Στοιχημα ποδoσφαιρο – Tα δημοφιλέστερα στοιχήματα

στοιχημα ποδοσφαιροΠαράνομα ή νόμιμα, ο στοιχηματισμός στον Βασιλιά των Σπορ ήταν πάντοτε στις πρώτες επιλογές των παικτών του στοιχήματος. Ο William Hill το 1934 ήταν ο πρώτος που δημιούργησε κουπόνι προκαθορισμένων αποδόσεων σε στοίχημα ποδοσφαίρου, ενώ η Interwetten ήταν η πλατφόρμα στοιχήματος που προσέφερε πρώτη την δυνατότητα πονταρίσματος σε στοίχημα ποδόσφαιρο στο ίντερνετ. Στην Ελλάδα, την αρχή έκανε ο ΟΠΑΠ στις 28 Ιανουαρίου του 2000, όταν λάνσαρε το κουπόνι Πάμε Στοίχημα, το οποίο περιελάμβανε μόλις 75 αγώνες. Η μετάβαση από το στοίχημα στο πρακτορείο, στο στοίχημα στο ίντερνετ έφερε μεγάλες αλλαγές στις στοιχηματικές αγορές και στα προϊόντα που προσφέρουν οι στοιχηματικές πλατφόρμες.

Το κλασσικό στοίχημα 1Χ2 σαφώς και κατέχει την μερίδα του λέοντος ακόμη και σήμερα, ωστόσο πλέον βασικές αγορές θεωρούνται ο αριθμός των γκολ που θα μπουν σε ένα παιχνίδι (over – under) και το εάν θα καταφέρουν να σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Τα πολλά ειδικά και εναλλακτικά στοιχήματα, υπηρεσίες όπως το live streaming ή το cash-out και το live betting ήταν η αναμενόμενη εξέλιξη που προήλθε από τον ανταγωνισμό που έφεραν μεταξύ των ιστοσελίδων οι μεγάλοι τζίροι που παίζονται στο στοίχημα ποδόσφαιρο.

Στοίχημα ποδόσφαιρο – Βασικές αγορές

Οι αγορές που οι παίκτες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση και συγκεντρώνουν των κύριο όγκο των πονταρισμάτων στο στοίχημα ποδόσφαιρο είναι οι εξής:

Στοίχημα 1Χ2: Ποντάρετε στο νικητή ενός αγώνα (1 ή 2) ή στο ενδεχόμενο της ισοπαλίας (Χ). Αν και κάθε στοιχηματική πλατφόρμα έχει τους δικούς της κανόνες, στην συγκεκριμένη περίπτωση όλες διατηρούν κοινή γραμμή και δεν συμπεριλαμβάνουν την παράταση στον υπολογισμό του στοιχήματος. Από τις ελληνικές πλατφόρμες στοιχήματος, η Goalbet είναι αυτή που προσφέρει με διαφορά τις καλύτερες αποδόσεις στο στοίχημα νικητής αγώνα.

Διπλή ευκαιρία: Στοιχηματίζετε σε δύο από τα τρία πιθανά αποτελέσματα και κερδίζετε αν προβλέψετε σωστά το ένα από τα δύο. Οι επιλογές είναι οι εξής:

 • 1 ή Χ: Το στοίχημα κερδίζει αν επικρατήσει ο γηπεδούχος ή εάν το παιχνίδι λήξη ισόπαλο
 • 1 ή 2: Το στοίχημα κερδίζει εάν μία από τις δύο ομάδας νικήσει τον  αγώνα
 • Χ ή 2: Το στοίχημα κερδίζει αν κερδίσει η φιλοξενούμενη ή ο αγώνας λήξει ισόπαλος

Over – Under: Ποντάρετε στον συνολικό αριθμό των γκολ που θα σκοράρουν οι δύο ομάδες. Συνήθως οι πλατφόρμες τοποθετούν το όριο στα 2.5 γκολ (over 2.5/under 2.5), που σημαίνει πως πρέπει να μπουν περισσότερα από 3 γκολ για να επιβεβαιωθεί το over και λιγότερα από 3 για να κερδίσει το under. Ανάλογα με την στατιστική του πρωταθλήματος ή των ομάδων ενδέχεται να μεταβάλουν το όριο προς τα πάνω (over 3.5, over 4.5 κλπ) ή προς τα κάτω (over 1.5). Η Betrebels είναι μία πλατφόρμα που “ειδικεύεται” στο στοίχημα over – under, καθώς προσφέρει αρκετά στοιχήματα που αφορούν τα γκολ που θα σημειωθούν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Goal-goal/No goal:  Σε αυτόν τον τύπο στοιχήματος προσπαθείτε να μαντέψετε εάν θα σκοράρουν ή όχι και οι δύο ομάδες στον αγώνα. Το goal-goal επιβεβαιώνεται αν σκοράρουν και οι δύο, το no goal αν σκοράρει μόνο η μία ή καμία από τις δύο ομάδες.

