Σκάνδαλο στο Βέλγιο: Ποδοσφαιριστές στοιχημάτιζαν σε αγώνες των ομάδων τους

skandaloΣοκ για το βελγικό ποδόσφαιρο. Η Ομοσπονδία της χώρας έχει ξεκινήσει έρευνα για παράνομο στοίχημα ποδοσφαιριστών σε αγώνες του πρωταθλήματος Βελγίου, είδηση που έχει προκαλέσει αίσθηση στη χώρα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Έχει ήδη ξεσπάσει μεγάλο σκάνδαλο και όσο προχωρούν οι έρευνες, μοιάζει δεδομένο ότι θα προκύπτουν νέα στοιχεία. Το σκάνδαλο ξεκίνησε από τη Μπέβερεν και έχει πάρει προεκτάσεις. Το θετικό για τους πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Βέλγιο είναι πως -τουλάχιστον για την ώρα- καμία από τις ομάδες τους δεν έχει εμπλακεί.

Όσο για τη Μπέβερεν; Τα ρεπορτάζ του εξωτερικού αναφέρουν πως η ομάδα έδιωξε τον 24χρονο τερματοφύλακα Λοράν Ενκινέ, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι στοιχημάτισε παράνομα σε αγώνα της ομάδας του. Η συγκεκριμένη είδηση ήταν εκείνη που οδήγησε την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Βελγίου στην απόφαση να ξεκινήσει την ακροαματική διαδικασία.

Λίγο αργότερα, ήρθε και η επιβεβαίωση από επίσημα χείλη. «Αρκετές έρευνες ξεκίνησαν για να διαπιστωθεί εάν βασικοί παίκτες έχουν παραβεί το άρθρο 1404 των κανονισμών της ομοσπονδίας. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο απαγορεύεται ο στοιχηματισμός σε παίκτες, προπονητές και προέδρους ομάδων να στοιχηματίζουν. Θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και κατά τη διάρκεια των ερευνών δεν θα γίνει καμία άλλη τοποθέτηση. Θα ενημερωθείτε όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

Ποιοι άλλοι θεωρούνται ύποπτοι πέρα από τον Ενκινέ; Για την ώρα έχουν κυκλοφορήσει στα Μέσα Ενημέρωσης τα ονόματα των Ολιβιέ Ντεσάχτ (Άντερλεχτ), Νόουλεντζ Μουσόνα (Οστάνδη) και Τουρ Ντίερκ (Άντβερπ). Άπαντες περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση που θα πάρει το σκάνδαλο για το παράνομο στοίχημα. Πάντως μοιάζει δεδομένο ότι ήδη το βελγικό πρωτάθλημα έχει χάσει πολύ σε αξιοπιστία, ενώ οι ποδοσφαιριστές αναμένεται να δεχθούν «βαριές καμπάνες».

Σχόλια