Τα υπέρ και τα κατά των στρατηγικών

Όλοι οι παίκτες που ασχολούνται με το στοίχημα για κέρδος κι όχι για να περάσουν την ώρα τους έχουν ψάξει κάποια στιγμή τα λεγόμενα «συστήματα». Διάφορες στρατηγικές, δηλαδή, που υπόσχονται καλύτερα αποτελέσματα επειδή «κωδικοποιούν» ορισμένα στοιχεία του παιχνιδιού και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους τη διαφορά μεταξύ απόδοσης και πιθανότητας.

Η στρατηγική είναι κάτι εύκολο στην έμπνευση, αλλά δύσκολο στην πράξη. Οποιοσδήποτε ασχολείται συστηματικά με το στοίχημα θα έχει παρατηρήσει στοιχεία του παιχνιδιού που εμφανίζονται σε σταθερά χρονικά διαστήματα. Π.χ. σε συγκεκριμένες αγωνιστικές ενός πρωταθλήματος τα σημεία Over 2,5 έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση και αξίζει να πονταριστούν μαζικά. Ή στις τελευταίες αγωνιστικές τα ματς που καταλήγουν με νίκη του γηπεδούχου έχουν μεγαλύτερη επιβεβαίωση.

Στοίχημα με άλλον τρόπο

Στην ουσία όταν αποφασίσετε να εμπιστευθείτε τις στρατηγικές παύετε Να παίζετε στοίχημα με την έννοια της ανάλυσης. Η μελέτη που περιλαμβάνει ανάλυση κάθε ματς ξεχωριστά, με τη βαθμολογία του, την αγωνιστική συμπεριφορά των ομάδων, τις ειδήσεις που τις αφορούν για τραυματίες ή τιμωρημένους, πάει περίπατο. Στη θέση αυτής της μελέτης βρίσκονται πια πιο «γενικά» στοιχεία, που αφορούν όμως συμπεριφορές ενός ολόκληρου πρωταθλήματος, ή ακόμα κι ενός σετ πρωταθλημάτων. Ή ακόμα και τη συμπεριφορά ομάδων από πάρα πολλά πρωταθλήματα όταν προσφέρονται σε συγκεκριμένο εύρος αποδόσεων σ’ ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, ενδεχομένως όταν είναι μόνο γηπεδούχες ή φιλοξενούμενες.

Για να εφαρμοστούν αυτές οι στρατηγικές πρέπει πρώτα να… ανακαλυφθούν. Να είναι, δηλαδή, κάποιος αρκετά παρατηρητικός, ώστε μέσα στον κυκεώνα των πρωταθλημάτων και των αποτελεσμάτων να εντοπίσει τις λεγόμενες «ακολουθίες». Κάποια στοιχεία, δηλαδή, (είτε αυτά είναι σημεία, είτε ειδικά στοιχήματα), που υπό συγκεκριμένες συνθήκες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό επιβεβαίωσης από το «συνηθισμένο» κι όταν πονταριστούν μαζικά (χωρίς, δηλαδή, να έχει γίνει επεξεργασία του καθενός αγώνα) να προσφέρουν ποσοστό κέρδους. Με βάση, βέβαια, το ποσοστό επιτυχίας και την απόδοση που ποντάρεται.

Απόδοση και ποσοστό επιτυχίας

Πού μπορεί κάποιος να ψάξει για μια σωστή στρατηγική; Οπουδήποτε! Δεν χρειάζεται ούτε συγκεκριμένη απόδοση, ούτε μεγάλο ποσοστό επιβεβαίωσης, αλλά ένας συγκερασμός και των δύο. Μπορεί να εφαρμοστεί μια στρατηγική και με πολύ μεγάλες αποδόσεις. Π.χ. αν εντοπίσετε συγκεκριμένες λίγκες, όπου η μέση απόδοση για ανατροπές (2 ημίχρονο -1 τελικό ή το ανάποδο) ξεπερνάει το 25,00 και το ποσοστό επιβεβαίωσης σε όλη τη λίγκα είναι πάνω από 4%, τότε ΑΞΙΖΕΙ να πονταριστούν ΟΛΑ τα ματς της λίγκας, αφού στο τέλος θα δώσουν ποσοστό κέρδους.

Πολλά βιβλία που έχουν γραφτεί διεθνώς για το στοίχημα βασίζονται στην ανάλυση μίας ή περισσότερων τέτοιων στρατηγικών. Αυτές διαφημίζονται σαν… μυστικά της επιτυχίας, όπου ο συγγραφέας-γκουρού αποφασίζει μετά από έναν πακτωλό κερδών να μοιραστεί την… αλάθητη τακτική του με τους άλλους. Βεβαίως αν η στρατηγική αυτή ήταν τόσο αλάθητη, κανείς δεν θα ήταν τόσο επιπόλαιος για να τη μοιραστεί με άλλους.

