Πρόταση-μαμούθ $5.2 δις από την GVC για εξαγορά της Ladbrokes Coral

Εξαγορά Ladbrokes Coral από GVC_1Η GVC Holgings έρχεται να ταράξει τα νερά στη στοιχηματική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Με μία πρόταση αξίας 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ θέλει να εξαγοράσει το στοιχηματικό τμήμα της Ladbrokes Coral.

H επίδοξη νέα ιδιοκτήτρια έχει αποτιμήσει κάθε μετοχή σε αξία ίση με 160,9 λίρες, με επιπρόσθετη δανειακή σημείωση της τάξης των 42,8 λιρών ανά μετοχή. Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί τότε η GVC θα κατέχει το 53.5% των μετοχών και η Ladbrokes Coral το 46.5%.

Ο Γενικός Διευθυντής της GCV, κ. Kenneth Alexander αναμένεται να τεθεί επικεφαλής της νέας προσπάθειας, χωρίς όμως να είναι οριστικά αποφασισμένο.

Τα συγκεκριμένα νέα πάντως έφεραν μία αύξηση 26% στις μετοχές της Ladbrokes στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ενώ αυτές της GVC ανέβηκαν κατά 6%.

Αμφότερες οι πλευρές έκαναν από κοινού την εξής δήλωση: «Η διευρυμένη ομάδα θα είναι μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται παγκοσμίως στο χώρο των στοιχημάτων και των τυχερών παιχνιδιών και μέσα από τη νέα κοινή στρατηγική σε όλα τα επίπεδα θα μπορέσει να ανέβει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Με την ένωση αυτή, θα μπορέσει να υπάρξει κάλυψη σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη του πλανήτη, ενώ θα δημιουργήσει τις δυνατότητες για τη μέγιστη δυνατή ανταπόκριση σε όλες τις νέες αναπτυσσόμενες αγορές, αφού η παγκόσμια βιομηχανία μεταβάλλεται συνεχώς».

Βέβαια η τελική εκτίμηση για την αξία της πλατφόρμας θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Κυβέρνησης στο πλαίσιο της τριετούς επανεξέτασης πάνω στα τυχερά παιχνίδια. Αν μειωθεί κατά πολύ το μέγιστο επιτρεπτό ποντάρισμα στα αυτόματα τερματικά μηχανήματα, κάτι που ζητά διακαώς το Κόμμα των Εργατικών, τότε θα μειωθεί και η αξία της πλατφόρμας.

Η GVC η οποία έχει την εκμετάλλευση τεράστιων brand names, όπως αυτά της Sportingbet, Foxy Bingo, PartyPoker και Bwin, ανακοίνωσε πρόσφατα έσοδα αξίας £243,5 εκατομμυρίων κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, παρουσιάζοντας επίσης μία ετήσια αύξηση της τάξης του 10%.

Με σχετική της ανακοίνωση η Ladbrokes προσέθεσε: «Η συμφωνία θα ενισχύσει τη θέση του ομίλου μας σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες αγορές, όπως αυτές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας και της Αυστραλίας, ενώ θα αυξήσει σημαντικά και τη δυναμική των μετοχών της GVC στα έσοδα από τοπικά ρυθμιζόμενες-φορολογούμενες αγορές σε ποσοστό πάνω από το 90%. “

Σχόλια