Πως να αντιμετωπίσετε ένα σερί από χαμένα στοιχήματα

αρχείο λήψηςΣτο στοίχημα και γενικότερα στα τυχερά παιχνίδια είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή θα βρεθείτε σε μία εκτεταμένη περίοδο χασούρας. Ένα χρονικό διάστημα δηλαδή που οι προβλέψεις σας θα είναι συνεχώς λανθασμένες και το στοιχηματικό σας κεφάλαιο θα δέχεται απανωτά χτυπήματα. Ορθώς, η πρώτη σκέψη που οφείλετε να κάνετε είναι εάν το σύστημα που παίζατε μέχρι εκείνη την στιγμή συνεχίζει να είναι το ιδανικό ή έχει κενά που πρέπει να βελτιώσετε. Από εκεί και πέρα πρέπει να δώσετε απαντήσεις που αφορούν περισσότερο την ψυχολογία σας ως παίκτης και πως θα καταφέρετε να βγείτε από αυτή την “κινούμενη άμμο” που καταστρέφει το bankroll σας και ενδεχομένως σας προκαλεί άσχημα συναισθήματα.

Πριν ψάξετε την λύση, αναρωτηθείτε…

Σε πρώτη φάση πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί παίζεται στοίχημα και ποια είναι η ψυχολογική σας κατάσταση όταν χάνετε. Ερωτήσεις όπως: Ποιος είναι ο στόχος μου; Ποντάρω για διασκέδαση ή θέλω να βγάλω γρήγορο χρήμα από το στοίχημα; Ποια είναι η αντίδραση όταν χάνω και τι επιπτώσεις έχει στην καθημερινότητα μου; δεν θα σας δώσουν κάποια άμεση λύση, αλλά θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε εάν το πρόβλημα προέρχεται από παράγοντες άσχετους με την στρατηγική που ακολουθείτε.

Για παράδειγμα, οι παίκτες που ποντάρουν μικρά χρηματικά ποσά δεν στεναχωριούνται και πολύ αν χάνουν συνεχώς. Αντιθέτως, σε πολλές περιπτώσεις δείχνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι όταν διηγούνται μία ιστορία που έχασαν την “τετράδα στο 96′”, παρά μία ιστορία κέρδους. Αυτό είναι ξεκάθαρο γιατί συμβαίνει. Οι παίκτες αυτού του είδους αποζητούν την διασκέδαση και μόνο, κυρίως όμως έχουν αποδεχθεί πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να είναι κερδισμένοι από το στοίχημα. Το ίδιο ισχύει και για όσους παίζουν περιστασιακά ή μόνο σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Εάν όμως είστε ένας παίκτης που παίζει κάθε σαββατοκύριακο, ψάχνει να βρει τις ευκαιρίες και γενικότερα αντιμετωπίζει το στοίχημα πιο σοβαρά, τότε η ισορροπία είναι το Α και το Ω. Ακόμη και οι επαγγελματίες του στοίχηματος έχουν τα “πάνω” και τα “κάτω” τους. Παρόλα αυτά έχουν όμως εκπαιδεύσει τον εαυτό τους ώστε να αναγνωρίζει τον κίνδυνο και να μην πέφτουν σε αυτή την ψυχολογική παγίδα. Αν λοιπόν παίζετε σωστά, αλλά μπαίνετε σε διαδικασία “ρεφαρίσματος” όταν χάνετε, τότε μόλις εντοπίσατε το πρόβλημα. Φυσικά αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι παίκτες. Μονό όμως όσοι αντιλαμβάνονται πως δεν πρέπει να ξοδεύεται ούτε ένα ευρώ σε θέματα που δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το παιχνίδι, καταφέρνουν να έχουν μακροχρόνια κέρδη απ το στοίχημα.

Πως θα ελέγξετε τα συναισθήματα σας

χαμενα στοιχηματαΗ χασούρα στο στοίχημα είναι μία κατάσταση που κανείς δεν μπορεί να αποφύγει. Είναι κανόνας, ένα μέρος του παιχνιδιού που πρέπει να αποδεχτείτε πριν προχωρήσετε παρακάτω. Αν κάνετε αυτή την παραδοχή, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να μπείτε σε μία διαδικασία εκπαίδευσης του μυαλού, που θα ελαχιστοποιήσει τα πονταρίσματα που γίνονται “εκτός προγράμματος”. Το εύκολο είναι να σας πούμε ότι το ιδανικό είναι να μην έχετε συναισθήματα. Ακούγεται όμως κάπως αστείο, καθώς στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να συμβεί. Τουλάχιστον για τους περισσότερους. Οι λίγοι που το καταφέρνουν, αυξάνουν αισθητά τις πιθανότητες να είναι μεταξύ αυτών που ζουν από το στοίχημα.

To “κόλπο” σε αυτή την υπόθεση δεν είναι να μην έχετε καθόλου συναισθήματα. Είναι να καταφέρετε να τα κοντρολάρετε. Αν είστε κάποιος που απλά δεν μπορεί δεν μπορεί να χάνει τότε δυστυχώς πρέπει να αποδεχτείτε πως δεν θα πετύχετε ποτέ στο χώρο του στοιχήματος.

Οι υπόλοιποι θα πρέπει να είστε ευέλικτοι και να μην ποντάρετε σε καθημερινή βάση. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε το δικό σας πεδίο δράσης. Να βρείτε δηλαδή το άθλημα ή το πρωτάθλημα που σας αρέσει και όλα σας τα πονταρίσματα να γίνονται εκεί. Φανταστείτε ένα πρωτάθλημα που θα παίζατε όλα τα παιχνίδια εντός έδρας. Δεν θα είχατε αυξημένες πιθανότητες να τερματίσετε στην πρώτη θέση;

Επιπλέον, μην ξεχνάτε πως για όλους τους επιτυχημένου τζογαδόρους, ο στόχος είναι το μακροχρόνιο κέρδος. Όλοι τους έχουν περάσει από μία περίοδο χασούρας, όμως ο λόγος που τα κατάφεραν είναι γιατί δεν άφησαν αυτό το μικρό διάστημα να τους οδηγήσει σε παραστρήματα.

