«Ξέπλυμα» ύψους 8.400.000 ευρώ από τυχερά παιχνίδια

Ένα απίστευτο περιστατικό έχει βγει στην επιφάνεια εδώ και λίγο καιρό, καθώς ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ στη Λάρισα, φέρεται να έχει προβεί σε υπεξαίρεση 8.400.000 ευρώ από τα ταμεία του οργανισμού, ενώ για να καλύψει τα… ίχνη του ξέπλυνε όλο αυτό το ποσό μέσα από τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Για να ολοκληρώσει το μεγάλο κόλπο, χρειάστηκε να συνεργαστεί με δύο ακόμα μέλη της οικογένειάς του, καθώς και με ιδιοκτήτρια πρακτορείου ΠΡΟΠΟ της πόλης. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών, ήταν δελτία ΚΙΝΟ, όχι όμως ότι δεν χρειάστηκε και η συνδρομή άλλων παιχνιδιών για να ολοκληρωθεί το… παζλ και το μεγαλύτερο μέρος των δελτίων παίχθηκαν ή εξαργυρώθηκαν σε συγκεκριμένο πρακτορείο. Πέραν των τεσσάρων προαναφερόμενων ατόμων, κατηγορούνται ακόμα δύο στελέχη του ΟΑΕΔ για αμέλεια.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το 2015, καθώς βρέθηκε έλλειμα ύψους 85 χιλιάδων ευρώ στα ταμεία του οργανισμού, κάτι που έφερε την «έφοδο» επιθεωρητών, οι οποίοι με τη σειρά τους ανακάλυψαν την τεράστια «τρύπα» των 8,4 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά για 7 χρόνια στη σειρά ο προϊστάμενος δημιουργούσε εντάλματα ανύπαρκτων οφειλών, σε ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και εξέδιδε τις αντίστοιχες εντολές πληρωμής, βάζοντας μάλιστα πλαστές υπογραφές. Εν συνεχεία μετέβαινε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα, εισέπραττε τα χρήματα, ενέργειες οι οποίες του αποκόμισαν κέρδος 8.4 εκατομμυρίων ευρώ. Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας κατηγορείται για απάτη κατ’ επάγγελμα, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απιστία, πλαστογραφία, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι 3 βασικοί συνεργοί του, κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων.

Ο πρώην υπάλληλος της υπηρεσίας φέρεται να έχει κερδίσει μεγάλα ποσά και αρκετά δελτία σε τυχερά δελτία και μάλιστα σε χρονικά διαστήματα τα οποία συμπίπτουν με την υπεξαίρεση χρημάτων από τον ΟΑΕΔ. Τα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια εισπράττονταν είτε από πρακτορείο, είτε από τράπεζα, ανάλογα με το μέγεθός τους. Γενικά, τα τυχερά κερδισμένα δελτία έπεφταν… βροχή στην οικογένεια του φερόμενου ως δράστη, κάτι το οποίο κίνησε επίσης τις υποψίες.

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