Παρέμβαση Γενικού Εισαγγελέα για το ΟΠΑΠ στην Κύπρο

ρεα γεωργιουΤην παρέμβαση Γενικού Εισαγγελέα προκάλεσε η συμπεριφορά του ΟΠΑΠ προς την Γενική Λογίστρια του Κράτους στην Κύπρο, Ρέα Γεωργίου. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο 24h.com.cy, η κ. Γεωργίου θέλησε να προχωρήσει σε οικονομικό έλεγχο των βιβλίων και στοιχείων του ΟΠΑΠ, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό από τον Οργανισμό. Αυτή η άρνηση, ανάγκασε αρχικά των γενικό ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη να ερευνήσει την υπόθεση και στη συνέχεια να απευθυνθεί στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας  για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε. Η επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως η κ. Ρέα Γεωργίου, ως Γενική Λογίστρια του Κράτους, θεωρεί απαραίτητο τον έλεγχο των βιβλίων του ΟΠΑΠ και ότι υπάρχουν ενδείξεις για σοβαρά θέματα που σχετίζονται με πληρωμές προς την Δημοκρατία.

Τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Μιχαηλίδης προς την Επιτροπή Οικονομικών είναι τα εξής:

  1. Γιατί ο ΟΠΑΠ δεν επιτρέπει τον έλεγχο των βιβλίων του.
  2. Γιατί δεν του έχει απαγορευτεί ακόμη η διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών αφού δεν συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές
  3. Ο Γενικός Εισαγγελέας θα διατηρήσει ανεξάρτητη στάση  η θα ταχθεί με το μέρος του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη και του προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών, Αβέρωφ Νεοφύτου που έχουν ήδη προσπαθήσει να περάσουν γρήγορα γρήγορα ένα νομοσχέδιο στα μέτρα του ΟΠΑΠ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Σε ότι αφορά το ερώτημα 3, το 24h.com.cy αναφέρει πως οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα δώσει εντολή για να μπορέσει η κ. Γεωργίου να προχωρήσει στον έλεγχο, ακόμη κι αν χρειαστεί η συνδρομή της αστυνομία σε περίπτωση που ο ΟΠΑΠ αποφασίσει ξανά να αρνηθεί τον κάθε έλεγχο.

Σχόλια