Πήρες κόκκινη; Ε και… πας ταμείο

στημένο κόκκινη_1Άλλο να λέγονται, μεταξύ σοβαρού και αστείου, στην καφετέρια της γειτονιάς κι άλλο να υπάρχουν επίσημες καταγγελίες. Είναι άλλο να σκέφτεστε: «Μας έστησαν πάλι» και είναι τελείως διαφορετικό να βλέπετε με τα μάτια σας τραγελαφικά πράγματα που δεν το πιστεύουν τα μάτια ούτε του προπονητή της ομάδας.

Γιατί τα λέμε αυτά; Αφορμή μας δίνει ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης, ο οποίος κατήγγειλε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5», ότι σε αναμέτρηση ερασιτεχνικής κατηγορίας αποβλήθηκε παίκτης κατόπιν προτροπής – απαίτησης και των θεατών του αγώνα!

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Δημητριάδη, όταν ο παίκτης βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκε προς τον πάγκο, σε ερώτηση του προπονητή του, γιατί αποβλήθηκε, αυτός απήντησε: «Το είχα παίξει στο στοίχημα»!

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε τι είπε ο κ. Σάββας Δημητριάδης, που διατελεί πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ):

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στο στοιχηματικό κουπόνι αναμετρήσεις ερασιτεχνικών κατηγοριών: «Προ τριετίας τα παιχνίδια έμπαιναν πριν από την έναρξή τους. Τώρα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της live μετάδοσης. Στην προηγούμενη περίπτωση ας πούμε πως ήταν εύκολα τα πράγματα, καθώς μπορούσαμε να δούμε πριν από το παιχνίδι ποια είναι γνωστά, να τα αναβάλλουμε και να μην γίνουν καθόλου. Εμείς τώρα έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό, περιμένουμε μια απάντηση από την ΕΠΟ για ένα συγκεκριμένο θέμα και στην συνέχεια θα αποταθούμε στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γιατί είναι πραγματικά έγκλημα να μπει στο στοίχημα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σε συγκεκριμένο παιχνίδι χθες, προς τιμήν του προπονητή, μόλις έληξε το παιχνίδι με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε. Οι φίλαθλοι φώναζαν από έξω “Πάρε κόκκινη!” σε συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και τελικά πήρε. Όταν ο προπονητής αναρωτήθηκε αυτός του απάντησε πως παίζει στο στοίχημα».

Για τη γενικότερη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος: «Μίλησα με ανθρώπους που παίζουν στοίχημα και μου είπαν πως στις παράνομες στοιχηματικές πλατφόρμες, είτε στις ιντερνετικές νόμιμες, πρέπει να έχεις ανοίξει κωδικό. Πώς λοιπόν αυτοί ενώ το παιχνίδι ήταν live, μπόρεσαν και χτύπησαν αυτά τα παιχνίδια; Υπήρχε προμελέτη σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Υπάρχει περίπτωση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να υπάρξει αδιάβλητος στοιχηματισμός;».

Όπως είναι ευνόητο, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα, πως στο περιβάλλον του παράνομου τζόγου ο παίκτης είναι τραγικά εκτεθειμένος και απροστάτευτος σε κάθε είδους αδικία και κοροϊδία.

Σχόλια