ΒΟΜΒΑ! Έρχονται δημοπρασίες για τις άδειες ιντερνετικού στοιχήματος!

ΤσακαλώτοςΦαίνεται πως… άνοιξε για τα καλά η όρεξη της κυβέρνησης, η οποία μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, σχεδιάζει να προχωρήσει σε δημοπρασίες για τις άδειες ιντερνετικού στοιχήματος, προκειμένου να βρει ακόμα περισσότερα έσοδα!

Τα 246 εκατομμύρια ευρώ που αποκόμισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τις 4 τηλεοπτικές άδειες που παραχώρησε, φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή, αφού σειρά παίρνουν οι άδειες των ιστοσελίδων ιντερνετικού στοιχήματος!

Έχει ήδη γίνει γνωστό πως ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο θα προωθήσουν ένα νέο νομοσχέδιο για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία των ιστοσελίδων ιντερνετικού στοιχήματος. Νομοσχέδιο για το οποίο έχει πλήρη γνώση ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), Βαγγέλης Καραγρηγορίου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει τέλος στο μεταβατικό καθεστώς του ν.4002/2011, στη βάση του οποίου δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα 24 νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα ρυθμίσει πλήρως την ελληνική στοιχηματική αγορά.

Το ενδιαφέρον είναι ότι –όπως διαβάσαμε στο CNN Greece– η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραχωρήσει τις άδειες μέσω δημοπρασιών, όπως δηλαδή έγινε με τις τηλεοπτικές άδειες. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των βουλευτών, τα έσοδα της κυβέρνησης θα φτάσουν ακόμα και τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς για να λάβει όμως μια πλατφόρμα τη σχετική άδεια θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα, τον τεχνολογικό εξοπλισμό της επί ελληνικού εδάφους και το software της να παρέχεται σε ιστοσελίδες με την κατάληξη gr. Συνεπώς, ακόμα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο σχετικά με τις πλατφόρμες που θα “διεκδικήσουν” τις άδειες, ενώ κρατήστε ως σημείωση ότι όσες εν τέλει εξασφαλίσουν κάποια από τις άδειες, θα συνεχίσουν κανονικά να καταβάλουν φόρο 35% στο Δημόσιο.

Σχόλια