«Άκυρο» από το ΣτΕ στο online «Πάμε Στοίχημα»

Εξέλιξη που πιθανόν επηρεάσει τα υπάρχοντα δεδομένα από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίος ακύρωσε την άδεια του ΟΠΑΠ για παροχή υπηρεσιών αθλητικού στοιχήματος στο ίντερνετ. Επί της ουσίας, η απόφαση του ΣτΕ έρχεται σε κόντρα με τον κανονισμό της Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) από το 2014, βάσει της οποίας βρίσκεται στον αέρα το διαδικτυακό «Πάμε Στοίχημα».

Η συγκεκριμένη απόφαση -είναι η αλήθεια- πως οικονομικά δεν δημιουργεί «τρύπα» στο ΟΠΑΠ, καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα έσοδα του Οργανισμού από το ιντερνετικό στοίχημα δεν είναι μεγάλα. Ωστόσο, το ΣτΕ με την απόφαση του έρχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά, καθώς υποχρεώνει το «Πάμε Στοίχημα» να μπει στο διαδίκτυο επί ίσοις όροις με τις υπόλοιπες νόμιμες στοιχηματικές.

Ουσιαστικά η τωρινή ακύρωση διαφοροποιείται από τον κανονισμό για το VLTs, καθώς αυτή τη φορά το Συμβούλιο της Επικρατείας μπήκε στα «βαθιά» και εξέτασε το κατά πόσο ο ΟΠΑΠ έχει αυτό το δικαίωμα. Από τον Οργανισμό πάντως, είναι πιθανό να είχαν αντιληφθεί τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Και ίσως έτσι εξηγείται και η επένδυση που είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο στον Stoiximan.

Στην παρούσα φάση, η ΕΕΕΠ δεν έχει κάποια δικαιοδοσία. Όπως τονίζουν τα δημοσιεύματα όμως, πιθανόν η απόφαση αυτή «αναγκάσει» την Κυβέρνηση να προχωρήσει πιο άμεσα στην μόνιμη αδειοδότηση των παρόχων. Κάτι που έτσι κι αλλιώς είχε δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