Χρειάζεται αντοχή για να γίνει το come cack

Επιβάλλεται να επιστρέψετε στις νίκες, απαραιτήτως όμως πρέπει να γίνει με το σωστό τρόπο. Είναι εύκολο να κάνετε άμεσα ένα μεγάλο bet για να καλύψετε τα χαμένα, ωστόσο αυτή η κίνηση μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Πρέπει να σκέφτεστε μετά από ένα ή ακόμα περισσότερο από μία σειρά χαμένων στοιχημάτων πως ο στόχος είναι τα κέρδη σε βάθος χρόνου. Για να γίνει αυτό πρέπει να χτίσετε μία στοιχηματική ασπίδα. Μόλις χαθεί ένα στοίχημα παραμείνετε ψύχραιμοι, ελέγξτε τι έχει συμβεί και αναλύστε ξανά τα στοιχεία που είχατε στα χέρια σας. Μπορεί να λάβατε υπ όψιν κάποια σημαντική πληροφορία ή να μελετήσατε λάθος τα στατιστικά δεδομένα. Λάθη μπορεί να συμβούν, Η προετοιμασία όμως είναι απαραίτητη.

Η αυτοπεποίθηση παίζει σημαντικό ρόλο. Δείτε ξανά τα κερδισμένα στοιχήματα και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αντιληφθεί πόσο καλό παίκτης στοιχήματος ήσασταν όταν ποντάρατε μόνο όταν εμφανιζόταν κάποια στοιχηματική ευκαιρία ή όταν υπήρχε ένα στοίχημα με αξία. Θα νιώσετε καλύτερα, θα πάρετε δύναμη και ταυτόχρονα θα εκπαιδευτείτε ώστε την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι παρόμοιο να έχετε ήδη έτοιμη την άμυνα σας.

Μην το παρακάνετε στις νίκες

Αν και το άρθρο αφορά το πως θα αντιμετωπιστεί η χασούρα θα κάνουμε και μία αναφορά στο πως να προσεγγίσετε τα σερί από κερδισμένα στοιχήματα. Το πιο πιθανό σε αυτή την περίπτωση είναι να νιώσετε ανίκητοι. Αυτόματα δημιουργείται ο κίνδυνος να γίνετε απρόσεχτοι και να ποντάρετε περισσότερο με το συναίσθημα παρά με την λογική. Μείνετε προσγειωμένοι και βγάλτε εντελώς από το μυαλό σας την ιδέα πως πλέον στο στοίχημα όλα είναι εύκολα. Συνεχίστε την σκληρή δουλειά, αφιερώστε τον χρόνο που πρέπει και προσπαθήστε να βελτιώσετε το παιχνίδι σας.

Τα σημεία κλειδιά

5-key-points-to-consider-when-developing-an-innovation-strategyΥπάρχουν τρία σημεία-κλειδιά που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε το πρόβλημα; Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα “Γιατί χάνω συνέχεια στο στοίχημα”, ωστόσο αν τα συνδυάσετε τότε θα καταφέρετε να προστατεύσετε αποτελεσματικά το κεφάλαιο σας.

Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι να μην κυνηγήσετε τα χαμένα. Είναι ο δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή και τίποτα περισσότερο. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και οποιαδήποτε κίνηση αφορά την αλλαγή την στρατηγική σας. Μπορεί να είναι μικρότερα πονταρίσματα, μπορεί να είναι λιγότερες επιλογές, γενικότερα προσπαθήστε να προστατεύσετε το κεφάλαιο σας.

Επίσης, ένα μικρό διάλειμμα από την δράση θα σας βοηθήσει αρκετά. Η σοβαρή ενασχόληση με το στοίχημα απαιτεί χρόνο, κάτι που μπορεί να σας κουράσει σωματικά και ψυχικά. Ειδικά όταν υπάρχει άσχημο σερί τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα και σε αυτό ακριβώς το σημείο αρχίζουν οι λάθος αποφάσεις. Σε αυτή την περίπτωση ένα μικρό διάλειμμα είναι απαραίτητο. Πολλοί παίκτες το θεωρούν αδυναμία, όμως στην ζωή υπάρχουν κι άλλα πράγματα εκτός από το στοίχημα. Περάστε λίγο χρόνο με τους δικούς σας, κάντε ένα ταξίδι και γενικότερα πράγματα που δεν έχουν σχέση με τα τυχερά παιχνίδια. Γεμίστε τις μπαταρίες σας και επιστρέψτε γεμάτη ενέργεια να αντιμετωπίσετε τους μπουκ.

Tέλος, ότι και να συμβεί προσπαθήστε να κάνετε θετικές σκέψεις. Σίγουρα τα συνεχόμενα χαμένα στοιχήματα θα σας εκνευρίσουν, αλλά όπως είπαμε είναι κάτι που συμβαίνει και δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Σκεφθείτε όμως πως όσο πιο προσεκτικοί είστε, τόσο λιγότερες θα είναι οι φορές που κάνετε λάθος κινήσεις. Παίξτε με αυτοπεποίθηση, διορθώστε τα λάθη σας και θα δείτε πως πολύ γρήγορα θα αποκτήσετε την εμπειρία που χρειάζεται για να ξεφύγετε από δύσκολες καταστάσεις.

 

Σχόλια