Σκοτώνει τους πράκτορες η νέα σύμβαση του ΟΠΑΠ

ΟΠΑΠΙσχυρό σοκ σε όλους τους ιδιοκτήτες πρακτορείων προκάλεσε η νέα σύμβαση που πρότεινε η διοίκηση του ΟΠΑΠ. Η νέα σύμβαση αλλάζει εντελώς την σχέση που θα είχαν μέχρι σήμερα οι δύο πλευρές, καθώς ουσιαστικά οι πράκτορες παραμένουν επαγγελματίες μόνο σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις και γίνονται υπάλληλοι στα δικαιώματα τους. Πιο συγκεκριμένά, η διοίκηση του ΟΠΑΠ θα μπορεί πλέον χωρίς εμπόδιο να προχωρήσει σε ολοκληρωτική αναδιάταξη των πρακτορείων, να αφαιρέσει άδειες από πράκτορες και να δώσει καινούριες όπους επιθυμεί. Από την άλλη μεριά, απαιτεί από τους ιδιοκτήτες των πρακτορείων να αναλάβουν όλα τα λειτουργικά έξοδο και τις επενδύσεις που θα γίνουν στα πρακτορεία. Η καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή της σύμβασης είναι στις 7 Μαρτίου. Η θέση των πρακτόρων είναι αρκετά δύσκολη αυτή την στιγμή, αφού εάν δεν υπογράψουν μπορεί να μείνουν άνεργοι. Ακόμη όμως και η υπογραφή της σύμβασης δεν αποτελεί εγγύηση, καθώς ο ΟΠΑΠ θα διατηρεί το δικαίωμα να του αφαιρέσει την άδεια.

Οι όροι της νέας σύμβασης

Οι πράκτορες που θα υπογράψουν τη νέα σύμβαση αποδέχονται πως ο ΟΠΑΠ θα μπορεί μονομερώς να παίρνει αποφάσεις για τα πρακτορεία, θα καθορίζει τους στόχους και το κυριότερο θα αποφασίζει για το ποιος θα έχει άδεια ή όχι. Ο ΟΠΑΠ μπορεί να προχωρήσει σε καταγγελία σύμβασης:

Δες πως να κάνεις εγγραφή στο Pamestoixima ΟΝLINE

  • Χωρίς σπουδαίο λόγο, με ενημέρωση του πράκτορα 6 μήνες νωρίτερα
  • Με σπουδαίο λόγο και χωρίς ενημέρωση
  • Αν αποφασιστεί μετεγκατάσταση πρακτορείου και δεν συμφωνήσει ο πράκτορας
  • Αν δεν προσαρμοστεί το πρακτορείο στους δείκτες απόδοσης και τους στόχους όπως καθορίζει η εμπορική πολιτική
  • Αν αρνηθεί να παρέχει όποια υπηρεσία τρίτων επιλέξει ο ΟΠΑΠ.
  • Αν δεν συμμετέχει στα εκπαιδευτικά σεμινάρια του ΟΠΑΠ
  • Αν το πρακτορείο παραμείνει κλειστό περισσότερο από 30 ημέρες. Στο διάστημα αυτό δεν περιλαμβάνεται η ετήσια άδεια του πράκτορα.

Τι πρόβλεπει η σύμβαση για μετεγκαταστάσεις και αποζημιώσεις

Ιδίατερα αυστηροί είναι οι όροι για την μετεγκαστάση πρακτορείου. Ο ΟΠΑΠ έχει ήδη δημιουργήσει ένα Πλάνο Ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο κάποια πρακτορεία θα αλλάξουν θέση και κάποια άλλα θα ανακαινιστούν. Και στις δύο ο πράκτορας θα πρέπει να βρει τον νέο χώρο και να αναλάβει όλα τα έξοδα μετεγκατάσης ή ανακαίνισης, ενώ ο ΟΠΑΠ αναλαμβάνει όλα τα έξοδα ασφάλισης του ιδιοκτήτη.

Μεταβίβαση σε τρίτο θα μπορεί να γίνει μόνο με την σύμφωνη γνώμη του ΟΠΑΠ, με τον πράκτορα να διατηρεί το δικαίωμα μεταβίβασης της επιχείρησης στην γυναίκα του ή στα παιδιά του. Τέλος, με την υπογραφή της σύμβασης, οι πράκτορες παραιτούνται από οποιαδήποτε αξίωση για αποζημίωση που προέρχεται από παλαιότερες συμφωνίες ή συμβάσης με τον Οργανισμό.

BookmakersΠλεονεκτήματα
  • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
  • Ποικιλία σε combo και μακροχρόνια
  • Νέες προσφορές*

Σχόλια

No comments

87 + = 97