Το… κόλπο του αιώνα με υπεξαίρεση 1,1 εκατ. δολαρίων!

Το... κόλπο του αιώνα με υπεξαίρεση 1,1 εκατ. δολαρίων!Για υπεξαίρεση 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων από το περιοδικό Card Player, κατηγορείται η οικονομική του διευθύντρια το διάστημα 2011 – 2016.

Συγκεκριμένα, στις 30 Αυγούστου, η Σέλμπι ΜακΚαν «χρεώθηκε» με τουλάχιστον 24 κατηγορίες υπεξαίρεσης από την πολιτεία της Νεβάδα. Η πρώην οικονομική διευθύντρια του περιοδικού συνελήφθη τον περασμένο Μάιο στη Χαβάι και παρέμεινε εκεί μέχρι την απαγγελία των κατηγοριών από τις δικαστικές αρχές της Νεβάδα. Αυτές αφορούν κακουργήματα και βαριά παραπτώματα.

Από όσα προκύπτουν, η ΜακΚαν προσελήφθη στο περιοδικό τον Σεπτέμβριο του 2011, λίγους μήνες μόλις μετά τη δίωξη των αμερικανικών αρχών κατά πολλών διάσημων στοιχηματικών ιστοσελίδων και casino που δρούσαν εκείνη την εποχή στις ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονταν το PokerStars, το PartyPoker, η UltimateBet και το Absolute Poker. Σημαντικό μέρος των εσόδων του Card Player μέχρι τότε, προερχόταν από τη διαφήμιση των ιστοσελίδων. Υπήρξε δε και βασικός συνεργάτης της UltimateBet, το 2003 όταν λάνσαρε την ιστοσελίδα της.

Η συγκεκριμένη ημέρα μνημονεύεται ως «Μαύρη Παρασκευή» και είχε άμεσο αντίκτυπο για το περιοδικό, αφού ακολούθησαν δεκάδες απολύσεις, ενώ υπολογίζεται πως διατηρήθηκε μόλις το 10% του προσωπικού. Την εποχή εκείνη λοιπόν, η Σέλμπι ΜακΚαν προσελήφθη ως αντικαταστάτρια του προηγούμενου οικονομικού διευθυντή, με σαφώς κατώτερο μισθό.

Ο βασικός της μισθός ανερχόταν στα 37.000 δολάρια και σύμφωνα με τις κατηγορίες ξεκίνησε να καταχράζεται τα χρήματα της πλατφόρμας από τις πρώτες μόλις εβδομάδες της σε αυτή.

Πως το έκανε όμως; «Όπως εντοπίσαμε έγραφε επιταγές στο όνομα της, έστελνε χρήματα στο σύζυγο της από τέσσερις διαφορετικούς λογαριασμούς, αγόραζε αεροπορικά εισιτήρια και ρούχα, έκανε διαδικτυακές δωρεές… ακόμα – ακόμα άλλαζε τον μισθό της κάθε δύο εβδομάδες επί πέντε χρόνια», δήλωσε σχετικά ο συνιδιοκτήτης του Card Player, Τζέφρι Σάλμαν.

«Κάποια στιγμή καταλάβαμε πως τα ταμεία μας ήταν άδεια και είχαμε φτάσει σε σημείο να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε οικονομικά. Τότε αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει», πρόσθεσε.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η Σέλμπι ΜακΚαν, μαζί με τον σύζυγο της έχουν «τρέξει» στο παρελθόν πολλούς διαδικτυακούς εράνους. Σε έναν από αυτούς μάλιστα, είχε συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξης των 22.000 δολαρίων. Μάλιστα, μετά τη σύλληψη της στη Χαβάι, ο σύντροφος της ξεκίνησε έναν νέο έρανο για τη νομική της υπεράσπιση.

Ο ίδιος σχολίασε: «Χωρίς να υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες, κατηγορείται πως όλα τα λεφτά που απέκτησε πέραν του μισθού της ήταν παράνομα. Η Σέλμπι είχε δουλέψει σε δύο δικηγορικές πλατφόρμες πριν πιάσει τη συγκεκριμένη δουλειά και ποτέ δεν είχε υπάρξει πρόβλημα. Δεν ξέρω πότε θα τελειώσει αυτή η υπόθεση, αλλά αρνούμαι να επιτρέψω σε μερικούς πλούσιους να χρησιμοποιούν την ποινική δικαιοσύνη για τη διασκέδαση τους».

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ 4x προσφορά* από την Betsson
  • ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
  • ΤΕΣΣΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