα ντέρμπι: Και κυρίως τα τοπικά ντέρμπι. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια συνηθίζεται οι ομάδες να παίζουν αντιαθλητικά, αναγκάζοντας τον διαιτητή να βγάλει αρκετές φορές τις κάρτες από το τσεπάκι του. Σε pre-match αγορές η ειδησεογραφία παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή πονταρίσματος. Αν οι παράγοντες των δύο ομάδων έχουν δυναμιτίσει το κλίμα ή ο προπονητής έχει δώσει εντολή για σκληρό παιχνίδι, τότε οι πιθανότητες να βγουν πολλές κάρτες αυξάνεται σημαντικά. Σε ότι αφορά το live στοίχημα, ακόμα και σε ένα ματς που κυλάει ήρεμα, ένα σκληρό μαρκάρισμα ή μία αψιμαχία αρκούν για να αλλάξουν την μορφή του αγώνα και να οδηγήσουν σε ένα παιχνίδι με πολλές κάρτες. Αν γνωρίζετε πως αντιδρούν οι ομάδες ύστερα από τέτοια γεγονότα, θα αποκτήσετε ένα σημαντικό πλεονεκτήματα απέναντι στις πλατφόρμες στοιχημάτων.

Ο… θεατρίνος: Παίκτες που ξαπλώνουν στο χορτάρι με το παραμικρό, μπορούν είτε να εκβιάσουν καταστάσεις και να κερδίσουν προς όφελος τους φάουλ και κάρτες ή να γίνουν θύματα του ίδιου τους παιχνιδιού και να “κιτρινιστούν” από τον διαιτητή. Όπως και να χει, σε παιχνίδια που συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που αρέσκονται στο “θέατρο” οι πιθανότητες να υπάρχουν κίτρινες κάρτες είναι πολύ περισσότερες.

Τα αουτσάιντερ: Προτιμήστε παιχνίδια που υπάρχει ξεκάθαρο αουτσάιντερ και όχι αυτά που οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες. Τα αουτσάιντερ προσπαθούν με διάφορους τρόπους να πάρουν αποτέλεσμα και στις περισσότερες των περιπτώσεων καταφεύγουν σε αντιαθλητικό παιχνίδι. Αν μάλιστα καταφέρουν να να κρατούν ένα θετικό αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά του αγώνα, τότε δεν αποκλείεται να εκνευριστούν και οι παίκτες της ομάδας φαβορί, με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά του αγώνα να εμφανιστεί αρκετές φορές η κίτρινη κάρτα. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι τρεις τελευταίες σεζόν στην Premier League, στις οποίες το αουτσάιντερ δέχτηκε περισσότερες κάρτες στο 51% των παιχνιδιών!

Οι σκληροί παίκτες: Αφορά κυρίως αμυντικούς και αμυντικά χαφ, σκληροτράχηλους παίκτες δηλαδή, που δεν διστάζουν να καταφύγουν σε αντιαθλητικό παιχνίδι ώστε να σταματήσουν τον αντίπαλο τους. Στατιστικά, οι αμυντικοί δέχονται μία κάρτα κάθε εφτά τάκλιν. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι παίκτες που είναι ευέξαπτοι και μπλέκουν εύκολα σε… καυγάδες.

interwetten 2017

Interwetten: Ποικιλία στοιχημάτων σε κάρτες και κορυφαίες αποδόσεις

Το ταπεραμέντο: Τα λατινοαμερικάνικα και τα πρωταθλήματα σε χώρες της Μεσογείου έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο καρτών. Σίγουρα θα περιμένατε πως τα βρετανικά πρωταθλήματα, με τον γρήγορο ρυθμό τους και το σκληρό παιχνίδι θα είχαν περισσότερες κάρτες, όμως όπως δείχνει η στατιστική, ο μέσος όρος των καρτών είναι μεγαλύτερος σε πρωταθλήματα λαών που έχουν πιο φλογερό ταπεραμέντο.

