Σύνολο Γκολ (Στοιχήματα & Στρατηγικές)

Total goalsΤο στοιχημα σε σύνολο γκολ είναι μία από τις απλές και κατανοητές αγορές που μπορεί να ποντάρετε στο στοίχημα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων θα την συναντήσετε ως “Σύνολο Τερμάτων”, ενώ από κάποιες πλατφόρμες στοιχημάτων αναφέρεται και ως “Σύνολο Γκολ”. Στην Ελλάδα είναι αρκετά διαδομένος τρόπος στοιχηματισμού, καθώς στα πρώτα χρόνια στο στοίχημα ΟΠΑΠ υπήρχε μόνο η επιλογή over-under 2.5 και μέσου του συνολού τερμάτων, οι παίκτες μπορούσαν να ποντάρουν σε μεγαλύτερες αποδόσεις και μεγαλύτερα όρια (π.χ. αντί για Over 3.5 Που δεν ήταν διαθέσιμο, πόνταραν στο 4-6 γκολ).

Προσφέρομενα “διαστήματα” στο στοίχημα “Σύνολο Τερμάτων”

Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες που προσφέρονται στη συγκεκριμένη αγορά είναι οι εξής: 0-1 γκολ, 2-3 γκολ, 4-6 γκολ, 7+ γκολ.

0-1 γκολ: Ο παίκτης που θα ποντάρει στη συγκεκριμένη αγορά, κερδίζει σε περίπτωση που σημειωθεί ένα τέρμα στον αγώνα, ή οι δύο ομάδες δεν σκοράρουν καθόλου.

2-3 γκολ: Το στοίχημα είναι κερδισμένο εφόσον στο ματς σημειωθούν 2 ή 3 γκολ. Σε κάθε άλλη περίπτωση το ποντάρισμα χάνεται.

4-6 γκολ: Ο παίκτης κερδίζει σε περίπτωση που στο ματς οι δύο ομάδες σκοράρουν από 4 ως 6 τέρματα. Σε διαφορετική περίπτωση, το στοίχημα είναι χαμένο.

7+ γκολ: Για να κερδηθεί το συγκεκριμένο στοίχημα, τότε πρέπει να σημειωθούν στον αγώνα συνολικά επτά ή περισσότερα τέρματα, ειδάλλως το ποντάρισμα χάνεται.

Από τις ανωτέρω τέσσερις κατηγορίες, η δημοφιλέστερη είναι το 2-3 γκολ, το οποίο ουσιαστικά «ακροβατεί» ανάμεσα σε over/under 2.5 και το χρησιμοποιούν αρκετά οι παίκτες σε περίπτωση που αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στις δύο επιλογές. Σχεδόν πάντα τη μεγαλύτερη απόδοση την έχει το 7+ γκολ, κάτι ευνόητο, αφού δεν είναι συνηθισμένο γεγονός να σημειώνονται σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου τόσα πολλά γκολ.

Παραλλαγές και επιμερισμός

 Οι αγορές που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι οι κλασικές και φυσικά οι πιο δημοφιλές στην αγορά του Συνόλου Γκολ (total goals). Οι συγκεκριμένες αγορές πάντως προσφέρονται τόσο σε παραλλαγές, όσο και επιμερισμένες ανά ομάδα ή ακόμη και ανά ημίχρονο.

Οι παραλλαγές αφορούν το ακριβές σύνολο των τερμάτων. Ο παίκτης μπορεί να βρει αγορές σε ακριβές σύνολο 1,2,3,4 κ.ο.κ γκολ. Η απόδοση σίγουρα ανεβαίνει σε μία τέτοια περίπτωση, αφού αν ο παίκτης διαλέξει για παράδειγμα το ακριβές σύνολο γκολ 1, τότε κερδίζει μόνο σε περίπτωση που στον αγώνα στον οποίο έχει ποντάρει επιτευχθεί ένα γκολ. Σε κάθε άλλη περίπτωση χάνει. Μπορεί λοιπόν να ανεβαίνει η απόδοση, αλλά και το ρίσκο είναι πολύ μεγαλύτερο και αυξάνει το βαθμό δυσκολίας για να κερδηθεί το συγκεκριμένο στοίχημα.

