Στη φυλακή γιατί κερδίζει;

billywalters_60 minutesΈνα όνομα – μύθος στο χώρο του στοιχήματος, ο William “Billy” Walters θεωρείται και πιθανότατα είναι ο κορυφαίος παίκτης στοιχήματος στον κόσμο. Και πώς να μην είναι άλλωστε όταν έχει καταφέρει να κερδίσει μέσα από την παικτική του δραστηριότητα εκατομμύρια δολάρια, ενώ ζει μέσα στην πολυτέλεια στο Las Vegas.

Οι μεγάλοι bookmakers μάλιστα του είχαν απαγορεύσει τον στοιχηματισμό και την είσοδο στα καζίνο, όπου εδρεύουν.

Για να ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο ο Walters προσέλαβε υπαλλήλους στην έπαυλη στην οποία διέμενε ώστε να στοιχηματίζουν αντί αυτού.

Ο ίδιος ο Walters μάλιστα δεν δίσταζε να επιδεικνύει τις επιτυχίες του, να μιλά γι’ αυτές σε τηλεοπτικές εκπομπές (όπως το “60 minutes” στο CBS), ή να ανεβάζει video στο διαδίκτυο.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να έχει ακόμη και ιδιωτικό τζετ, αφού η περιουσία του αυξάνονταν συνεχώς.

Για πολλά χρόνια οι αρχές προσπαθούσαν να τον κατηγορήσουν για κάποια παράνομη δραστηριότητα, ενώ ήταν πραγματικά κόκκινο πανί για όλους τους bookmakers ανά τον κόσμο.

Η πίεση και το «κυνηγητό» πολλαπλασιάστηκαν μετά τη συγκεκριμένη εκπομπή, αφού το “60 minutes” είναι το παλαιότερο show, ένα από αυτά με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα στις Η.Π.Α και σε ένα κανάλι – κολοσσό, όπως είναι το CBS.

Σε αρκετές περιπτώσεις ο Walters έφτασε ως κατηγορούμενος σε δικαστικές διαμάχες, αλλά πάντα κέρδιζε (όπως και στο στοίχημα).

Απάτη στο χρηματιστήριο

Τελικά ο “Billy” Walters φαίνεται ότι «την πάτησε» σε λημέρια που δεν ήξερε τόσο καλά. Πριν κάποιους μήνες βρέθηκε εναντίον του 70χρονού, ένα πολύ επιβαρυντικό στοιχείο. Πιο συγκεκριμένα κατηγορήθηκε ότι σε επτά χρόνια από το 2008 ως το 2014 κέρδισε 40 εκατομμύρια δολάρια στο χρηματιστήριο με παράνομο τρόπο, αφού χρησιμοποιούσε εσωτερικές πληροφορίες  από τον Thomas Davis, ο οποίος είναι μέλος του συμβουλίου της Dean Food που εδρεύει στο Ντάλας. Με αυτόν τον τρόπο έβγαινε πάντα κερδισμένος.

Αυτό όμως αποκαλείται inside trading καθώς όποιος επενδύει στο χρηματιστήριο πρέπει να βασίζεται μόνο σε δημόσιες πληροφορίες στις οποίες έχουν όλοι πρόσβαση.

Τον Απρίλιο ο Walters έχασε το πιο μεγάλο στοίχημα της ζωής του, όπως είπε ο ίδιος, αφού κρίθηκε ένοχος και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης αρκετών ετών.

Το θέμα έρχεται πάλι στο προσκήνιο, καθώς ο Walters επανήλθε κατηγορώντας για ψευδορκία τον Thomas Davis και απαιτεί επανεξέταση της υπόθεσής του.

Σίγουρα είναι ένας “παίκτης” που δεν τα παρατά εύκολα…

Σχόλια