Αμφισβητεί το χρέος της σε Ελλάδα και Γερμανία η Paddy Power!

Αμφισβητεί το χρέος της σε Ελλάδα και Γερμανία η Paddy Power!Ένα ποσό της τάξης των 55 εκατομμυρίων ευρώ, αξιώνουν Ελλάδα και Γερμανία από την πανίσχυρη Paddy Power Betfair, από φόρους που δεν καταβλήθηκαν. Χρέη που η ίδια η πλατφόρμα αμφισβητεί.

Η όλη υπόθεση προέκυψε μετά από απόφαση δικαστηρίου στη Γερμανία, ότι οφείλονται από την Paddy Power 46,2 εκατομμύρια δολάρια. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι Γερμανοί, βασιζόμενοι στη φορολογική εκτίμηση του 2012 για την Betfair Exchange. Η τελευταία έκλεισε τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, με τις δύο πλατφόρμες να συγχωνεύονται εν τέλει το 2016, σε ένα deal μεγαλύτερο των 12 δις δολαρίων. Η νέα πλατφόρμα που προέκυψε ωστόσο, αμφισβητεί το νομοσχέδιο και κατ’ επέκταση τα χρέη, τονίζοντας πως δεν είναι υπεύθυνη για αυτά.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η αρμόδια Αρχή (ΕΕΕΠ) έχει κρίνει πως τα χρήματα που οφείλονται από φόρους, κυρώσεις και τόκους, στο διάστημα που η Paddy Power είχε προσωρινή άδεια (από το 2012 έως το 2014) είναι της τάξης των 16,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πλατφόρμα έχει καταβάλει το ποσό, ωστόσο τώρα επιθυμεί την επιστροφή του.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Paddy Power Betfair τονίζει: «η πλατφόρμα αμφισβητεί έντονα τη βάση αυτών των εκτιμήσεων και σύμφωνα με τις νομικούς και φορολογικούς κανονισμούς που έχουμε λάβει, υπάρχουν σοβαροί λόγοι να προσφύγουμε. Επομένως, σκοπεύουμε να το πράξουμε. Εν αναμονή της έκβασης αυτών των προσφυγών, καταβάλαμε το συνολικό ελληνικό χρέος τον Ιανουάριο του 2019, ενώ περιμένουμε με σαφήνεια όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα πληρωμής σε μετρητά στη Γερμανία».

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα υπολογίζει πως τα έσοδα του προηγούμενου έτους θα ανέρχονται στα 600 – 620 εκατομ. δολάρια. Ποσό στο οποίο δεν υπολογίζεται καμία δαπάνη για την επέκταση στις ΗΠΑ και μια σειρά από συμφωνίες που εκεί έχουν γίνει.

Να σημειωθεί εδώ, πως πέραν των Ηνωμένων Πολιτειών, η Paddy Power έχει κάνει άνοιγμα και στην Ανατολική Ευρώπη και μαζί με την Adjarabet θεωρείται η κορυφαία στοιχηματική πλατφόρμα στη Γεωργία αυτή τη στιγμή.

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Πάσχα ήρθε... νωρίτερα στη FONBET!
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE: LEG250
  • 150 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