Ποντάροντας στα Ε-sports

e-sportsΗ αξία των e sports αγγίζει αυτή την στιγμή τα 750 εκατομμύρια δολάρια και υπολογίζεται ότι στα επόμενα τρία χρόνια θα έχει ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια. Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι για ένα κομμάτι από την πίτα των παικτών του e-sports betting θα κονταροχτυπηθούν οι στοιχηματικές πλατφόρμες όπως δεν το έχουν κάνει ποτέ στο παρελθόν. Στην αμερικάνικη και την ασιατική αγορά, το πάμε στοίχημα στα esport είναι πολύ δημοφιλές, στην χώρα μας όμως μόλις τους τελευταίους μήνες οι νόμιμες πλατφόρμες στοιχήματος ξεκίνησαν να προσφέρουν τέτοιου είδους στοιχήματα. Η αλήθεια είναι ότι μεγάλες διαφορές στο τρόπο παιχνιδιού σε σχέση με το παραδοσιακό Online στοίχημα δεν υπάρχουν, καθώς έννοιες όπως value bet  σύγκριση αποδόσεων και διαχείριση κεφαλαίου συνεχίζουν να είναι σημαντικές, όμως είναι η φύση των παιχνιδιών τέτοια που μας αναγκάζει να τα εξετάσουμε με περισσότερη λεπτομέρεια.

Ποντάροντας στα esports

Σε αντίθεση με το στοίχημα ποδόσφαιρο ή στοίχημα μπάσκετ, τα esports είναι ένα άθλημα που μεταβάλλεται ταχύτατα. Η τεχνολογική εξέλιξη είναι μέρος του παιχνιδιού, ενώ νέες στρατηγικές εμφανίζονται καθημερινά. Έτσι λοιπόν πρέπει να παραμείνετε ενημερωμένοι για τα νέα κόλπα που σκέφτηκαν οι παίκτες της ομάδας Evil Geniuses (Dota Champions of The World – 2015) και να αποκτήσετε το πλεονέκτημα απέναντι στους bookies. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των e-sports είναι η ροή πληροφοριών. Υπάρχουν εκατοντάδες site για νέα σχετικά με τις ομάδες και τους παίκτες, ενώ μπορείτε να δείτε highlights από προηγούμενους αγώνες στο Youtube και κυρίως στο Twich (www.twich.tv) που είναι ένα ιντερνετικό κανάλι ειδικά φτιαγμένο για τους λάτρεις των E-sports.

Φυσικά, το να ποντάρετε στα esports απαιτεί και την ανάλογη γνώση των παιχνιδιών. Μην ποντάρετε ποτέ στο League of Legends εάν δεν γνωρίζετε πως παίζεται το παιχνίδι ή ποια ομάδα έχει το προβάδισμα στο Counter Strike εάν ενδιαφέρεστε να ποντάρετε στο live betting. Αν πάλι γνωρίζετε και είστε και εσείς fun των e sports, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην δομή του τουρνουά που θα στοιχηματίσετε και ναι είστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε καλά ποια ομάδα έχει το πλεονέκτημα σε κάθε χάρτη. Αν για παράδειγμα οι ομάδες διαγωνιστούν σε εφτά χάρτες το πιο πιθανό είναι να κερδίσει η ομάδα με τους καλύτερους παίκτες, ενώ σε έναν αγώνα με τρεις χάρτες υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο μίας έκπληξης. Ειδικά στους αγώνες Starcraft, που οι χάρτες είναι γνωστοί αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά κάθε τους σπιθαμή.

Όπως είπαμε και πιο πάνω, το esports betting παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τους πιο δημοφιλείς τύπους στοιχηματισμού. Παρόλα αυτά, η διαχείριση κεφαλαίου είναι ένα βασικό κομμάτι και σας προτείνουμε να διατηρείτε την μπάνκα σας σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια (Skrill, Neteller κλπ), ώστε να μπορείτε να κινείστε με άνεση και να ψάξετε τις καλύτερες αποδόσεις. Η διατήρηση ιστορικού των στοιχημάτων είναι ζωτικής σημασίας, αφού σε βάθος χρόνου θα σας δείξει τα λάθη σας, ενώ θα πρέπει να μένετε καλά ενημερωμένοι για την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες των ομάδων πριν τους αγώνες.

Πως να επιλέξετε πλατφόρμα

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα το esports betting βρίσκεται ακόμη σε εμβρυακό στάδιο και οι πλατφόρμες ούτε πολλά τουρνουά προς στοιχηματισμό προσφέρουν, ούτε πολλές επιλογές. Μάλιστα, οι περισσότερες εξ αυτών προσφέρουν μόνο τα εξής: League of Legends (Lol), Starcraft, Counter Strike και DOTA 2. Όμως, υπάρχουν αρκετά site αφιερωμένα αποκλειστικά στα e sports, όπως στοιχήματα δέχονται και κορυφαίοι ξένοι bookmakers (π.χ. Pinnacle), πού όμως δεν δέχονται Έλληνες παίκτες. Σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί, καθώς “στοιχηματικές πλατφόρμες” αποκλειστικά με e sport ξεφυτρώνουν κάθε μέρα, αρκετές είναι αναξιόπιστες και σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα των παικτών έχουν κάνει φτερά. Παρόλο που δεν θα βρείτε πολλές στοιχηματικές επιλογές, για λόγους ασφαλείας των χρημάτων σας, σας προτείνουμε να επιλέξετε κάποια από τις νόμιμες πλατφόρμες στη Ελλάδα που διαθέτουν στοίχημα σε e-sports.

Σε ποιές πλατφόρμες μπορείτε να παίξετε esports στην Ελλάδα

Σχόλια