Όσον αφορά τώρα τον επιμερισμό έχει να κάνει με τις κλασικές αγορές προσφερόμενες ανά ομάδα. Μπορείτε να βρείτε λοιπόν το 0-1, 2-3, 4-6 και 7+ γκολ για τη γηπεδούχο, αλλά και για τη φιλοξενούμενη ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα συγκεκριμένα «διαστήματα» στο πρώτο ή στο δεύτερο ημίχρονο. Τέλος, υπάρχει και η αγορά για Μονό ή Ζυγό Αριθμό Τερμάτων τόσο σε ολόκληρη την αναμέτρηση, όσο και στο πρώτο ή στο δεύτερο ημίχρονο.

Χρήσιμα tips για το σύνολο τερμάτων 0-1 γκολ

 • Επιλογή αγώνα ανάμεσα σε ομάδες που λατρεύουν την άμυνα.
 • Κρισιμότητα, για παράδειγμα σε ρεβάνς, όπου ο πρώτος αγώνας έχει τελειώσει 0-0 και η πρόκριση είναι πολύ σημαντική
 • Η γηπεδούχος είναι αουτσάιντερ έχει καλή άμυνα στην έδρα της και αντιμετωπίζει μία ισχυρότερη ομάδα από την ίδια
 • Να υπάρχει μεγάλη απόδοση ώστε να αξίζει το ρίσκο.

Χρήσιμα tips για σύνολο τερμάτων 2-3 γκολ

 • Οι ομάδες να είναι ισοδύναμες ή η φιλοξενούμενη να είναι ελαφρώς ισχυρότερη
 • Παιχνίδια τα οποία να πιστεύετε ότι θα κριθούν στο όριο, ίσως και στο ένα γκολ, οπότε απώλεια υπάρχει μόνο σε περίπτωση που ανοίξει πολύ το σκορ
 • Αποφύγετε τη συγκεκριμένη επιλογή όταν η απόδοση δεν είναι άξια ρίσκου. Μπορεί να εμφανίζεται συχνότερα από τις άλλες τρεις, αλλά σε κάθε περίπτωση η απόδοση θα πρέπει να είναι από 1.80 και πάνω, ώστε να παρθεί η απόφαση να γίνει ποντάρισμα.

Χρήσιμα tips για σύνολο τερμάτων 4-6 γκολ

 •  Ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που αρέσκονται στο επιθετικό ποδόσφαιρο
 • Παιχνίδι όπου το φαβορί να είναι ξεκάθαρο και να παίζει στην έδρα του, ιδιαίτερα όταν σε αυτή σκοράρει αρκετά και δεν είναι ιδιαίτερα σταθερό στην άμυνα, ή λείπει ο βασικός τερματοφύλακας, ώστε να βοηθήσει λίγο και το αουτσάιντερ στην επίτευξη του συνόλου
 • Ρεβάνς στην οποία η φιλοξενούμενη πρέπει να σκοράρει οπωσδήποτε για να προκριθεί (π.χ. πρώτος αγώνας 2-2) και η γηπεδούχος είναι ελαφρώς ισχυρότερη).

Χρήσιμα tips για 7+ γκολ

 • Σπάνια εμφανίζεται αλλά πληρώνει πάρα πολύ καλά. Άξιο επιλογής μόνο με τη γηπεδούχο πολύ ανώτερη και τη φιλοξενούμενη να έχει ποιότητα και να μην καίγεται για το αποτέλεσμα, ώστε να συνεισφέρει και αυτή σε ένα χορταστικό ματς. *Απαραίτητη προϋπόθεση λοιπόν να υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, αφού είναι εξαιρετικά σπάνιο ανάμεσα σε ισοδύναμες ομάδες να επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο σύνολο.

Ανακεφαλαιώνοντας, το Σύνολο Γκολ είναι μία ιδιαίτερα ελκυστική αγορά, η οποία προσφέρει επιλογές που απελευθερώνουν από το κλασικό under/over και κάποιες από αυτές προσφέονται σε ιδιαίτερα ελκυστικές αποδόσεις. Η μελέτη της στατιστικής είναι απαραίτητη, όπως σε κάθε στοιχηματική επιλογή, εδώ όμως λίγο περισσότερο, καθώς μπορεί να δείξει χρήσιμα στοιχεία για τη συχνότητα με την οποία σκοράρουν αλλά και δέχονται γκολ οι δύο αντίπαλοι.

Οι καλύτερες πλατφόρμες στοιχήματων στην Ελλάδα για Σύνολο Γκολ

Σχόλια