Over/Under: Πως παίζεται και στρατηγικές κέρδους

Pariu-eficient-pe-over-si-underΤο over under στο στοίχημα πρόκειται για μία από τις δημοφιλέστερες στοιχηματικές αγορές. Συγκεντρώνει πάνω της μεγάλα ποσά και αφορά κυρίως τα γκολ που θα σημειωθούν σε έναν αγώνα. Εσχάτως πάντως το under/over στο στοιχημα έχει εξαπλωθεί και σε άλλα γεγονότα μίας αναμέτρησης, όπως είναι τα κόρνερ, τα φάουλ ή ακόμη και οι κάρτες που θα βγουν σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, ενώ υπάρχουν και συνδυαστικά στοιχήματα όπως το goal-goal & over ή νικήτρια ομάδα &  over (ή under)

Ιδιαίτερα δημοφιλές όμως, είναι το συγκεκριμένο στοίχημα και στο μπάσκετ. Το over/under σε στοιχημα μπασκετ αναφέρεται κυρίως στους συνολικούς πόντους του αγώνα, αλλά και στους συνολικούς πόντους κάθε ομάδας. Προσφέρεται επίσης στους πόντους κάθε περιόδου, κάθε ημιχρόνου, αλλά και σε προσωπικούς πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα και λάθη κάθε παίκτη. Επίσης η συγκεκριμένη αγορά υπάρχει διαθέσιμη και σε άλλα δημοφιλή αθλήματα που παίζονται με τη «στρογγυλή θεά».

Τι είναι over και under στο στοίχημα

Το over – under είναι τόσο αγαπητό από τους παίκτες που υπάρχουν φορές που ο τζίρος σε under over στοιχημα πλησιάζει το ποσό που έχει παιχτεί στο αποτέλεσμα ενός αγώνα. Σε αυτό το στοίχημα αν ο παίκτης παίξει στο under 2.5, τότε κερδίζει σε περίπτωση που σημειωθούν δύο ή λιγότερα γκολ στον αγώνα, ενώ αν επιλέξει το over 2.5, τότε για να είναι κερδοφόρο το ποντάρισμα, θα πρέπει να σημειωθούν στο ματς τρία ή περισσότερα γκολ. Από τις δύο επιλογές στη συγκεκριμένη αγορά (αλλά και σε κάθε όριο όπως θα δείτε παρακάτω), είναι το στοιχημα over 2.5. Το over ελκύει περισσότερο τους παίκτες. Αυτό προκύπτει και από τους τζίρους που παρατηρούνται πάνω στη συγκεκριμένη επιλογή. Είναι εν μέρει λογικό, αφού στο στοίχημα δεν λείπει ούτε η διασκέδαση, ούτε (δυστυχώς) και η παρόρμηση. Ο παίκτης προτιμά να βλέπει ένα ματς ποδοσφαίρου και να περιμένει να σημειωθούν γκολ και να δει μεγάλο σκορ και θέαμα, παρά να παρακολουθεί την αναμέτρηση και να προσδοκά το αντίθετο, το οποίο σίγουρα είναι πιο βαρετό. Αυτό αναφέρεται στο άρθρο ως μία πραγματικότητα, αλλά σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για κάποιον να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο όταν ποντάρει αληθινά χρήματα, ακόμη κι όταν το κάνει για διασκέδαση.

Over/Under 3.5 γκολ

Το όριο του over 3.5 γκολ κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια. Οι παίκτες το προτιμούν κυρίως σε ματς όπου το φαβορί είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο, παίζει εντός έδρας και αγαπά το επιθετικό ποδόσφαιρο. Στο over 3.5 κερδίζεται σε περίπτωση που στο ματς επιτευχθούν τέσσερα ή περισσότερα τέρματα, ενώ αν επιλέξετε το under 3.5 θα κερδίσετε σε περίπτωση που στο παιχνίδι σημειωθούν τρία ή λιγότερα τέρματα.

Υπάρχουν επίσης όρια σε under/over 0.5, under/over 1.5, under over4.5, over under 5.5 γκολ, ορισμένες φορές και περισσότερα, αλλά πρόκειται για αγορές που δεν συγκεντρώνουν πάνω τους μεγάλα ποσά για ευνόητους λόγους και συναντούνται περισσότερο στο στοίχημα Live, εφόσον η εξέλιξη ενός αγώνα προσφέρει τέτοιες δυνατότητες – ευκαιρίες στους παίκτες.

