«Σκόπιμη η καθυστέρηση της κυβέρνησης για το διαδικτυακό στοίχημα»

Αιχμηρά βέλη προς την κυβέρνηση για ακόμα μία φορά από την αντιπολίτευση, αυτή τη φορά με αφορμή το καθυστερημένο νομοσχέδιο αναφορικά με το διαδικτυακό στοίχημα. Πιο συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε ευθέως τον Σύριζα ότι υποστηρίζει και στηρίζει συγκεκριμένους επιχειρηματίες του χώρου, οι οποίοι έχουν στην ιδιοκτησία τους φιλοκυβερνητικά ΜΜΕκαι για αυτό το λόγο δεν έχει προχωρήσει στη δημιουργία σταθερού νομοθετικού πλαισίου.

Για την ακρίβεια, σε επερώτηση που κατέθεσαν 13 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ανέφεραν:

«Στην συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις στην αγορά παιγνίων» τον περασμένο Νοέμβριο δεσμευτήκατε τόσο στην αρμόδια Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια ότι μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017 θα είχατε έτοιμο για διαβούλευση ένα σχέδιο νόμου για την ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούν την αγορά τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

Η δέσμευσή σας αυτή ήταν ρητή και μάλιστα αναφερθήκατε στην επιτακτική ανάγκη να σταματήσει με τον τρόπο αυτό η απώλεια φορολογικών εσόδων. Στις 29.12.2017 η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων συγκρότησε Ομάδα Εργασίας προκειμένου αυτή να διαμορφώσει σχετική πρόταση η οποία θα διαβιβαζόταν στο Υπουργείο.

Επειδή έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα το οποίο είχατε θέσει ο ίδιος προκειμένου να βγει σε διαβούλευση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και είναι δεδομένο ότι από τη μη ρύθμιση του πλαισίου αυτού το κράτος χάνει εκατομμύρια φορολογικών εσόδων. Η ακατανόητη αυτή καθυστέρηση δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τις σκοπιμότητες της καθώς ορισμένοι εκ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος κατέχουν φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης».

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης και το πώς θα διαχειριστεί την όλη κατάσταση, όπως επίσης και το πότε προτίθεται να δώσει στην ιντερνετική στοιχηματική βιομηχανία συγκεκριμένη «μορφή». Διαβάστε εδώ περισσότερα νέα για την ελληνική και όχι μόνο αγορά.

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