Στοίχημα Μπάσκετ πως παίζεται

Ένα από τα ερωτήματα που καλούμαστε να απαντήσουμε σε αυτό το άρθρο είναι “πως παίζεται το στοίχημα μπάσκετ”. Η κατανόηση στοιχείων όπως οι αγορές είναι απαραίτητη πριν ξεκινήσει το ποντάρισμα.

Κι αν στο ποδόσφαιρο, το «1Χ2» το γνωρίζουμε από… «αρχαιοτάτων χρόνων», δε συμβαίνει το ίδιο με το στοίχημα μπάσκετ 🏀. 

Είτε είσαι αρχάριος, είτε λίγο πιο… προχωρημένος, οφείλεις να μελετήσεις αναλυτικά τον παρακάτω οδηγό που αφορά το μπάσκετ στοίχημαΜπαίνοντας λοιπόν σε μια στοιχηματική ιστοσελίδα σε μια αναμέτρηση θα βρούμε τις βασικές αγορές και τα ειδικά στοιχήματα που μπορεί να διαφέρουν από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα.

Οι τρεις βασικές επιλογές που υπάρχουν σε έναν αγώνα είναι οι εξής

  • Μπάσκετ Στοίχημα Νίκης
  • Στοίχημα Χάντικαπ Μπάσκετ
  • Στοίχημα Μπάσκετ Over Under

Εκτός από το να δούμε αναλυτικά το πως παίζω μπάσκετ στο στοίχημα σε κάθε μια από τις κύριες επιλογές, θα επισημάνουμε κάποια στοιχεία που πρέπει να “τηρεί” κάποιος προκειμένου να έχει καλές πιθανότητες για να βγαίνει κερδισμένος.

Πως να κερδίσω στο στοίχημα μπάσκετ

Φυσικά και δε θα διαβάσεις τρόπους που θα σε στείλουν 100% στο ταμείο. Αλίμονο αν ισχυριζόμασταν κάτι τέτοιο. Από την εμπειρία μας στο basket betting όλα αυτά τα χρόνια θα αναφερθούμε για στοίχημα μπάσκετ κόλπα που σίγουρα σου δίνουν καλύτερες πιθανότητες για να φτάσεις σε μια νίκη.

➦ Πόνταρε σε στοιχήματα με αξία (value bet)

Μελέτησε καλά έναν αγώνα, βγάλε πρώτα μόνος σου τις πιθανότητες νίκης του σημείου που θες να ποντάρεις κι έπειτα σύγκρινε με την απόδοση που έχει δώσει η πλατφόρμα για το σημείο αυτό (δες εδώ αναλυτικά ➡️ τι είναι το value bet)

➦ Πόνταρε σε πρωταθλήματα που γνωρίζεις καλά

Μην ανοίγεις το “πεδίο” όπου στοχεύεις. Τουλάχιστον στο ξεκίνημα, να φροντίσεις να ποντάρεις σε λίγα πρωταθλήματα. Το στοίχημα μπάσκετ είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο, μην το κάνεις δυσκολότερο προσπαθώντας να επιλέξεις σημεία από πολλά πρωταθλήματα.

➦ Μάθε να κερδίζεις σε συγκεκριμένες αγορές, τουλάχιστον στην αρχή

Επίλεξε δύο-τρεις και μην προσπαθείς να κάνεις τον “γκουρού” σε όλες τις στοιχηματικές επιλογές που έχει ένας αγώνας. Είναι προτιμότερο να μάθεις πολύ καλά και να ποντάρεις στο χάντικαπ μπάσκετ και το over/under, παρά να προσπαθείς να παίξεις και στοιχήματα περιόδων/ημιχρόνων, ειδικά παικτών, ειδικά ομάδων κλπ. Κυρίως όταν είσαι αρχάριος με το “άθλημα”. 

✍️ Ακολούθησε tipster που γνωρίζουν καλά κι έχουν “εξειδίκευση” σε συγκεκριμένα πρωταθλήματα

Συνέχισε να παρακολουθείς τις αναλύσεις και τα πονταρίσματά τους, ως το τέλος της σεζόν. Εξειδίκευση. Όταν ένας tipster ασχολείται μόνο με ένα πρωτάθλημα ή μια διοργάνωση, έχει καλύτερες πιθανότητες “στοιχηματικής” νίκης.

