Σκωτία: Η πρωταθλήτρια του τζόγου

gambling15Η Σκωτία μπορεί να έχει χρόνια να κάνει μία διάκριση στο παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, αφού οι εποχές του Νταλγκλίς ή του Στράχαν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σύμφωνα όμως με έρευνα της UKGC, της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής τυχερών παιγνίων στη Βρετανία, είναι πρωταθλήτρια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, όσον αφορά το ποσοστό των Σκωτσέζων που ρισκάρει σε τυχερά παιχνίδια.

Έτσι λοιπόν οι Σκωτσέζοι κατακτούν τον τίτλο των πιο φανατικών παικτών, αφού το 68% των κατοίκων της έχει τζογάρει τον τελευταίο χρόνο, με το ποσοστό στο Λονδίνο να είναι στο 52%. Η έρευνα συμπεριέλαβε την Σκωτία, την Ουαλία και ακόμη εννέα περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά η πρώτη δεν χάνει πουθενά την κορυφή.

Κατέχει πρωτιά και στο online με ποσοστό 10% έναντι 7% σε όλο το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης στις παιχνιδομηχανές (FOBT) παίζει το 5% των Σκωτσέζων, ενώ το ίδιο ποσοστό παίζει στην περιοχή του Γιορκσάιρ και της Ανατολικής Αγγλίας, ενώ σε όλο το υπόλοιπο νησί το ποσοστό πέφτει στο 3%.

Το πρόβλημα με τα μηχανήματα FOBT είναι ότι οδηγούν εύκολα στον εθισμό (σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα), αφού το 43% των παικτών είναι κοντά στον εθισμό ή έχουν ήδη εθιστεί στον τζόγο.

Ο εκπρόσωπος τύπου της καμπάνιας για Δίκαιο Παιχνίδι (Campaign for Fairer Gambling), Matt Zarb-Cousin τόνισε: «Υπάρχουν περισσότεροι από 200.000 παίκτες που έχουν προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, ανάμεσα σε αυτούς είναι το 43% των παικτών από τα FOBTs. H κυβέρνηση θα πρέπει να ορίσει ως μέγιστο ποντάρισμα ανά σπινάρισμα τις 2 λίρες, σε σχέση με τις 100 λίρες που βρίσκεται αυτή τη στιγμή».

Σε σχετική έρευνα της Daily Mail, το 2016 χάθηκαν 2.000.000 λίρες μόνο σε έναν δρόμο!!! Στη Γλασκώβη, στο Dumbarton Road, βρίσκονται 14 συγκεκριμένοι χώροι για FOBT, περισσότεροι από οπουδήποτε άλλου στη Βρετανία.

Σχόλια