Οι δύο αλήθειες των στρατηγικών

Είμαστε εδώ, λοιπόν, για να επισημάνουμε δύο πράγματα ως απόλυτες αλήθειες που έχουν να κάνουν με τις στρατηγικές:

 1. Δεν υπάρχει η απόλυτη σωστή και λάθος στρατηγική. Ο κάθε παίκτης που γνωρίζει καλά τον στοιχηματικό εαυτό του, τα ταλέντα του και τις δυνατότητές του μπορεί να καταλήξει σ’ έναν τρόπο παιχνιδιού, ο οποίος θα του αφήνει κέρδος στο τέλος. Δεν χρειάζεται να προσαρμοστεί σε τακτικές άλλων.
 2. Η στρατηγική δεν έχει τόση σημασία από μόνη της, πιο σημαντική είναι η προσωπικότητα του παίκτη που αποφασίζει να την ακολουθήσει. Η κάθε στρατηγική, άλλωστε, για να αποδειχτεί πετυχημένη απαιτεί και πειθαρχία, προσήλωση, αλλά και αντίληψη. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχουν «τυφλά» συστήματα, που να δίνουν κέρδη χωρίς σωστή μελέτη με τυχαίο παιχνίδι.

Πού βρίσκεται, λοιπόν, η δυσκολία στην εφαρμογή αυτών των στρατηγικών; Στο ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να διαφοροποιηθούν! Όπως ο παίκτης που έχει αποφασίσει να ασχοληθεί με αυτόν τον τύπο παιχνιδιού κάνει τους υπολογισμούς του, έτσι και ο μπουκ.

Οι υπολογισμοί του μπουκ

Για να αναφερθούμε, μάλιστα, στο προηγούμενο παράδειγμα, αν η εταιρία στοιχήματος διαπιστώσει ότι σε συγκεκριμένο πρωτάθλημα η απόδοση που δίνει στις ανατροπές άφησε περιθώριο κέρδους αν παίζονταν συγκεκριμένα ματς, τότε απλούστατα θα αναπροσαρμόσει τις αποδόσεις που προσφέρει κάπως χαμηλότερα για την επόμενη σεζόν. Η αλλαγή αυτή μπορεί να είναι ανεπαίσθητη για την πλειονότητα των παικτών, όμως για τους λίγους που έχουν ανακαλύψει τη «μαύρη τρύπα» σημαίνει ότι δεν υπάρχει σταθερό περιθώριο κέρδους πια. Έτσι θα πρέπει είτε να αναπροσαρμόσουν τα κριτήριά τους, είτε να ψάξουν κάπου αλλού για να εντοπίσουν μια άλλη προσοδοφόρα στρατηγική.

Οι στρατηγικές βασίζονται στην σωστή παρατήρηση και την αντίληψη και δεν απορρίπτονται, κάθε άλλο. Βάζουν σε μια τάξη το παιχνίδι, μας διδάσκουν πειθαρχία και  βασίζονται (οι πετυχημένες, εννοείται) είτε στο να αυξήσουν τις θεωρητικές μας πιθανότητες έναντι των αποδόσεων, είτε στο να εκμεταλλευθούν διάφορα στοιχεία που έχουν προκύψει από μακροχρόνια παρατήρηση και επεξεργασία στατιστικών στοιχείων. Μπορούν να λειτουργήσουν σαν μπούσουλας για τους παίκτες που δεν έχουν εξοικειωθεί μ’ αυτόν τον πιο ειδικό τρόπο παιχνιδιού, αλλά και ως «τροφή για σκέψη» για να σκεφτούν δικές τους στρατηγικές, αλλά και να προσαρμόσουν αυτές που ήδη υπάρχουν στον δικό τους τρόπο παιχνιδιού.

Οι 3 καλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα για το 2018

Goalbet
Γιατί να παίξω
 • Mε διαφορά οι καλύτερες αποδόσεις.
 • Κορυφαία live betting πλατφόρμα
 • Live streaming
 • 0% γκανιότα* σε επιλέγμενα παιχνίδια
 • Άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση
 • Ασιατικό χάντικαπ & Cash out
 • Cashback σε Ηighrollers
Εγγραφή
Bwin
Γιατί να παίξω
 • Πλούσια γκάμα αγορών και πολλά ειδικά
 • Παιχνίδια με ενισχυμένες αποδόσεις
 • Live streaming*
 • Cash Out*
 • Καταθέσεις με Paysafe, e-wallets και τραπεζικές κάρτες
 • Ιδιαίτερα λειτουργική πλατφόρμα για κινητό
 • Καλό πρόγραμμα προσφορών
Εγγραφή
Vivobet
Γιατί να παίξω
 • Δυνατό Live betting
 • Πολλά ειδικά σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
 • Ευελιξία στις συναλλαγές
 • Ασιατικά χάντικαπ
 • Cash -out
 • Αδειοδότηση από την MGA
Εγγραφή

Σχόλια