➦ Άνοιξε λογαριασμό σε περισσότερες από μία στοιχηματικές πλατφόρμες

Οι λεπτομέρειες όταν ποντάρουμε σε αγώνα μπάσκετ αξίζουν πολλά (βάση απόδοσης). Σε μια πλατφόρμα μπορεί να βρούμε χάντικαπ +5.5 σε αουτσάιντερ, στο 1.90 και σε άλλη να βρούμε +7.5 στο 1.88. Δύο πόντοι διαφοράς (σχεδόν στην ίδια απόδοση) μπορεί να είναι καθοριστικοί.

Μπάσκετ Στοίχημα – Νικητής

Είναι η βασικότερη επιλογή που υπάρχει σε όλες τις στοιχηματικές κι αφορά τον νικητή μιας αναμέτρησης. Το στοίχημα είναι διπλής επιλογής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετράει η παράταση στο στοίχημα μπάσκετ (παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες). Το στοίχημα μου θα «κλείσει» όταν κάποια από τις δύο ομάδες κερδίσει, είτε στην κανονική διάρκεια, είτε στην παράταση.

Πάμε να δούμε τώρα πως παίζουμε στοίχημα μπάσκετ για το νικητή της παρακάτω αναμέτρησης:

Έστω ότι θέλω να ποντάρω την Ταϊβάν Μπανκ. Κλικάρω 🖱️ πάνω στην επιλογή «Ταϊβάν Μπανκ @ 2.10». Πότε θα θεωρείται κερδισμένο το στοίχημα; Στην περίπτωση που κερδίσει η Ταϊβάν Μπανκ στην κανονική διάρκεια ή στην παράταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ❗ Υπολογίζουμε κανονικά την παράταση στο stoixhma basket «Νικητής Αγώνα» και στον ΟΠΑΠ και σε στοιχηματική ιστοσελίδα. Ο Book Spy προτείνει τον stoiximan για στοίχημα στο μπάσκετ γιατί διαθέτει χαμηλή γκανιότα (υψηλές αποδόσεις) και δεκάδες επιλογές.

Χάντικαπ στο Μπάσκετ

Το στοίχημα χάντικαπ μπάσκετ είναι εξίσου δημοφιλής και σίγουρα η πιο αξιοποιήσιμη αγορά, σε σχέση με το νικητή αγώνα. Φυσικά, εφόσον είναι μια αγορά που δεν είναι βασική στο ποδόσφαιρο, οι μη έχοντες μεγάλη επαφή με το basket betting, θα ρωτήσουν «τι είναι το χάντικαπ στο μπάσκετ» και φυσικά «πως παίζεται το χάντικαπ στο μπάσκετ». Πάμε να τα στοιχειοθετήσουμε και τα δύο παρακάτω ⬇️.

Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, το χάντικαπ στην ουσία είναι το πλεονέκτημα πόντων στο μπάσκετ που έχει μια ομάδα (πάντα το αουτσάιντερ μίας αναμέτρησης). Σε ένα σετ (όπως φαίνεται παραπάνω) που εμφανίζεται μοιρασμένο σε αποδόσεις κοντά στο 1.90, η μια ομάδα έχει ένα “+” στο handicap basket και λογίζεται ως αουτσάιντερ κι η άλλη ομάδα έχει ένα “-” και λογίζεται ως φαβορί.

Χάντικαπ στο μπάσκετ – Εναλλακτικό ή extra

Εφόσον είδαμε τι είναι το handicap στο στοίχημα, ορθό θα ήταν να μιλήσουμε για μια μία επιπλέον αγορά. Αφορά τις εναλλακτικές (ή extra) αγορές στο χάντικαπ πόντων μπάσκετ.  Όπως είδατε παραπάνω, στο πλεονέκτημα που δίνεται σε κάθε περίπτωση, η απόδοση είναι σχεδόν «μοιρασμένη» στις δύο ομάδες (1.88-1.88). Αυτό αφορά το «βασικό χάντικαπ μπάσκετ» σε έναν αγώνα. Στις στοιχηματικές πλατφόρμες όμως μπορούμε να βρούμε εξτρά αγορές, φυσικά με διαφορετικές αποδόσεις.

