Και από τη FIFA κινδυνεύει να τιμωρηθεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος

Σε επιστολή της, η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ζητά να μάθει αν εις βάρος του Αβραάμ Παπαδόπουλου έχουν κινηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες με αφορμή την ποινή που του επιβλήθηκε πρόσφατα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο πάλαι ποτέ ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή για τη συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, στο πλαίσιο της υπόθεσης Koriopolis με τους στημένους αγώνες.

Η FIFA με άλλα λόγια ερευνά τις λεπτομέρειες της συμμετοχής του διεθνούς αμυντικού σε σκάνδαλο με στημένους αγώνες, δεδομένου ότι την εποχή που ξέσπασε το σκάνδαλο (2011) τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα δεν είχαν επιβάλλει ποινές στον Παπαδόπουλο.

Πρόκειται για την περιβόητη υπόθεση Koriopolis, δηλαδή για την εμπλοκή παικτών και παραγόντων του ποδοσφαίρου στους στημένους αγώνες της περιόδου 2008-2011. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλλε ποινές από 5 μήνες ως 10 χρόνια στους ενόχους στους οποίους, εκτός από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ανήκουν ο Αχιλλέας Μπέος, Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Τσακογιάννης, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος.

Η FIFA κατά πάγια τακτική της, επιβάλλει ποινές σε πρόσωπα που εμπλέκονται σε εγχώρια σκάνδαλα εφόσον αυτά παραμένουν ενεργά στο ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ποδοσφαίρου, οι παίκτες απαγορεύεται να στοιχηματίζουν.

Μια τέτοια ποινή θα ανάγκαζε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που αυτήν την περίοδο αγωνίζεται στην αυστραλέζικη Brisbane Roar, να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εσύ πήρες το δώρο* σου;
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΟ ΔΩΡΟ* ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