Ένοχοι Μπέος, Κομπότης και ακόμη 9 για το Koriopolis

KoriopolisΤην Τετάρτη 28/02/2018 έγινε η αναγγελία των ενόχων για σειρά στημένων αγώνων από το 2008 εώς το 2011. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βρήκε ενόχους αρκετούς από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση “Koriopolis”.

Οι Ένοχοι

Αχιλλέας Μπέος – Ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου κατηγορήθηκε για δωροδοκία, δωροληψία, αλλοιώση αποτελέσματος αγώνα στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11), καθώς και επανειλημμένη συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με δυνατότητα εξαγοράς.

Γιώργος ΤσακογιάννηςΟ πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης έλαβε κατηγορία για επανειλημμένη  οργάνωση παράνομου στοιχήματος, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, δωροδοκία-δωροληψία, έσοδα  από παράνομες ενέργειες, απόπειρα εκβιασμού και οπλοκατοχή χωρίς άδεια. Οι αγώνες που κρίθηκαν ως ενοχοποιητικά στοιχεία είναι: Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός. Το Εφετείο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 10 ετών και 10 μηνών, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμα αν θα φυλακιστεί άμεσα ή θα του δοθεί κάποια αναστολή.

Γιάννης ΚομπότηςΟ πρώην ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού κρίθηκε ένοχος για προσπάθεια αλλοίωσης αποτελέσματος μέσω δωροδοκίας για τον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός με τελικό αποτέλεσμα 2-4. Η απόφαση του Εφετείου ήταν φυλάκιση 30 μηνών, χωρίς να είναια γνωστό πρός το πάρον αν είναι εξαγοράσιμη.

Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης ΜπάκοςΟ πρόεδρος Αστ. Τρίπολης και ο ιδιοκτήτης Αστ. Τρίπολης βρέθηκαν ένοχοι για προσπάθεια αλλοίωσης αποτελέσματος μέσω δωροδοκίας για τους ακόλουθους αγώνες: Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα-Αστερας Τρίπολης και Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου. Η ετυμηγορία του Εφετείου ήταν ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.

Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κώστας Μενδρινός και Γιάννη Παπαδόπουλος – Η κατ’ εξακολούθηση εμπλοκή σε παράνομο στοίχημα έκανε την επιτροπή να τους κρίνει ενόχους. Η ετυμηγορία ήταν ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή.

Νίκος ΠαντέληςΟ προπονητής βρέθηκε ένοχος με τις εξής 3 κατηγορίες:  δωροδοκία-δωροληψία για τα παιχνίδια Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Η ποινή διαμορφώθηκε ως εξής. Τετραετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια.

Άγγελος Τραυλος – Ο μάνατζερ βρέθηκε ένοχος για επανειλημμένη συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και δέχθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με δυνατότητα εξαγοράς.

Μιχάλης ΝικολόπουλοςΟ πρώην ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης κατηγορήθηκε για δωροδοκία-δωροληψία για τους  αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και εμπλοκή σε παράνομο στοίχημα. Η ποινή διαμορφώθηκε ως  τετραετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια.

Αθώοι κρίθηκαν οι:

  • Ηρακλής Νύκταρης
  • Αλέκος Βοσνιάδης
  • Νίκος Πηρούνιας
  • Μιχάλης Κουντούρης

Η κατηγορία που τους είχε απευθυνθεί ήταν παράβαση του αθλητικού νόμου περί βίας.

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