Για την αναμέτρηση Παουιάν – Ταϊβάν Μπιρ, παραθέτουμε τα παρακάτω σετ:

Παίρνουμε για παράδειγμα το σετ «Παουιάν +1.5 (2.30) – Ταϊβάν Μπιρ -1.5 (1.60)».

Τι συμβαίνει 🤔 πρακτικά εδώ και ποια διαφοροποίηση έχουμε σε σχέση με το αρχικό σετ με το «+4.5 και -4.5»;

Η Παουιάν πλέον, ξεκινώντας το ματς κερδίζει μόλις 1.5 – 0 κι όχι 4.5 – 0. Οπότε, σημαίνει ότι οι πιθανότητές για νίκη (ή πιο σωστά, «στοιχηματική» νίκη), λιγοστεύουν. Άρα, βάση λογικής, μικρότερες πιθανότητες «στοιχηματικής» νίκης = μεγαλύτερη απόδοση.

Χάντικαπ μπάσκετ επεξήγηση

Εδώ θα δούμε τα εξής:

  • Πως εμφανίζεται το χάντικαπ πόντων μπάσκετ σε στοιχηματική
  • Τι σημαίνουν τα σύμβολα «+» και «-» που είναι δίπλα στους δεκαδικούς
  • Πως τα υπολογίζουμε όσον αφορά το στοιχηματισμό

Στην εικόνα παραπάνω, για να κατανοήσετε τι είναι το χάντικαπ πόντων στο μπάσκετ, η Παουιάν έχει το πλεονέκτημα των 4.5 πόντων. Αν το ίδιο ματς το βλέπαμε σε ΚΟΥΠΟΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΠΑΠ, θα εμφάνιζε στην ένδειξη «ΠΛΕΟΝ/ΜΑ ΓΗΠΕΔ» τον αριθμό 4.5. Με το τζάμπολ, το σκορ στο συγκεκριμένο ματς, υπολογίζουμε ότι είναι 4.5 – 0 υπέρ της Παουιάν.

Οπότε, αν το τελικό σκορ λήξει 83 – 85, εμείς είτε προσθέτουμε 4.5 στους 83 πόντους της Παουιάν (+4.5), είτε αφαιρούμε 4.5 από τους 85 πόντους της Ταϊβάν Μπιρ (-4.5) για δούμε ποιο είναι το «στοιχηματικό» αποτέλεσμα του αγώνα. 

Πως παίζεται το χάντικαπ στο μπάσκετ

Όπως και το «Στοίχημα νίκης» και το «Χάντικαπ Μπάσκετ» σε έναν αγώνα, είναι διπλής επιλογής. Κάτι που σημαίνει ότι πιάνεται η παράταση στο στοίχημα μπασκετ που ποντάραμε.

Για το πως παίζεται το χάντικαπ δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με το νικητή.

*Ποντάροντας αουτσάιντερ (το αουτσάιντερ έχει πάντα το + στο χάντικάπ του)

Κλικάρω 🖱️ «Bank OF Taiwan» (+2.5) 1,90»

Για να θεωρηθεί κερδισμένο το στοίχημα μου, η Bank OF Taiwan:

  • Είτε πρέπει να κερδίσει
  • Είτε αν χάσει, να χάσει με διαφορά μέχρι δύο πόντους

*Ποντάροντας φαβορί (το φαβορί έχει πάντα το – στο χάντικάπ του)

Κλικάρω 🖱️ «Pauian Archiland (-2.5) 1,75»

Για να θεωρηθεί κερδισμένο το στοίχημά μου, η Pauian Archiland:

  • Πρέπει μόνο να κερδίσει ΚΑΙ με διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων

ΠΡΟΣΟΧΗ❗ Το στοίχημα «basket handicap» ισχύει και στην παράταση και στον ΟΠΑΠ και σε στοιχηματική ιστοσελίδα. Σύμφωνα με τον book spy, η bwin αποτελεί ΤΟΠ επιλογή για ποντάρισμα σε μπάσκετ χάντικαπ.

