Χαλάει το deal της William Hill με την Amaya;

William HillΠριν από μερικές ημέρες, είδες το φως της δημοσιότητας η είδηση πως William Hill και Amaya είναι κοντά στην ολοκλήρωση ενός σπουδαίου deal, που θα αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο του online gaming, εφόσον πάρει «σάρκα και οστά». Κι όμως. Φαίνεται ότι δεν είναι όλα ρόδινα.

Συγκεκριμένα, πάνω από τη συμφωνία… απλώθηκαν σύννεφα, έπειτα από την αρνητική στάση που πήρε η Parvus Asset Management. Δηλαδή η πλατφόρμα που έχει το 14.3% του William Hill. Η αντίθεση ενός εκ των μετόχων του Βρετανού book έχει να κάνει με το γεγονός ότι το online poker δεν φέρνει μεγάλα έσοδα, ενώ στο τραπέζι έπεσε και το θέμα χρεών της Amaya από την απόκτηση της Pokerstars το 2014.

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως το συμβούλιο πρέπει να σταματήσει να σπαταλά πολύτιμο και να επιδιώκει ένα οικονομικά καταστροφικό deal», δήλωσαν οι Mads Eg Gensmann και Edoardo Mercadante, συνιδρυτές της Parvus.

Ο Gensmann δήλωσε σχετικά στο Reuters: «Δεν θα έπαιρνε πάνω από πέντε στο συμβούλιο για να καταλάβει ότι αυτό το deal δεν μπορεί να εγκριθεί!»

Ποια είναι η επίσημη θέση της William Hill μετά από τα παραπάνω; Οι άνθρωποι της πλατφόρμας αναφέρουν πως: «Είναι θέμα στρατηγικής, συνεργασιών και ευθύνης να γνωρίζουν τα πάντα οι μέτοχοι. Ωστόσο, είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα, την ώρα που η δουλειά βρίσκεται σε εξέλιξη…»

Το συμπέρασμα είναι πως δεν όλα ιδανικά στις διαπραγματεύσεις της William Hill με την Amaya και μένει να δούμε στην πράξη αν τελικά θα ολοκληρωθεί αυτό το σπουδαίο deal ή όχι. Μία συμφωνία-σταθμός για το στοίχημα και το καζίνο.

Σχόλια