Φοροδιαφυγή στο διαδίκτυο: Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να την ελέγξει!

Αλεξιάδης φοροδιαφυγήΟ αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, τοποθετήθηκε για τη φοροδιαφυγή στις πλατφόρμες στοιχημάτων και παρά το γεγονός ότι προανήγγειλε ένα νέο νομοσχέδιο, ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση!

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης -απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Καμμένου των Ανεξάρτητων Ελλήνων- προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου νομοσχεδίου, που θα ρυθμίζει την λειτουργία στα online casino και στις πλατφόρμες στοιχημάτων.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι οι διατάξεις βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και αναμένεται να δημοσιοποιηθούν εντός των επόμενων 30 ημερών.

Εκείνο, όμως, που προκάλεσε αίσθηση στα όσα είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή είναι πως ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ελέγξει τη φοροδιαφυγή των ιστοσελίδων του ίντερνετ! «Έχουν έδρα στο εξωτερικό και ο φόρος που τους επιβάλλεται είναι στα κέρδη που δηλώνουν, τα οποία υποπτευόμαστε ότι είναι μικρότερα από τα πραγματικά», είπε ο κ. Αλεξιάδης για να προσθέσει ότι «όσο η έδρα είναι στο εξωτερικό οι έλεγχοι θα είναι δύσκολοι».

Βέβαια, όσο η κυβέρνηση καθυστερεί να χορηγήσει άδειες, τόσο περισσότερα χρήματα χάνει! Ο Bookspy είχε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο στο Bookmakers.gr τα ακριβή ποσά που χάνει το ελληνικό δημόσιο από αυτή την καθυστέρηση… Ελπίζουμε την φορά -με το νέο νομοσχέδιο που θα εφαρμοστεί- να δούμε ένα ξεκάθαρο και ολοκληρωμένο πλάνο, προκειμένου να μπει επιτέλους σε τάξη το gambling industry στην Ελλάδα!

Σχόλια