Κύπρος: Αυτό είναι το ύποπτο ματς

ύποπτο ματςΔεν πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να γίνει γνωστό με κάθε επισημότητα το ύποπτο ματς που εξετάζει η UEFA ως στημένο στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Όπως ενημέρωσε η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, ο σχετικός φάκελος έχει να κάνει με τον αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΖ και ΑΕΚ που ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 2-5.

Τα πρώτα στοιχεία έκαναν λόγο για για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στο ενδεχόμενο να μπουν πολλά γκολ σε αγώνα της 8ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου κι εν τέλει ο φάκελος που έστειλε η UEFA αναφέρει πως το ματς έγινε μεταξύ της ΑΕΖ Ζακακίου και της ΑΕΚ Λάρνακας.

Στην αναφορά της UEFA σημειώνεται πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το αποτέλεσμα του αγώνα χειραγωγήθηκε, προκειμένου να υπάρξουν διεφθαρμένα κέρδη από στοιχηματική δραστηριότητα. Τα στοιχεία της παγκόσμιας Ομοσπονδίας δείχνουν πως υπήρξε έντονος στοιχηματισμός στο ενδεχόμενο η ομάδα της ΑΕΖ να χάσει τον αγώνα με διαφορά τουλάχιστον τριών τερμάτων και σ’ εκείνο πως στον αγώνα θα σημειώνονταν συνολικά, τουλάχιστον τέσσερα τέρματα. Όπερ και εγένετο.

Τις επόμενες ώρες ο φάκελος θα σταλεί στον Πειθαρχικό Εισαγγελέα της κυπριακής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να διευθετηθούν οι εξελίξεις.

Σχόλια