Κλείνει η Mybet; Όλη η αλήθεια

***Η Mybet δεν προσφέρει τις υπηρεσίες της στη χώρα μας, προς το παρόν!***

Όπως πολύ πιθανά να γνωρίζετε η Mybet ετοιμάζεται να βάλει… λουκέτο, αφού πριν μερικές ημέρες κατέθεσε αίτηση χρεοκοπίας. Αναμενόμενα, η υπόθεση έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους παίκτες που έχουν χρήματα στην πλατφόρμα. Τι ισχύει όμως; Υπάρχει πιθανότητα η Mybet να κλείσει άμεσα; Είναι ασφαλή τα χρήματα των παικτών; Ας δώσουμε απαντήσεις με την σειρά σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Το ιστορικό της αίτησης χρεοκοπίας

Την περασμένη Τρίτη (21/8) η Mybet Holdings ανακοίνωσε πως θα καταθέσει αίτηση χρεοκοπίας, αφού οι συζητήσεις με επενδυτές που έδειξαν ενδιαφέρον για την εξαγορά της έπεσαν στο κενό. Ωστόσο οι γερμανικές αρχές απέρριψαν την αίτηση της, καθώς η πλατφόρμα χρωστάει 4 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους στο γερμανικό κράτος. Όσο για την μετοχή της πλατφόρμας στο χρηματιστήριο της Φρανκούρτης; Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό!

Τι θα γίνει με τα χρήματα των παικτών

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της πλατφόρμας, η αίτηση χρεοκοπίας δεν επηρεάζει τα χρήματα των παικτών. Το online κομμάτι της Mybet λειτουργεί από την Μάλτα, με αδειοδότηση από την MGA. Αυτό σημαίνει πως τα υπόλοιπα βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς και εφόσον χρειαστεί θα πληρωθούν στο ακέραιο.

Η ανακοίνωση της πλατφόρμα αναφέρει:

“Η αίτηση χρεοκοπίας δεν επηρεάζει τους παίκτες. Η Mybet λειτουργεί με άδεια από την MGA, η οποία τους προστατεύει στο μέγιστο βαθμό. Η πλατφόρμα θα συνεχίσει να προσφέρει της υπηρεσίες της χωρίς πρόβλημα. Εάν αλλάξει κάτι θα ενημερώσουμε προσωπικά τον καθένα.”

Με απλά λόγια, μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε χωρίς πρόβλημα στην Mybet, αφού η πλατφόρμα στην Μάλτα δεν επηρεάζεται απ’ ότι συμβαίνει στο γερμανικό κομμάτι της πλατφόρμας.

Γιατί έφτασε η πλατφόρμα σε αυτό το σημείο

Λίγο πολύ ήταν κάτι αναμενόμενο, αφού το 2014 ήταν η τελευταία χρονιά που παρουσίασε θετικό πρόσημο στα έσοδα της. Από εκεί και πέρα είτε το πρόσημο ήταν αρνητικό (2015. 2017). είτε οριακά θετικό (2016).

Το πρώτο χτύπημα ήρθε το 2015. Τα capital control στην Ελλάδα έφεραν ένα ισχυρό πλήγμα στην πλατφόρμα αφού η χώρα μας ήταν μία από τις βασικές της αγορές. Λίγους μήνες αργότερα ήρθε το 2ο χτύπημα, αφού η πλατφόρμα αναγκάστηκε να κλείσει το καζίνο της στην Ελλάδα για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο σημαντικότερος παράγοντας όμως, που οδήγησε στην πτώση της Mybet είναι πως πολύ απλά την ξεπέρασε η εποχή.  Η γερμανική πλατφόρμα δεν  κατάφερε να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό, μένοντας “κολλημένη” σε ένα προϊόν που για χρόνια δεν προσέφερε τίποτα νέο τον παίκτη. Ελάχιστες αγορές, υψηλή γκανιότα στα περισσότερα πρωταθλήματα, μηδενικές παροχές (πχ η απουσία του Live streaming).

Η προσπάθεια για εκσυγχρονισμό έγινε, ωστόσο η αποτυχία ήταν μεγαλειώδεις. Η νέα πλατφόρμα δεν συγκίνησε τους παίκτες, κυρίως όμως δεν προσέφερε κάτι φρέσκο ώστε να τραβήξει το ενδιαφέρον. Η Mybet ουσιαστικά άλλαξε το περιτύλιγμα, το περιεχόμενο όμως παρέμεινε το ίδιο.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα

Εφόσον σαν παίκτες δεν επηρεαζόμαστε από την όλη κατάσταση δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Βέβαια, θα ήταν παράλογο να επενδύσουμε χρήματα σε μια πλατφόρμα που αργά ή γρήγορα θα σταματήσει την λειτουργία της. Όταν όμως μία πλατφόρμα-κολοσσός όπως η Mybet φτάνει σε αυτό το σημείο είναι απολύτως λογικό να υπάρχει μία δυσπιστία απέναντι στις στοιχηματικές πλατφόρμες.

Για την νέα σεζόν, η ομάδα του Bookmakers και ο Book Spy αξιολόγησαν τις πλατφόρμες στην Ελλάδα και σας παρουσιάζουν τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες για το 2018.

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

«ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ» PROMO CODE

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Πάσχα ήρθε... νωρίτερα στη FONBET!
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE: LEG250
  • 150 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