Σύνολο τερμάτων: Πρέπει να προβλέψετε το εύρος τερμάτων που θα σημειωθούν  σε ένα αγώνα. Τα στοιχήματα που θα συναντήσετε συχνότερα είναι τα: 0-1 γκολ, 2-3 γκολ, 4-6 γκολ, 7 ή περισσότερα. Κάποιες πλατφόρμες στοιχήματος μειώνουν το εύρος σε κάποια από αυτά (π.χ. το 4-6 γκολ γίνεται 4-5), αυξάνοντας το ρίσκο και φυσικά τις αποδόσεις. Μεγάλη ποικιλία στο συγκεκριμένο στοίχημα και μάλιστα σε πολύ καλές αποδόσεις θα βρείτε στην Interwetten.

Ημίχρονο – τελικό: Σε αυτό τον τύπο στοιχήματος στο στοίχημα ποδόσφαιρο, προσπαθείτε να μαντέψετε όχι μόνο πια ομάδα θα κερδίζει στο τέλος του αγώνα, αλλά και ποια ομάδα θα κερδίζει στο πρώτο ημίχρονο.

Ασιατικά χάντικαπ: Ένας τύπος στοιχήματος που προέρχεται από τους ασιάτες bookmaker και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Ασιατικά χάντικαπ προσφέρονται στις αγορές νικητής αγώνα και σύνολο γκολ, ωστόσο πολλές πλατφόρμες στοιχημάτων προσφέρουν επιλογές σε κόρνερ, κάρτες κλπ. Τρεις από τις καλύτερες ελληνικες πλατφόρμες στοιχήματος που προσφέρουν ασιατικο χάντικαπ είναι:

Bet365
Γιατί να παίξω
 • Κορυφαίες αποδόσεις
 • Πλούσιο Live Betting
 • Ολικό/μερικό & αυτόματο cash out*
 • Live Streaming*
 • 24ωρη εξυπηρέτηση με ελληνικό support
 • Ασιατικά χάντικαπ
Εγγραφή
Goalbet
Γιατί να παίξω
 • Κορυφαίες αποδόσεις στο ποδόσφαιρο
 • Καθημερινές Προσφορές*
 • Όλα τα ασιατικά χάντικαπ
 • Live Streaming*
 • Cash-Out*
Εγγραφή
Novibet
Γιατί να παίξω
 • Πληρωμές εντός 24 ωρών
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
 • Cash Out*
 • Ασιατικά και εναλλακτικά στοιχήματα
 • Μεγάλη ποικιλία αγορών & Live Streaming*
 • Μεγάλα όρια στοιχηματισμού μέσω του Bet Referral
 • Συναλλαγές με όλους τους δημοφιλείς τρόπους
Εγγραφή

Ειδικά στοιχήματα

H έκρηξη του στοιχήματος στο ίντερνετ έφερε τα τελευταία χρόνια μια σειρά από ειδικά και εναλλακτικά στοιχήματα. Οι στοιχηματικές πλατφόρμες προσφέρουν αποδόσεις σε στοιχήματα που αφορούν από τα γκολ που θα σκοράρει ένα παίκτης και τα συνολικά κόρνερ ενός αγώνα, μέχρι το εάν θα σκοράρει μια ομάδα στο πρώτο δεκάλεπτο ή εάν θα κερδίσει και τα δύο ημίχρονα. Τα πιο δημοφιλή ειδικά και εναλλακτικά στοιχήματα είναι:

Ακριβές σκορ: Πρέπει να βρείτε το τελικό σκορ του αγώνα ή το σκορ ημιχρόνου. Κάποιες πλατφόρμες μάλιστα προσφέρουν την συνδυαστικά την συγκεκριμένη αγορά, που σημαίνει πως πρέπει να μαντέψετε το σωστό σκορ στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα.

Στοίχημα σε παίκτες: Η πιο δημοφιλής αγορά είναι αυτή του anytime scorer, στην οποία καλείστε να επιλέξετε εάν θα σκοράρει ένας συγκεκριμένος παίκτης, ωστόσο υπάρχουν επιλογές για το εάν κάποιος παίκτης θα σκοράρει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης ή εάν θα σκοράρει 2 ή περισσότερα γκολ. Σε αυτά τα είδη στοιχήματος ανήκει και το Scorecast, ένα συνδυαστικό στοίχημα  στο οποίο πρέπει να προβλέψετε τον πρώτο σκόρερ του παιχνιδιού και το τελικό σκορ του αγώνα.

