Νομιμοποίηση στον παράνομο τζόγο

Αλλάζει για τα καλά το σκηνικό εν Ελλάδι αναφορικά με τον τζόγο, επίγειο και ιντερνετικό. Πλέον η κυβέρνηση σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο νομιμοποιήσει αρκετές από τις υφιστάμενες παιχνιδομηχανές και μάλιστα την ωρα που το σκηνικό αναφορικά με τον ιντερνετικό τζόγο είναι λίγο ασταθές. Και ο λόγος είναι πολύ απλός. Οι 10 χιλιάδες μηχανές που λειτουργούν νόμιμα και δια μέσου του ΟΠΑΠ σήμερα, έχουν αποφέρει τζίρο 1 δις ευρω και όχι από νέους παίκτες, αλλά από τη νομιμοποίηση μέρους της παράνομης αγοράς.

Απόλυτα αναμενόμενα ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ραγδαία, με τις εκτιμήσει να κάνουν λόγο για λειτουργία 25 χιλιάδων μηχανημάτων, κάτι που σημαίνει ότι και τα έσοδα θα είναι υπερδιπλάσια, την ώρα όμως που οι παράνομες παιγνιομηχανές αγγίζουν τις 100 χιλιάδες. Είναι στοιχείο το οποίο προκύπτει από τα στοιχεία της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία κατάσχει κάθε μέρα δεκάδες τέτοιου είδους μηχανές.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να αναφερθεί ότι ο κλάδος των τυχερων παιχιδιών πέρσι κατέβαλλε φόρο ύψους 662 εκατομμυρίων ευρώ, ήτοι περίπου 35 περισσότερα εκατομμύρια από ότι ένα χρόνο πριν. Βέβαια η διαφορά με πριν από το 2012 όπου τα έσοδα ήταν μηδενικά, είναι τεράστια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φόρος από τα παιχνίδια αντιστοιχεί στο 5,5 % του συνολικού τζίρου, την ωρα που στη χωρα μας ο φόρος του 30% επί των καθαρών κερδών αποτελεί έναν από τους υψηλότερους στον πλανήτη. Ειδικά όταν ο μέσος όρος βρίσκεται στο 15 με 20%…

Δείτε εδώ τις καλύτερες νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες για το 2018

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