Μετράει η παράταση στο στοίχημα μπάσκετ;

Αναλύοντας παραπάνω το μπάσκετ στοίχημα πως παίζεται, επισημάναμε στο τέλος κάθε περίπτωσης το αν πιάνεται η παράταση στο στοίχημα μπάσκετ. Αν δηλαδή ένα παιχνίδι λήξει ισόπαλο στην κανονική διάρκεια, τι συμβαίνει με τα στοίχηματα που έχουμε ποντάρει;

Και για τις τρεις βασικές αγορές (αλλά και για τις περισσότερες ειδικές), η παράταση μπάσκετ μετράει, όσον αφορά το στοιχηματισμό. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι αγορές διπλής επιλογής. Δηλαδή, από τη στοιχηματική δεν προσφέρεται ως περίπτωση πονταρίσματος η ισοπαλία. Οπότε, το ματς λήγει ισόπαλο, το bet όμως, όχι. 

Και στο χάντικαπ μπάσκετ η παράταση υπολογίζεται κανονικά και στα όρια πόντων. Όλα τα στοιχήματα διευθετούνται λογαριάζοντας και τον εξτρά χρόνο. Και στις περισσότερες των περιπτώσεων, όταν το στοίχημα συνεχίζει να ισχύει και στην παράταση, αναγράφεται και δίπλα στην αγορά.

Εκεί όπου δεν υπολογίζεται είναι στα στοιχήματα τριπλής επιλογής, όπου δίνεται ως αγορά και η ισοπαλία (πχ στοίχημα νίκης, τριπλής επιλογής με “1Χ2”). Οπότε, εφόσον μπορείς να την ποντάρεις, σημαίνει ότι αν το ματς λήξει ισόπαλο, θα… “λήξει” και το bet.

Στοίχημα Μπάσκετ Over Under

Μην μπερδευτείτε! Καμία σχέση με το Over Under στο ποδόσφαιρο. Μιλώντας για Ο/U σε αγώνα ποδοσφαίρου, πάντα αναφερόμαστε στο «στοίχημα over 2.5». Αυτό δε συμβαίνει όταν θέλουμε να ποντάρουμε σε Under και Over στο μπάσκετ. Τα Over Under στο μπάσκετ αφορούν σε κάθε αγώνα, ένα σύνολο πόντων, με το όριο να αλλάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτό που είναι σταθερό είναι το «βασικό line» (όπως παραπάνω είδαμε το «βασικό χάντικαπ»), με τις αποδόσεις να είναι και πάλι σχεδόν «μοιρασμένες» σε Over και Under. Κι αυτό που αναλύουμε, φαίνεται ξεκάθαρα στην παρακάτω εικόνα.

Βλέπουμε ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έχουμε ένα όριο πόντων στους 171.5. Με τις αποδόσεις σε over under να είναι μοιρασμένες.

Over Under Στοίχημα – Εναλλακτικό ή extra

Ομοίως με το χάντικαπ στο μπάσκετ, έτσι και το «under over στοίχημα μπάσκετ» έχει τις εναλλακτικές ή extra επιλογές. Η λογική, όσον αφορά τις αποδόσεις, δεν διαφέρει σε σχέση με το χάντικαπ. Μικρότερες πιθανότητες «στοιχηματικής» νίκης – μεγαλύτερες αποδόσεις. Στα παρακάτω, extra όρια έχουμε (είναι από τον ίδιο αγώνα με το σετ παραπάνω):

Στο over 171.5 πιο πριν, ζητούσαμε για «στοιχηματική» νίκη, 172 πόντους και παραπάνω, σε απόδοση 1.87. Αν επιλέξουμε «over 168.5» σημαίνει ότι ζητάμε 169 πόντους και παραπάνω. Οπότε η απόδοση που θα έχουμε, είναι μικρότερη κοκ.

