Γκίλμπερτ Αρίνας: «Το… τέρας του τζόγου πήγε να με καταστρέψει»

Είναι κοινό μυστικό το ότι οι παίκτες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων στην Αμερική τζογάρουν. Και το κάνουν σε μεγάλο βαθμό. Ανηλεώς και με μεγάλα ποσά. Κάποιοι όμως έχουν καταστραφεί από αυτή τη συνήθεια, με ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα να είναι εκείνο του Γκίλμπερτ Αρίνας, πρώην πλέον All Star και παίκτη των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Ένα περιστατικό με έναν τότε συμπαίκτη του, τον Κρίτεντον, του κόστισε πολλά.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από ένα μεγάλο ποντάρισμα στα χαρτιά, ο ένας έβγαλε όπλο στον άλλο, μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας και μπροστά στους άλλους συμπαίκτες τους. Αυτό απέφερε τιμωρία 50 παιχνιδιών για τον παίκτη, με τον Τζαβάρις Κρίτεντον να βρίσκεται στην φυλακή και αναμένεται να απελευθερωθεί το 2036! Μετά από αυτό το περιστατικό, η καριέρα του Αρίνας πήρε την κατιούσα, αναμενόμενα και μαζί με εκείνη έχασε και αρκετά χρήματα από συμβόλαια με πλατφόρμες, όπως η Adidas. Πιο συγκεκριμένα, έχασε 40 εκατομμύρια δολάρια από αυτό το συμβόλαιο, ενώ σταμάτησε το μπάσκετ μόλις στα 31 χρόνια του, το 2013.

Ο παίκτης μίλησε ανοιχτά και προκαλούν ένα μικρό… σοκ τα όσα είπε. «Το παιχνίδι είναι στο γήπεδο του μπάσκετ, στις προπονήσεις. Έχω ακούσει ότι οι Κέβιν Γκαρνέτ, Ρέι Άλεν και Πολ Πίρς όταν έπαιζαν χαρτιά πόνταραν ολόκληρες Ρολς Ρόις. Δεν μιλάμε για διασκέδαση. Αυτοί οι τύποι προσπαθούν να σε καταστρέψουν. Λεφτά έχουν, δεν το κάνουν για τα λεφτά, προσπαθούν να σε πληγώσουν. Εκείνη και μόνο την στιγμή, σου παίρνουν την ψυχή. Ήμουν ανταγωνιστικός. Αυτή ήταν η φύση μου. Θα ποντάρω για οτιδήποτε. Ποιος θα βάλει τα περισσότερα σουτ από το κέντρο, 5.000 δολάρια, πέντε σουτ».

Οσο για το περιστατικό με τον Κρίτεντον, είπε: «Όλα ξεκίνησαν σε μία παρτίδα με εμάς τους δύο και τον Τζαβέιλ ΜακΓκί. Ο Τζαβάρις είχε χάλια φύλλο και ζήτησε να πάρει πέντε καινούργια. Ο ΜακΓκί φαινόταν πως ήταν πολύ δυνατός. Εγώ πήγα πάσω, αφήνοντας ανοιχτά τα φύλλα μου. Ο Τζαβάρις ήταν εκνευρισμένος και έξω από το αεροπλάνο απειλούσε τον ΜακΓκί ότι θα του βάλει φωτιά στο αμάξι με αυτόν μέσα. Και είπε σε μένα πως θα με πυροβολήσει.

Δύο μέρες μετά, πήγα στην προπόνηση με 4 όπλα. Το έκανα για πλάκα. Αν ήταν να με πυροβολήσει, ας το έκανε με δικά μου όπλα. Όμως, ο Τζαβάρις είχε φέρει ήδη το δικό του, γεμάτο και στραμένο προς το μέρος μου. Δεν φοβήθηκα, είχα ζήσει χειρότερα στην γειτονιά μου. Οι πάντες πάγωσαν. Δεν είχε να κάνει με τα χρέη. Είχε να κάνει με όσα είπε. Είμαι χαρούμενος. Κέρδισα. Δεν ήμουν εγώ ο μεγάλος χαμένος της βραδιάς».

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