Η χρονική περίοδος: Παίρνοντας για παράδειγμα και πάλι τις 3 τελευταίες σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, παρατηρούμε πως τον μήνα Αύγουστο γίνονται 26 και μοιράζονται 3.9 κάρτες μ.ο. ανά παιχνίδι, ενώ τον μήνα Μάιο οι αριθμοί αυτοί πέφτουν σε 24.5 φάουλ και 3.2 κάρτες. Αυτή η διαφορά προκύπτει κυρίως γιατί στο τέλος της σεζόν οι περισσότερες ομάδες έχουν μείνει χωρίς στόχους και παρουσιάζονται αδιάφορες.

Ο διαιτητής: Υπάρχουν δύο ειδών διαιτητών. Στην πρώτη ανήκουν αυτοί που δείχνουν εύκολα κάρτες και στην δεύτερη αυτοί που δεν θέλουν να διακόπτουν συνεχώς το παιχνίδι επιτρέποντας παράλληλα το σκληρό παιχνίδι. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο η αξία των παραπάνω παραγόντων μεταβάλλεται από το ποιος διαιτητής σφυρίζει το ματς. Για παράδειγμα, οι διαιτητές που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία θα δείξουν σχεδόν άμεσα την κίτρινη κάρτα στον “θεατρίνο” ποδοσφαιριστή, ενώ αυτοί που ανήκουν στην δεύτερη έχουν την τάση πρώτα να προειδοποιούν και έπειτα να τιμωρούν.

Είδη στοιχημάτων

Τα είδη στοιχημάτων που θα συναντήσετε είναι τα εξής:

Over/Under: Ο bookmaker θέτει ένα όριο και ανάλογα ποντάρετε αν θα υπάρχουν περισσότερες οι λιγότερες κάρτες από αυτό. Θα το συναντήσετε στην κλασσική μορφή του over/under (over 3.5, over 4.5 κλπ) και στην ασιατική μορφή (over 3, over 4, κλπ). Επίσης, σε κάποια παιχνίδια υπάρχει η δυνατότητα πονταρίσματος στις συνολικές κάρτες που θα αντικρίσει η κάθε ομάδα ξεχωριστά. Η 2winbet είναι η πλατφόρμα που προσφέρει τις περισσότερες επιλογές στο συγκεκριμένο στοίχημα.

Απλό χάντικαπ: Στο απλό χάντικαπ χάντικαπ δεν υπάρχει η επιλογή της ισοπαλίας. Για παράδειγμα στο παιχνίδι Γιουβέντους – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η φιλοξενούμενη ξεκινάει το παιχνίδι με -1.5 κάρτα, που σημαίνει πως αν έχει στο τέλος του παιχνιδιού 2 κάρτες ή περισσότερες από την Γιουβέντους κερδίζει. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κερδίζουν όσοι πόνταραν υπέρ της “Μεγάλης Κυρίας”.

Ασιατικά χάντικαπ: Η διαφορά με το απλό χάντικαπ είναι ότι σε περίπτωση που η μία ομάδα καλύψει το χάντικαπ, τότε θεωρείται ως ισοπαλία και επιστρέφεται το ποντάρισμα. Στο παράδειγμα μας, έστω ότι η Ντιναμό ξεκινάει το ματς με χάντικαπ 2 καρτών (asian handicap -2). Θεωρείται ισοπαλία αν τελειώσει το ματς με 2 κάρτες περισσότερες από την Γιουβέντους. Εάν το σύνολο καρτών είναι 0 ή 1 κάρτα τότε κερδίζει το στοίχημα υπέρ της Γιουβέντους, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κερδίζουν αυτοί που πόνταραν υπέρ της κροατικής ομάδας.

3-way handicap: Υπάρχουν τρία είδη χαντικαπ. Λειτουργεί ακριβώς όπως το ευρωπαϊκό χάντικαπ. Ας δούμε ένα παράδειγμα για να γίνει απολύτως κατανοητό. Στο παιχνίδι Γιουβέντους – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Ντιναμό ξεκινάει με μειονέκτημα μία κάρτας. Αν η Ντιναμό κερδίσει δύο κάρτες περισσότερες επιβεβαιώνεται το “διπλό”, αν κερδίσει η Γιουβέντους μία κάρτα περισσότερη τότε είναι ισοπαλία, ενώ η Γιουβέντους έχει δύο κάρτες περισσότερες είναι άσσος.

