Εντυπωσιακή αύξηση εσόδων για την Interwetten

Werner Becher

Werner Becher

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Interwetten παρουσίασε κατακόρυφη αύξηση των εσόδων της τους πρώτους 9 μήνες του 2016. Μία περίοδος που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου κι αποδείχθηκε εξαιρετικά κερδοφόρα για την πλατφόρμα «κολοσσό» από την Αυστρία.

Τα σχέδια των ανθρώπων της Interwetten για το 2016 αποδείχτηκαν εύστοχα και φαίνεται πως είχαν πλήρη επιτυχία, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πλατφόρμα παρουσίασε αύξηση 27% των εσόδων της από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Πρόκειται για ένα ποσό κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ, με τις προβλέψεις να αναφέρουν πως η πλατφόρμα από την Αυστρία στοχεύει πλέον σε εκτόξευση του συνολικού κύκλου εργασιών (σ.σ. από το 1990 δηλαδή, όταν ιδρύθηκε) πάνω από το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Όσον αφορά τα κέρδη της πλατφόρμας στο διαδίκτυο, το ποσό των κερδών έφτασε στα 11 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο ήταν μία πολύ καλή περίοδο για την Interwetten, η οποία είχε τους μήνες αυτούς συνολικά 16.9 εκατομμύρια έσοδα, δηλαδή 23% περισσότερα συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Ακόμα ένα αξιοσημείωτο γεγονός ότι είναι το αθλητισμό στοίχημα παρουσίασε αύξηση 9%, ενώ τα προϊόντα καζίνο και τα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν περισσότερα κατά 42% από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Έρχονται επενδύσεις

Όπως είναι επόμενο, η αύξηση των εσόδων που παρουσιάζει η αυστριακή πλατφόρμα θα δώσει το έναυσμα για νέες επενδύσεις. Ο Werner Becher, CEO της Interwetten, δήλωσε: «Σίγουρα, το 2016 χαρακτηρίζεται ως η πλέον επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία της πλατφόρμας. Είναι εντυπωσιακό που καταφέραμε να διατηρήσουμε τη ζωντάνια που δημιούργησε το 2016 και να τη μεταφέρουμε στη νέα ποδοσφαιρική σεζόν», αναφέροντας παράλληλα πως θα υπάρξουν νέες επενδύσεις το 2017, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη των προϊόντων που παρέχονται στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Φυσικά, Νο.1 στόχος είναι η ανάπτυξη και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα, το πρώτο σχέδιο έχει να κάνει με την καθιέρωση της Interwetten στην τηλεόραση, με στόχο να «γιγαντωθεί» η φήμη της πλατφόρμας.

Σχόλια