Απάντησε η Κομισιόν σε ερώτηση ευρωβουλευτή για τα φρουτάκια του ΟΠΑΠ

VLTs-OPAPΣε διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται η Κομισιόν σύμφωνα με την Επίτροπο εσωτερικής αγοράς και επιχειρηματικότητας Ελζμπιέτα Μπιενκόφκα. Πιο συγκεκριμένα, πριν μερικές ημέρες ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής είχε αποστείλει ερώτημα στην Κομισιόν αναφέροντας ότι  «η Κυβέρνηση και η νέα διοίκηση της ΕΕΕΠ, υποκύπτοντας στις πιέσεις της ΟΠΑΠ, αναθεώρησε τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων με VLT (ελάχιστη απόσταση, ωράρια, ΑΦΜ παικτών, μέγιστη ημερήσια απώλεια/χρόνος συμμετοχής)» και «διευρύνει τις παρεχόμενες στα πρακτορεία ΟΠΑΠ υπηρεσίες (ταχυδρομικές, τηλεφωνικές, τηλεόρασης, ηλεκτρισμού, ταχυπληρωμές, εξόφληση λογαριασμών, αγορά εισιτηρίων, φαγητό, αλκοόλ), διευκολύνοντας πρόσβαση και εθισμό στον τζόγο». Παράλληλα, κάλεσε τους υπεύθυνους της ευρωπαϊκής επιτροπής να λάβουν δράση, ώστε να αποτρέψουν την εξάπλωση του τζόγου στην Ελλάδα.

Από την μεριά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημειώθηκε πως όντως υπάρχει θέμα συμμόρφωσης της Ελλάδας με το κοινοτικό δίκαιο, ωστόσο έγινε γνωστό πως αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη διάλογος με την χώρα μας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κομισιόν:

«Η Κομισιόν εξακολουθεί να εξετάζει την νομοθεσία περί τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων εξελίξεων όσον αφορά τα φρουτάκια (VideoLotteryTerminals-VLT), προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση της εθνικής νομοθεσίας με το Δίκαιο της ΕΕ. Ο διάλογος με το κράτος μέλος βρίσκεται σε εξέλιξη».

 

Σχόλια