Εκπληκτική η άνοδος το 2016 για την Interwetten

interwetten-οικονομικα αποτελέσματα

Ως ένα καταπληκτικό έτος χαρακτήρισαν οι υπεύθυνοι της Interwetten το 2016. Η αυστριακή πλατφόρμα σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις και πλέον ο στόχος είναι η επέκταση σε νέες αγορές και η δημιουργία ενός ακόμη πιο ολοκληρωμένου προϊόντος.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνολικός τζίρος της πλατφόρμας γνώρισε αύξηση 29% αγγίζοντας τα 1.2 δις ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει για το 2016. Γενικότερα, την περσινή χρονιά οι παίκτες προτίμησαν την Interwetten στοιχηματίζοντας πολύ περισσότερο από το 2015. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η αύξηση των μεικτών κερδών (GGR) της πλατφόρμας κατά 23% στα 68.4 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων της πλατφόρμας, τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από το πολύ καλή στρατηγική μάρκετινγκ, στην οποία δόθηκε μεγάλη έμφαση σε στοιχηματικές αγορές που έχουν πολλές πιθανότητες να αποφέρουν κέρδη. Οι διαφημιστικές καμπάνιες της Interwetten κάθε άλλο παρά περιορισμένες ήταν, αφού εκτός όλων των άλλων, είχε ισχυρή προώθηση στο Euro 2016. Παρόλα αυτά, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρέμειναν στα υψηλά επίπεδα του 27%.

Το δελτίο τύπου της πλατφόρμας αναφέρει “Είμαστε περήφανοι για τις επιδόσεις μας το 2016. Η απόφαση μας να επενδύσουμε στην δημιουργία της δικιάς μας πλατφόρμας και να μην εξαρτόμαστε από τρίτους παρόχους απέσπασε τα θετικότερα σχόλια από τους ανταγωνιστές και από τους πελάτες μας. Στόχος για το 2017 είναι να μπούμε στο Top 5 των στοιχηματικών ιστοσελίδων στην Ευρώπη. Η σημαντική άνοδος των εσόδων σε Ελλάδα (108%) και Ισπανία (11%), δείχνει πως ο δρόμος είναι ανοιχτός και υπάρχει η πίστη πως ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί.”

Σχόλια