ΟΠΑΠ-πρακτορεία: σημειώσατε 1

H κόντρα καλά κρατεί ανάμεσα στον ΟΠΑΠ και σε πολλούς πράκτορες ανά την επικράτεια, με φόντο το νέο κανονισμό του οργανισμού λειτουργίας των πρακτορείων που τα μετατρέπει σε «προορισμούς ψυχαγωγίας», όπου υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια και επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ. Πολλοί πράκτορες αρνήθηκαν να υπογράψουν τη σύμβαση της ΟΠΑΠ Α.Ε., ενώ κάποιοι είχαν αρχικά υπογράψει και στη συνέχεια κινήθηκαν νομικά εναντίον της πλατφόρμας.

700 και πλέον πρακτορεία αναγκάζονται να κατεβάσουν ρολά και να επιστρέψουν τον εξοπλισμό τους στον ΟΠΑΠ.

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ (ΠΟΕΠΠΠ)  κάνει λόγο για «αποικιοκρατική σύμβαση υποταγής» και για «πρωτοφανή κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει ο ΟΠΑΠ». Θεωρούν ότι αποτελούν θύματα εκμετάλλευσης του ΟΠΑΠ και ότι οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις τους οδηγούν σε φτωχοποίηση.

Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν το 2016 με το νέο κανονισμό λειτουργίας που εξέδωσε η ανεξάρτητη Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών και το ζήτημα των VLT (ηλεκτρονικά «φρουτάκια») αναγκάζουν πολλά πρακτορεία να κλείσουν οριστικά.

Πρόσφατα  έκλεισα 31 πρακτορεία στην Αιτωλοακαρνανία, 37 πρακτορεία στη Λάρισα και το Βόλο,  17 στην Κρήτη, 12 στη Λέσβο και 7 στη Χίο.

Όπως καταγγέλλουν οι πράκτορες, ο νέος κανονισμός είναι προβληματικός δεδομένου ότι γεννά υπέρβαση εξουσιοδότησης ή ανεπίτρεπτη υπεξουσιοδότηση), θέματα που καλείται να επανεξετάσει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Επιπροσθέτως, ο ΟΠΑΠ θέλει, σύμφωνα με τους πράκτορες, να ελέγξει και ζητήματα όπως η μείωση των προμηθειών, ζητήματα ωραρίου και εμπορικής πολιτικής.

Σχόλια