ΟΠΑΠ: Κέρδη 39 εκατομμυρίων ευρώ και επενδύσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2017

OPAP1Σταθερά ανοδική η πορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε στην ελληνική βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Η πλατφόρμα ανακοίνωσε τα επίσημα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής.

Πιο αναλυτικά λοιπόν, το GGR (καθαρά έσοδα προ εισφορών) ανήλθε στα 358.9 εκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 5.3% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2016 (340.7 εκατομμύρια ευρώ).

Το ΕΒΙΤDA (κέρδη προ τόκων και αποσβέσεων) έκλεισε στα 78.5 εκατομμύρια ευρώ, χαμηλότερο κατά 0.4% (78.8 εκ. το 2016). Η πτώση είναι οριακή κι αυτό παρά το ότι αυξήθηκε η εισφορά στο GGR (35%), αλλά και ότι υπήρχαν απεργίες από τους πράκτορες, ενώ δαπανήθηκαν και ποσά για ανάπτυξη του οργανισμού και για υλοποίηση νέων έργων.

Στο ύψος των 82,6 εκ. ευρώ διαμορφώθηκε ο καθαρός δανεισμός.

Πτώση 8.7% υπήρχε στα καθαρά κέρδη (39 εκ. έναντι 42.8% στο πρώτο τρίμηνο του ’16). Αυτό μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην αυξημένη ποσοστιαία φορολογική επιβάρυνση.

Επίσης η έναρξη λειτουργίας των VLTs συνδυάζεται με αδιάλειπτες ενέργειες με σκοπό την έγκαιρη υλοποίηση όλων των νέων στόχων κι προϊόντων (virtual games, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Virtual Football, SSBTs, υποδομές δικτύου).

Ικανοποιημένος ο CEO της ΟΠΑΠ Α.Ε. Damian Cope, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Παρά τις προκλήσεις στο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, ο ΟΠΑΠ κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσε ουσιαστική αύξηση των καθαρών εσόδων προ εισφορών (GGR). Σε αυτό συνέβαλαν ιδιαίτερα οι ισχυρές επιδόσεις των αριθμολαχείων και η συνεχής ανάπτυξη του Σκρατς.

Ταυτόχρονα, η λειτουργική κερδοφορία μας ήταν οριακά υψηλότερη, παρά τα πρόσθετα κόστη που συνδέονται με την υλοποίηση των νέων μας έργων.

Σε λειτουργικό επίπεδο, προχωράμε ολοταχώς με την υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων. Ήδη έχει γίνει η εισαγωγή των Virtual παιχνιδιών σε όλο το δίκτυο των πρακτορείων μας με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, η ανάπτυξη των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το πρόγραμμά για την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η νέα δομή των προμηθειών των πρακτόρων είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο».

Σχόλια