Σκάνδαλο με στοιχηματικές στο Ηνωμένο Βασίλειο

OnlineGamblingStockΑναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς όπως αποκαλύφθηκε υπάρχουν στοιχηματικές πλατφόρμες που πιθανά να προχώρησαν σε υποκλοπή στοιχείων χωρίς να το γνωρίζουν οι πελάτες τους. Το BBC φωτογραφίζει τις Skybet και Totesport, οι οποίες ωστόσο έχουν ήδη αρνηθεί τις κατηγορίες. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια όταν δύο παίκτες των ιστοσελίδων εντόπισαν στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του ένα αρχείο με την ονομασία “iesnare”. Σύμφωνα με την κατάθεση τους, το πρόγραμμα εγκαθίσταται στον υπολογιστή χωρίς άδεια όταν κάποιος επισκέπτεται την αρχική σελίδα ή όταν κάνει log-in στο λογαριασμό του.

Ο υπεύθυνος του οργανισμού Justice for Punters Brian Chappel, είδε τους λογαριασμούς του να μπλοκάρονται μετά από ένα σερί με κερδισμένα στοιχήματα και δήλωσε “Καθάρισα τον σκληρό και επισκέφθηκα ξανά την Skybet. Μέσα σε δύο δευτερόλεπτα ήταν ξανά εκεί”. Στο ίδιο μήκος κλίματος και οι δηλώσεις δεύτερου παίκτης, Peter Phillipson, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να κάνει log-in στο λογαριασμό του όταν έκανε απεγκατάσταση το πρόγραμμα. “Αν μπορούν να μπλοκάρουν τόσο εύκολα το λογαριασμό μας τότε φανταστείτε τι άλλο μπορεί να γνωρίζουν ή να θελήσουν να κάνουν στο μέλλον”, συμπλήρωσε ο Chappel.

Από την μεριά τους, οι εκπρόσωποι των δύο ιστοσελίδων δήλωσαν πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρησιμοποιείται από σχεδόν όλες τις πλατφόρμες για να εντοπίζετε η IP του παίκτη και να αποφεύγονται φαινόμενα απάτης. Συμπλήρωσαν επίσης πως δεν γίνεται κάποιου είδους συλλογή προσωπικών πληροφοριών και ότι ο μοναδικός στόχος είναι να προστατευθούν οι παίκτες. Η iovation, η πλατφόρμα δηλαδή που δημιούργησε το πρόγραμμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: “Το πρόγραμμα αυτό δεν συλλέγει πληροφορίες όπως τα κέρδη ή η χασούρα των παικτών και δεν έχει πρόσβαση σε λεπτομέρειες που αφορούν τις συνήθειες του παίκτη. Κάθε μας συνεργασία συμβαδίζει με την νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.”

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ο υπεύθυνος τύπου της υπηρεσίας προστασία προσωπικών δεδομένων είπε σχετικά με αυτή “Οι έρευνες θα επικεντρωθούν στο εάν οι πλατφόρμες που έχουν γίνει οι καταγγελίες έχουν κάποιο επιπλέον όφελος από την χρήση αυτής της τεχνολογίας. Πρέπει να είναι όλα ξεκάθαρα.”

Σχόλια