Χρέωση πρώτης κάρτας: Αφορά το ποια ομάδα θα αντικρίσει την πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα. Το στοίχημα αυτό θα το συναντήσετε κυρίως στο Champions League και σε μεγάλα ευρωπαϊκά ντέρμπί.

Χρόνος πρώτης κάρτας: Υπάρχουν τρία είδη στοιχημάτων. Αν θα υπάρξει κάρτα στο πρώτο δεκάλεπτο και εάν θα υπάρξει κάρτα πριν από ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο (π.χ. πρώτη κάρτα πριν ή μετά το 36ο λεπτό).

Σύνολα καρτών: Υπάρχουν δύο ήδη στοιχημάτων. Το ακριβές σύνολο, το οποίο θα βρείτε στην Championsbet και το κλασσικό σύνολο (0-1, 2-3, 4-6 κλπ) το οποίο είναι διαθέσιμο στην Interwetten.

Κόκκινες κάρτες: Το πιο συνηθισμένο στοίχημα είναι αν θα υπάρξει κόκκινη κάρτα στον αγώνα, υπάρχει όμως η πιθανότητα να συναντήσετε και στοίχημα που να αφορά το εάν θα αποβληθεί ένας συγκεκριμένος παίκτης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε πλατφόρμα στοιχήματος έχει τους δικούς της κανόνες και ειδικά στην περίπτωση που αποβληθεί παίκτης μετρούν διαφορετικά τις συνολικές κάρτες. Για παράδειγμα εάν ένας παίκτης αντικρύσει δύο κίτρινες, κάποιες πλατφόρμες τις μετρούν κανονικά (2 κίτρινες κάρτες) και κάποιες άλλες τις διαγράφουν και μετράνε μόνο την κόκκινη (0 κίτρινες κάρτες).

Live vs Pre-match

Η απάντηση είναι ξεκάθαρα live στοίχημα. Το στοίχημα σε κάρτες έχει πολλές ιδιαιτερότητες και είναι σχεδόν αδύνατο γίνει πριν την έναρξη του αγώνα κάποια πρόβλεψη για το εάν θα συμβεί κάποιο γεγονός που θα κάνει το παιχνίδι πιο σκληρό. Η στατιστική είναι το μοναδικό όπλο των παικτών για να κάνουν μία καλή πρόβλεψη, μην ξεχνάτε όμως πως τα όρια και οι αποδόσεις υπολογίζονται σε μεγάλο βαθμό βάσει στατιστικής. Στο ζωντανό στοίχημα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Παρακολουθώντας το ματς, μπορείτε να βγάλετε αρκετά συμπεράσματα για το πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι και ανάλογα να ποντάρετε.

Στοιχηματικές πλατφόρμες που προσφέρουν στοίχημα σε κάρτες

Stoiximan
Γιατί να παίξω
 • Ασφαλείς συναλλαγές και γρήγορες αναλήψεις
 • Ιστοσελίδα προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
 • Πλούσιο πρόγραμμα Live Streaming*
 • Πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση
 • Cash out*
 • Πολλά ειδικά στοιχήματα
 • Συνεχείς προσφορές*
Εγγραφή
Netbet
Γιατί να παίξω
 • Ασταμάτητες προσφορές*
 • Πολύ καλά όρια πονταρίσματος
 • Χαμηλή Γκανιότα στο Live
 • Ασιατικά χάντικαπ με διάφορα lines σε pre-match και live γεγονότα
 • Πληθώρα αγορών και ποικιλία ειδικών στοιχημάτων
 • Διαθέτει την κορυφαία πλατφόρμα της SBTech
 • VIP πρόγραμμα
Εγγραφή
Bwin
Γιατί να παίξω
 • Πλούσια γκάμα αγορών και πολλά ειδικά
 • Παιχνίδια με ενισχυμένες αποδόσεις
 • Live streaming*
 • Cash Out*
 • Καταθέσεις με Paysafe, e-wallets και τραπεζικές κάρτες
 • Ιδιαίτερα λειτουργική πλατφόρμα για κινητό
 • Καθημερινές προσφορές* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις) 
Εγγραφή

Σχόλια