Δυνατό ποντάρισμα στα τυχερά παιχνίδια για την Κύπρο

cyprusonlinesportsbettingmarket600x375Σημαντικές ανακατατάξεις αναμένονται στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Κύπρου το επόμενο διάστημα. Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης,  σε ομιλία που έκανε σε ημερίδα για την πορεία υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, αναφέρθηκε στα βήματα που θα ακολουθήσει η Κύπρος για να ρυθμίσει πλήρως την αγορά τυχερών παιχνιδιών. Στόχος φυσικά δεν είναι άλλος από την αύξηση των κρατικών εσόδων και την εκμετάλλευση μίας βιομηχανίας που βρίσκετε σε διαρκή άνοδο και θα δώσει νέες προοπτικές στην οικονομία της χώρας.

Το σχέδιο της κυπριακής κυβέρνησης χωρίζεται σε πέντε διαφορετικούς πυλώνες και αφορά το σύνολο των τυχερών παιχνιδιών. Η αρχή έχει ήδη γίνει με την αδειοδότηση των επίγειων καζίνο, μία διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2017, ενώ παράλληλα βρίσκεται στο τελικό στάδιο και η διαδικασία αδειοδότησης των παιγνιομηχανημάτων VLT (φρουτάκια). Σε αρχικό στάδιο βρίσκεται η παραχώρηση του κρατικού λαχείου σε ιδιώτες, όμως ο Υπουργός τόνισε πως παρότι υπάρχουν καθυστερήσεις, είναι μία διαδικασία που πρέπει να γίνει προσεκτικά, ώστε να διασφαλιστούν τα έσοδα του δημοσίου και να απεμπλακούν πλήρως οι δημόσιες υπηρεσίες από μία δραστηριότητα αυστηρά εμπορική.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσει η Κύπρος στο online στοίχημα, αφού πρόκειται για έναν χώρο που θα οδηγήσει σε μεγάλες επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως θα είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία της κάθε πλατφόρμας στην Κύπρο, κάτι που θα οδηγήσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στην αύξηση των εσόδων του κυπριακού κράτους και στην προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Τέλος, σε ότι αφορά τον ΟΠΑΠ, στόχος της κυβέρνησης είναι η ρύθμιση των παιχνιδιών του οργανισμού να ενταχθεί στις αρμοδιότητες της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και να μην γίνεται πλέον μέσω της διακρατικής συμφωνίας που υπάρχει αυτή την στιγμή με την Ελλάδα.

Σχόλια