Στοίχημα μπάσκετ over under – Πως παίζεται

Όπως και τα άλλα δύο βασικά στοιχήματα και τo «under και over στο μπάσκετ», είναι διπλής επιλογής και ισχύει και στην παράταση.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα εμφανίζεται με «Πάνω» και «Κάτω», είναι τα αντίστοιχα «όβερ» και «άντερ». Αν επιλέξω να ποντάρω το over στο μπάσκετ, απλά κλικάρω 🖱️ το «Πάνω από 174.5 @ 1.81». Για να θεωρηθεί κερδισμένο το στοίχημά μου, πρέπει και οι δύο ομάδες να σκοράρουν 175 πόντους και άνω. Υπενθυμίζουμε ότι ισχύει και η παράταση. Αν το παιχνίδι λήξει 82-82 (164 πόντοι) και στην παράταση το ματς λήξει 93-95, το στοίχημα πάλι είναι κερδισμένο. Το στοίχημα «Over Under στο μπάσκετ» ισχύει και στην παράταση και στον ΟΠΑΠ και σε στοιχηματική ιστοσελίδα.

Ο πρώτος οδηγός ολοκληρώθηκε. Πλέον ξέρεις πως παίζεται το στοίχημα μπάσκετ και πως να αυξήσεις τις πιθανότητες να κερδίσεις. Μπορείς να περάσεις πλέον στην επόμενη ενότητα και να διαβάσεις εδώ τον αναλυτικό οδηγό μας για τα ➡️ Ειδικά Στοιχήματα Μπάσκετ

*Για τις ανάγκες του οδηγού κρατήσαμε στιγμιότυπα οθόνης από διαφορετικές στοιχηματικές πλατφόρμες προκειμένου να κατανοήσετε ότι η λογική στο στοίχημα μπάσκετ παραμένει η ίδια κι απλά αλλάζει η εμφάνιση των αγορών.

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα

BookmakerΠλεονεκτήματα
Stoiximan
9.4/10
  • Δωρεάν συναλλαγές, άμεσες αναλήψεις
  • Προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
  • Ειδικά στοιχήματα σε όλα τα αθλήματα 
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
8.6/10
  • Αξιοπιστία & ασφάλεια ΟΠΑΠ
  • Ποικιλία σε ειδικά & μακροχρόνια
  • Προηγμένη εφαρμογή για Android & iOS
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
8.9/10
  • Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
  • Ποικιλία σε ασιατικά χάντικαπ
  • Cash Out*, Stop Loss / Partial Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
9.2/10
  • Εξαιρετική επιλογή για live betting
  • Άμεσες πληρωμές όλες τις ημέρες
  • Live streaming & Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
8.7/10
  • Εμπειρία 20+ ετών στον χώρο
  • Γρήγορη & εύχρηστη ιστοσελίδα
  • Εύκολη πλοήγηση μέσω app για Android
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
8.6/10
  • Πανίσχυρο brand name
  • Πολύ γρήγορες πληρωμές
  • Άμεσο cash out* σε όλα τα αθλήματα
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
8.9/10
  • Κορυφαίο όνομα στον χώρο
  • Πλούσιο Live betting σε όαλ τα sports
  • 24ωρη εξυπηρέτηση με ελληνικό support
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
8.7/10
  • Παγκόσμιο brand name
  • Υψηλά όρια πονταρίσματος
  • Ασιατικά & ειδικά στοιχήματα
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
8.3/10
  • Πολύ εύκολη πλοήγηση
  • Εξαιρετικό mobile app
  • Πλούσιο live betting
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Sportingbet
8.9/10
  • Παγκόσμιο brand από το 1998
  • Live Streaming* & Cash Out*
  • 24ωρη εξυπηρέτηση στα Ελληνικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betshop
8.3/10
  • Ποικιλία σε combos & ασιατικά
  • Live Streaming* από το κινητό
  • Πολύ γρήγορες αναλήψεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Vistabet
8.9/10
  • Υψηλά όρια πονταρίσματος
  • Live Streaming* & Cash Out*
  • 24/7 τμήμα εξυπηρέτησης στα Ελληνικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