Συμμαχία 15 ρυθμιστών αρχών κατά του τζόγου στο gaming!

Συμμαχία 15 ρυθμιστών αρχών κατά του τζόγου στο gaming!Μέτρα, για να την εξάλειψη του τζόγου στα βιντεοπαιχνίδια, αποφάσισαν να πάρουν σε συνεργασία οι 15 ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, καθώς και μία επιτροπή από τις ΗΠΑ.

Το τοπίο όσον αφορά το gaming και τις σχέσεις του με τον τζόγο, παραμένει… θολό, με αποτέλεσμα, ανά πάσα στιγμή παιδιά να μπορούν να ποντάρουν κανονικά χρήματα για εικονικά προϊόντα (loot boxes). Στόχος λοιπόν της συμμαχίας που δημιουργήθηκε, είναι η εξάλειψη του παράνομου τζόγου μέσω διάφορων ιστοσελίδων που προσφέρουν ανταλλάγματα έναντι κάποιου χρηματικού ποσού.

«Ανά πάσα στιγμή, ξεπετάγονται ανεπίσημες ιστοσελίδες αμφιβόλου αξιοπιστίας και προσφέρουν skins, έναντι χρημάτων. Έτσι, ένα παιδί μπορεί όπως θέλει να τζογάρει με κανονικά χρήματα, για να αγοράσει εικονικά προϊόντα», σχολίασε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Επιτροπής Τυχερών Παιγνίων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKGC), Neil McArthur, ο οποίος συμμετέχει στην συμμαχία.

Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Καλούμε τις πλατφόρμες που φτιάχνουν video games να συνεργαστούμε τις ρυθμιστικές αρχές για τα τυχερά παιχνίδια και να πάρουμε άμεσες αποφάσεις, για να είναι προστατευμένοι οι πελάτες τους και κυρίως τα παιδιά».

Παρότι ακόμα δεν έχει γίνει κάποια αποφασιστική κίνηση, η διεθνής αυτή προσπάθεια σηματοδοτεί μια σημαντική μεταστροφή για τη ρύθμιση της αγοράς και στον χώρο των games. Εξάλλου, ήδη Βέλγιο και Ολλανδία, έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, στρεφόμενοι ακόμα και κατά των ίδιων των κατασκευαστών των παιχνιδιών. Κατάφεραν έτσι να απαγορέψουν στις χώρες τους τα loot boxes.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του «Eurogamer», την υπογραφή τους στο μνημόνιο συνεργασίας της «συμμαχίας» έχουν βάλει ήδη η Αυστρία, η Τσεχία, η Γαλλία, το Γιβρλαρτάρ, η Ιρλανδία, το Isle of Man, το Τζέρσεϊ, η Λετονία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως επίσης η ρυθμιστική αρχή της Ουάσιγκτον.

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δώρα* κάθε μέρα στο Pamestoixima.gr!
  • ΕΩΣ 660 ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