Κόρνερ: Το στοίχημα κόρνερ είναι η νέα μόδα στο στοίχημα ποδόσφαιρο. Η προτίμηση των παικτών αυξάνεται συνεχώς, καθώς η πρόσβαση σε ιστοσελίδες με στατιστικά κόρνερ βοηθάνε σημαντικά στην επιλογή στοιχήματος. Παράλληλα, η ζωντανή μετάδοση του αγώνα μέσω live streaming, επιτρέπει να βγαίνουν ασφαλέστερα συμπεράσματα σχετικά με το εάν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή ή όχι. Η γκάμα στοιχημάτων περιλαμβάνει τον αριθμό των συνολικών κόρνερ, χάντικαπ μεταξύ των ομάδων και συνολικά κόρνερ κάθε ομάδας ξεχωριστά, ενώ στο λάιβ στοίχημα, οι επιλογές αυτές συνοδεύονται από στοιχήματα όπως “ομάδα που θα κερδίσει το επόμενο κόρνερ” και “ομάδα που θα φτάσει πρώτη σε ένα συγκεκριμένο αριθμό από κόρνερ”. Εjαιρεtiκές επιλογές για στοίχημα κόρνερ είναι η Sportingbet και η Vistabet.

Κάρτες: Μία άκρως ενδιαφέρουσα αγορά είναι αυτή του στοιχήματος στις κάρτες που θα δείξει ο διαιτητής. Τα στοιχήματα που θα συναντήσετε αφορούν ασιατικά και μη χάντικαπ, το σύνολο των κίτρινων καρτών σε ένα αγώνα, ποια ομάδα θα δεχθεί τις περισσότερες κάρτες και το χρονικό διάστημα που θα δεχτεί κάποιος παίκτης κίτρινη κάρτα. Σε αρκετές πλατφόρμες προσφέρεται και το ενδεχόμενο να υπάρξει κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι.

Πέναλτι: Άκρως τζογαδόρικη, αλλά πολύ διασκεδαστική αγορά είναι αυτή των πέναλτι. Οι πλατφόρμες προσφέρουν αποδόσεις για το εάν θα υπάρξει πέναλτι στο παιχνίδι και για το εάν θα κερδίσουν πέναλτι οι δύο ομάδες. Στην Novibet μάλιστα, υπάρχει ειδικό στοίχημα για την ομάδα που θα κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Συνδυαστικά στοιχήματα

Τα λεγόμενα και combo bets δεν είναι τίποτα περισσότερα από συνδυασμό δύο ή περισσότερων στοιχημάτων. Το ρίσκο φυσικά είναι περισσότερο, καθώς ένα combo bet πρέπει να προβλέψετε ταυτόχρονα περισσότερες επιλογές, όμως οι απολαβές σας θα είναι μεγαλύτερες αφού οι αποδόσεις είναι σαφώς υψηλότερες. Τα combo bets που θα συναντήσετε τις περισσότερες φορές στο στοίχημα ποδόσφαιρο είναι:

Νικητής αγώνα & σύνολο τερμάτων: Για να κερδίσετε πρέπει να προβλέψετε παράλληλα την νικήτρια ομάδα και το σύνολο των τερμάτων που θα επιτευχθούν από τις δύο ομάδες. Σε περίπτωση ισοπαλία, υπάρχει ανάλογο στοίχημα (Χ & over 2.5, X & under 2.5).

Νικητης αγώνα & goal/no goal: Η ίδια λογική υπάρχει και σε αυτό το στοίχημα, με την διαφορά ότι πρέπει αντί για το σύνολο των τερμάτων, πρέπει να προβλέψετε αν θα σκοράρουν ή όχι και οι δύο ομάδες στο παιχνίδι.

Σύνολο τερμάτων & goal/no goal: Για να κερδίσετε πρέπει να προβλέψετε των συνολικό αριθμό τερμάτων και εάν θα σκοράρουν στο παιχνίδι η όχι και οι δύο ομάδες.

Πάνω από το 70% των χρημάτων ποντάρονται στο στοίχημα ποδόσφαιρο, ποσοστό που αυξάνεται με το πέρασμα των χρόνων, καθώς οι εταιριες στοιχηματων, με τις συνεχείς προσφορές* και τα νέα στοιχήματα που “επινοούν”, καταφέρνουν να κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον των παικτών. Επιπλέον, το live betting δίνει στους παίκτες την αίσθηση ότι συμμετέχουν με κάποιο τρόπο στο αγαπημένο τους παιχνίδι, ενώ το Live streaming καταφέρνει κάτι που ήταν αδύνατο πριν από 15 χρόνια. Την παρακολούθηση αγώνων και το άμεσο ποντάρισμα στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Χωρίς δεύτερη σκέψη, το ποδοσφαιρικό στοίχημα ήταν, είναι και θα είναι ο Βασιλιάς του online betting.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Οι καλύτερες πλατφόρμες για στοίχημα ποδόσφαιρο

Σχόλια