Ευρωπαϊκό… ΣΤΟΠ στα φρουτάκια του ΟΠΑΠ

ευρωπαικη επιτροπηΛίγες ημέρες μετά την δικαίωση του ΟΠΑΠ στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τα VLT’s, η Κομισιόν με μία επιστολή – καταπέλτη μπλοκάρει την επένδυση και απαιτεί να μην εφαρμοστεί η απόφαση. Πιο συγκεκριμένα, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητούν αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο καθώς η λειτουργία των παιχνιδιών χωρίς να τεθεί όριο ζημιάς για τους παίκτες είναι αντίθετη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των παικτών.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο protothema.gr, η ΕΕ με επιστολή που απέστειλε στην Γενική Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής  κ. Ελένη Παπαδοπούλου, ζητά από την Ελληνική Κυβέρνηση:

  • Να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές που θέλει να κάνει στη νομοθεσία για τα τυχερά παιχνίδια
  • Να κάνει τις απαραίτητες αναθεωρήσεις στον κανονισμό για την λειτουργία των VLTs

Η επιστολή υπογράφεται από τον αρμόδιο διευθυντή Hubert Gambs, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως η νέα απόφαση για την λειτουργία των παιγνιομηχανημάτων, αναιρεί όλες τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του 2015 σχετικά με την προστασία των παικτών.

Μάλιστα, η Διεύθυνση  Εκσυγχρονισμού Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ παρέθεσε και ειδικό πίνακα που φαίνονται όλες οι μεταβολές που έγιναν. Οι σημαντικότερες διαφορές είναι:

  • Δεν υπάρχει ημερήσιο όριο στις απώλειες των παικτών
  • Δεν υπάρχει όριο απωλειών για κάθε φορά που ο παίκτης συνδέεται στο παιγνιομηχάνημα
  • Δεν υπάρχει ανώτατο επιτρεπτό χρονικό όριο

Δείτε αναλυτικά τις μεταβολές που επισημαίνει η Κομισιόν:

κομισιον οπαπ 1

οπαπ κομισιον 1

Σχόλια