Η MGA ξεκινά έρευνα για κατόχους αδειών από την Ιταλία

mga1Η αδειοδοτούσα αρχή της Μάλτας, η περίφημη MGA, ξεκίνησε έρευνες για τις τρέχουσες ιταλικές άδειες online betting, που ενδεχομένως συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Η είδηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των αστυνομικών ερευνών σχετικά με παράνομες δραστηριότητες στο διαδικτυακό στοίχημα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Τζόσεφ Κουσιέρι, ο πρόεδρος της MGA, εξήγησε ότι επιθυμία του είναι, ο οργανισμός του να συνεργαστεί με το αρμόδιο τμήμα της ιταλικής αντί-μάφια επιτροπής, καθώς και με οποιαδήποτε άλλη αρχή, η οποία πρέπει να γνωρίζει τα πάντα για τη δράση ιταλικών ιστοσελίδων διαδικτυακού στοιχήματος που δραστηριοποιείται στη Μάλτα.

Πριν από τις δηλώσεις του κ. Κουτσιέρι, είχε προηγηθεί η αναστολής αδείας της Phoenix Ltd από την MGA η οποία έτρεχε αρκετά στοιχηματικά site, τα οποία όμως συνδέονταν με κάποιο τρόπο με τον Μπενεντέτο Μπάκι, γνωστό και ως «ο Βασιλιάς του στοιχήματος στην Ιταλία». Αργότερα όμως ήρθε η σύλληψη του από την ιταλική αστυνομία σε μία γενικότερη δράση της κατά της ιταλικής μαφίας.

Η διασύνδεση του Μπάκι με τους συγκεκριμένους ιστότοπους, του επέτρεπε να αποφεύγει τη φορολογία στην Ιταλία (και όχι μόνο αυτό).

Από τη μεριά του ο Κουσιέρι δήλωσε: «Ο Τύπος και η ιταλική κοινή γνώμη είναι καχύποπτοι απέναντι στους φορείς εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών, παρά το γεγονός ότι η MGA δουλεύει μόνο με σοβαρούς και διαφανείς κανόνες. Παρόλα αυτά θέλω να τονίσω ότι δεν έχει (η MGA) τα εργαλεία έρευνας που έχουν τόσο η αστυνομία όσο και το δικαστικό σώμα».

Σχόλια