Ασιατικό Στοίχημα Under/Over

Όπως και στο αποτέλεσμα ενός αγώνα έτσι και στο over under θα το βρείτε στo ασιατικο χαντικαπ στα γκολ. Οι συγκεκριμένες αγορές προσφέρονται είτε «ατόφιες» σε όριο 2,3,4 τερμάτων κ.ο.κ., είτε διαχωρισμένες σε όρια 2.25, 2.75, 3.25, 3.75 κ.ο.κ.

Under/Over 2 γκολ

Αν ο παίκτης επιλέξει το under 2 γκολ, τότε κερδίζει σε περίπτωση που στο ματς σημειωθεί ένα ή κανένα τέρμα. Αν επιτευχθούν τρία ή περισσότερα τέρματα, τότε στοίχημα έχει χαθεί. Σε περίπτωση που στο ματς μπουν ακριβώς 2 γκολ, τότε το ποντάρισμα επιστρέφεται ολόκληρο. Το ακριβώς αντίστροφο συμβαίνει στην επιλογή του Over 2 γκολ, με τον αριθμό 2 τερμάτων να είναι το σημείο αναφοράς για την επιστροφή του πονταρίσματος.

Οver/Under 2.25

To πονταρισμα σε under 2.25 γκολ κερδίζει αν στο ματς σημειωθεί ένα γκολ ή καμία ομάδα δεν σκοράρει. Αν σημειωθούν 2 γκολ, τότε το κέρδος του παίκτη ισούται με 50% του μέγιστου πιθανού κέρδους, ενώ αν σημειωθούν τρία ή περισσότερα γκολ, τότε υπάρχει απώλεια όλου του πονταρίσματος. Αντίστροφες είναι οι συνθήκες στο stoixima over 2.25 για το 0-1 γκολ και για τα τρία ή περισσότερα, ενώ σε περίπτωση που επιτευχθούν δύο τέρματα, τότε υπάρχει απώλεια του μισού ποσού και επιστροφή του άλλου μισού.

Over Under 2.75

Στο under 2.75 γκολ o παίκτης κερδίζει όλο το ποντάρισμα αν σημειωθούν δύο ή λιγότερα τέρματα στον αγώνα. Αν σημειωθούν τρία γκολ, τότε χάνει το μισό πονταρισμα και επιστρέφεται το άλλο μισό. Σε περίπτωση επίτευξης τεσσάρων ή περισσοτέρων τερμάτων, υπάρχει απώλεια. Αντίστροφα είναι τα δεδομένα στο over 2.75. Με τέσσερα ή περισσότερα τέρματα υπάρχει νίκη στο 100% του πονταρίσματος, αν σημειωθούν τρία γκολ ο παίκτης κερδίζει το 50% του μέγιστου πιθανού κέρδους, ενώ αν σημειωθούν δύο ή λιγότερα τέρματα, τότε το πονταρισμα χάνεται ολόκληρο.

 Σημαντικοί παράγοντες για την επιλογή του Under ή του Over

 • Η φόρμα των δύο ομάδων.
 • Στατιστικά over under των αντιπάλων, ιδιαίτερα στα έξι τελευταία παιχνίδια συνολικά, αλλά και επί μέρους, δηλαδή στα έξι τελευταία εντός για τη γηπεδούχο και στα έξι τελευταία εκτός για τη φιλοξενούμενη. Ιδιαίτερα αυτό το στοιχείο είναι πολύ σημαντικό για να δει ο παίκτης τη συμπεριφορά κάθε ομάδας όταν αγωνίζεται στην έδρα της, αλλά και όταν βρίσκεται μακριά από αυτήν.
 • Καιρικές συνθήκες. Ένας βαρύς αγωνιστικός χώρος από βροχή ή χιόνι είναι ανασταλτικός παράγοντας για ένα ματς με σκορ και θέαμα, ενώ το αντίθετο βοηθά ιδιαίτερα και τους 22 ποδοσφαιριστές να γίνουν δημιουργικοί και πιο αποτελεσματικοί. Φυσικά παίζει πάντα ρόλο και η ποιότητα του τερέν.
 • Απουσίες βασικών παικτών σε άμυνα και επίθεση, ανάλογα με την επιλογή που ο παίκτης επιθυμεί να κάνει.
 • Παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων συνολικά, αλλά και στο γήπεδο, όπου διεξάγεται η αναμέτρηση.
 • Στατιστικά της λίγκας ή της διοργάνωσης στο πλαίσιο της οποίας διεξάγεται η αναμέτρηση.
 • Σχέσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες (τοπικό ντέρμπι μίσους, έντονη αντιπαλότητα, φιλικές σχέσεις, «θυγατρική»).
 • Κρισιμότητα αγώνα και συνθήκες, δηλαδή τι κρίνεται από αυτό το ματς (ένας τίτλος ή μία πρόκριση, ή να είναι εντελώς αδιάφορο για αμφότερες) ή ακόμη αν είναι δεύτερο ματς και μία από τις δύο ομάδες πρέπει να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Για παράδειγμα αν η φιλοξενούμενη πρέπει να παίξει πολύ κλειστά ή οπωσδήποτε να σκοράρει, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ανοιχτεί.

