Τι θα γίνει τελικά με το Brexit: Αλλάζουν συνεχώς οι αποδόσεις

william-hillΠριν από λίγο καιρό, οι Βρετανοί πολίτες τάχθηκαν μέσω δημοψηφίσματος υπέρ της εξόδου από την Ευρώπη. Ακόμα, όμως, το τοπίο σχετικά δεν είναι ξεκάθαρο γι’ αυτό και αλλάζουν συνεχώς οι αποδόσεις για την τελική ημερομηνία του Brexit.

Η τελευταία αλλαγή ήρθε μετά τις δηλώσεις που έκανε η Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας. Συγκεκριμένα, η Theresa May ξεκαθάρισε στις πρώτες ημέρες της του συμβουλίου του κόμματος των Συντηρητικών (σ.σ. 2 έως 5 Οκτωβρίου στο Birmingham) πως μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2017 θα τεθεί σε εφαρμογή το Άρθρο 50. Το Άρθρο αυτό θα ξεκινήσει ουσιαστικά το διετές πλάνο για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Theresa May κατέστησε σαφές πως δεν θα υπάρξουν αχρείαστες καθυστερήσεις.

Οι δηλώσεις της Πρωθυπουργού επηρέασαν και τις αποδόσεις του William Hill στο ειδικό στοίχημα “Επίσημο έτος του Brexit”. Ο Βρετανός Bookmaker προσέφερε το 2019 με 50% πιθανότητες επαλήθευσης και πλέον το έχει στο 1/6, δηλαδή περίπου 86% πιθανότητες. Κοντολογίς, ο William Hill προβλέπει ότι το 2019 θα ολοκληρωθεί με κάθε επισημότητα το Brexit, ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Κι αυτό διότι πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένες εμπόδια, ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος ο ακριβής χρόνος των διαπραγματεύσεων με τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, θα πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν επιφυλάξεις για θέματα βιομηχανίας, νόμων και εθνικής ασφάλειας, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το πλάνο του Brexit. Διαδικασία που ίσως διαρκέσει αρκετό καιρό, επομένως καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει με ασφάλεια, αν και πλέον, φαβορί είναι το 2019, όπως “μαρτυρούν” και οι αποδόσεις.

Σχόλια