ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικές Αρχές: Ισχυροί σύμμαχοι στην πάταξη του παράνομου τζόγου

paranomos1Έναν ισχυρό σύμμαχο βρήκε στο πλευρό της η Ελληνική Αστυνομία στη μάχη που δίνει απέναντι στον αντίπαλο που λέγεται παράνομος τζόγος.

Ο Δήμος Πεντέλης κάνει την αρχή σε αυτή τη σύμπραξη και σε σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει το γεγονός καθώς και την πρόθεσή του να επιβάλει όλες τις, προβλεπόμενες από το νόμο, κυρώσεις (αφαίρεση άδειας καταστήματος, σφράγιση αυτού), σε όσους χώρους αντιληφθεί ότι διενεργούνται παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης αναφέρει τα κάτωθι: «Σε διάφορους κατ ‘ επίφαση, ψυχαγωγικού  ή υγειονομικού ενδιαφέροντος χώρους (internet café κλπ) όπου έχουν εγκατασταθεί παιγνιομηχανήματα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές το λογισμικό των οποίων έχει τροποποιηθεί από ειδικούς για την περίπτωση τεχνικούς, απαντάται το φαινόμενο του παράνομου στοιχηματισμού και της διοργάνωσης και διεξαγωγής τυχερών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα ή μέσω διαδικτύου, χωρίς την απαιτούμενη προς τούτο άδεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την σοβαρή οικονομική αιμορραγία για τα έσοδα του κράτους από την απώλεια φόρων, το ποσό των οποίων σε ετήσια βάση προσεγγίζει το 1.500.000.000€».

Σχόλια