Παγίδες & Ευκαιρίες

Η μεγαλύτερη παγίδα στην αγορά πάμε στοίχημα over under είναι ο ενθουσιασμός του παίκτη να παρακολουθήσει έναν αγώνα και να περιμένει σε κάθε φάση να σημειωθεί ένα τέρμα. Να προσδοκά δηλαδή σε σκορ, θέαμα, διασκέδαση και παράλληλα κέρδος από ένα over. Είναι προσφιλής τακτική σε αρκετούς παίκτες, αλλά όταν υπάρχουν χρήματα στη μέση, το συναίσθημα και η παρόρμηση πρέπει να μπουν στο ντουλάπι.

Η σωστή μελέτη στο stoixima πάντα δίνει ένα επιπλέον όπλο στον παίκτη να βρεθεί πιο κοντά στο κέρδος. Στη συγκεκριμένη αγορά, επειδή οι πλατφόρμες βγάζουν τις περισσότερες φορές τις αποδόσεις με βάση τη στατιστική, υπάρχουν περιπτώσεις που παραβλέπονται οι ειδικές συνθήκες ενός αγώνα. Για παράδειγμα μία ομάδα έχει τέσσερα σερί under 2.5 στην έδρα της κόντρα σε μία φιλοξενούμενη με τρία συνεχόμενα under 2.5 μακριά από το γήπεδό της, προσφέρουν το over 2.5 σε τιμή αουτσάιντερ, που ενδεχομένως να ξεπερνάει ακόμη και το 2.00. Αν όμως αυτό το παιχνίδι είναι μία ρεβάνς διπλής αναμέτρησης και μετά το σκορ του πρώτου αγώνα πρέπει να σκοράρει οπωσδήποτε, άρα και να ανοιχτεί, τότε αυτομάτως έχουμε μία ειδική συνθήκη, η οποία μπορεί να στείλει τη ροή του αγώνα κόντρα στη στατιστική.

Συνοψίζοντας για την αγορά over under πρέπει να αναφερθεί και μία τελευταία σημαντική παράμετρος. Καλό θα ήταν (αν όχι απαραίτητο) να αποφύγετε κάθε εμπλοκή σας με τη μία ή την άλλη επιλογή σε αποδόσεις μικρότερες του 1.60 ή ακόμη και 1.70, διότι στην κλασική αγορά τουλάχιστον (πλην ασιατικής) πρόκειται για 2-way market και δεν αξίζει το ρίσκο σε μικρότερες, από τις προαναφερόμενες, αποδόσεις.

Οι καλύτερες νόμιμες πλατφόρμες στοίχηματος στην Ελλάδα για στοίχημα over under

Goalbet
Γιατί να παίξω
 • Κορυφαίες αποδόσεις στο ποδόσφαιρο
 • Καθημερινές Προσφορές*
 • Όλα τα ασιατικά χάντικαπ
 • Live Streaming*
 • Cash-Out*
Εγγραφή
Netbet
Γιατί να παίξω
 • Ασταμάτητες προσφορές*
 • Πολύ καλά όρια πονταρίσματος
 • Χαμηλή Γκανιότα στο Live
 • Ασιατικά χάντικαπ με διάφορα lines σε pre-match και live γεγονότα
 • Πληθώρα αγορών και ποικιλία ειδικών στοιχημάτων
 • Διαθέτει την κορυφαία πλατφόρμα της SBTech
 • VIP πρόγραμμα
Εγγραφή
Novibet
Γιατί να παίξω
 • Πληρωμές εντός 24 ωρών
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
 • Cash Out*
 • Ασιατικά και εναλλακτικά στοιχήματα
 • Μεγάλη ποικιλία αγορών & Live Streaming*
 • Μεγάλα όρια στοιχηματισμού μέσω του Bet Referral
 • Συναλλαγές με όλους τους δημοφιλείς τρόπους
Εγγραφή

Σχόλια