Κατακόρυφη αύξηση εσόδων στα Esports, «απειλούν» τα κορυφαία πρωταθλήματα!

Κατακόρυφη αύξηση εσόδων στα Esports, «απειλούν» τα κορυφαία πρωταθλήματα!Πιο ελκυστικό και επικερδές προϊόν -ακόμα και από μερικά από τα μεγάλα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα- αναμένεται να γίνουν μέσα στο 2019 τα Esports. Αυτό έδειξε μια νέα έρευνα της πλατφόρμας Newzoo.

Πρόκειται για τον «κολοσσό» στα gaming analytics, ο οποίος δημοσιοποίησε πρόσφατα την Παγκόσμια Έρευνα της για την αγορά των Esports για το 2019. Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που μια τέτοια μεγάλη έρευνα βγαίνει στο διαδίκτυο. Και τα αποτελέσματα της είναι εντυπωσιακά, επιβεβαιώνοντας τους όλο και περισσότερους bookmakers που επενδύουν χρόνο και χρήμα στο στοίχημα στα esports

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, τα έσοδα από τα Esports παγκόσμια αναμένεται να ξεπεράσουν μέσα στο 2019 το 1,1 δις δολάρια. Μιλάμε για αύξηση της τάξης του 26.7% της προηγούμενης χρονιάς, που τα κάνει πιο «ελκυστικά» από το αμερικάνικο MLS, την αγγλική League 1 (τρίτη κατηγορία) και το Αυστραλιανό ποδόσφαιρο. Οι διαφημίσεις, οι χορηγίες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα διάφορων ιστοσελίδων καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά στα έσοδα, με 897 εκατομμύρια δολάρια (82% των συνολικών εσόδων), τριπλασιάζοντας έτσι τα έσοδα του 2015.

Το κομμάτι που θα παρουσιάσει μεγαλύτερη αύξηση εσόδων είναι οι χορηγίες. Ένα καλό παράδειγμα, είναι η συμφωνία της πλατφόρμες Blizzard με την Coca-Cola, προκειμένου αυτή να γίνει το επίσημο μη-αλκοολούχο ποτό του Overwatch League. Συμφωνία που αναμένεται να βάλει στα ταμεία 456,7 εκατομμύρια δολάρια μέσα στη χρονιά. Την ίδια ώρα, ανάλογες συμφωνίες έχουν γίνει και με μερικές ακόμα τεράστιες πλατφόρμες, όπως η Toyota, η T-Mobile, η HP και η Intel.

Παράλληλα, ο πιο ταχέα αναπτυσσόμενος τομέας, είναι τα δικαιώματα προβολής, αφού οι πλατφόρμες προσπαθούν να έχουν ένα όσο το δυνατόν πιο αναβαθμισμένο πακέτο. Τα έσοδα από τη διαφήμιση αναμένεται να καταγράψουν μια αύξηση της τάξης του 14,8% και να αγγίξουν τα 189,2 εκατ.

Σύμφωνα με τη Newzoo ο λόγος που υπάρχει τόσο μεγάλη ανάπτυξη παγκοσμίως είναι η πολύ μεγάλη ταχύτητα με την οποία έχουν εξαπλωθεί τα Esports σε όλο τον πλανήτη. Μάλιστα, υπολογίζεται πως μέσα στο 2019 το κοινό του αθλήματος θα μεγαλώσει σε 453.800 άτομα παγκοσμίως.

«Η εντυπωσιακή ανάπτυξη των Esports έχει να κάνει με την διαφορετική του προσέγγιση και προβολή, σε σχέση με ότι παραδοσιακά έχουμε συνηθίσει. Πολλά πρωταθλήματα και τουρνουά πλέον, έχουν το δικό τους μεγάλο κοινό. Επομένως οι πλατφόρμες επιχειρούν να στοχεύσουν συγκεκριμένα σε αυτό», σχολίασε μεταξύ άλλων ο CEO της Newzoo, Peter Warman.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα έσοδα από τα Esports αναμένεται μέχρι το 2022 να ξεπεράσουν το 1,8 δις, βάζοντας έτσι… από κάτω την γαλλική Ligue 1 και να πιάσουν την Formula 1. Οι αναλυτές πάντως εκτιμούν πως το μεγάλο «μπαμ» θα γίνει όταν τα έσοδα φτάσουν τα 3,2 δις. Πράγμα που θα σημαίνει πως τα Esports θα ξεπεράσουν την ιταλική Serie A και θα… κοντράρουν το Champions League.

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