Υπουργείο Οικονομικών: Ο ΟΠΑΠ δεν είχε ποτέ μονοπώλιο!

οπαπ ελλαδαΦωτιά στην ελληνική στοιχηματική αγορά έβαλε το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς για πρώτη φορά παραδέχθηκε επίσημα πως ο ΟΠΑΠ δεν είχε ποτέ και ούτε έχει αποκλειστικά δικαιώματα στο online στοίχημα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας insider.gr, το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε πριν μερικές ημέρες απαντητική επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με ερώτημα που αφορούσε τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών και διαδικτυακού στοιχήματος από τον ΟΠΑΠ. Στην επιστολή αυτή, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ο ΟΠΑΠ δεν είχε το μονοπώλιο στο ιντερνετικό στοίχημα και πριν την εφαρμογή του ν. 4002/2011, ενώ ακυρώνει τους ισχυρισμούς του Οργανισμού για διαδικτυακό μονοπώλιο στο στοίχημα καθώς σύμφωνα με την απόφαση αρ. 10586/2011 και 10587/2011 του Μονομελούς Πρωτοδικείου:

“Η διεξαγωγή των τυχερών παιχνιδιών ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, πρόκειται να ασκηθεί μέσω ειδικά αδειοδοτημένων παρόχων και δεν έχει παραχωρηθεί στην ΟΠΑΠ ΑΕ, όπως οι αιτούντες αβάσιμα ισχυρίζονται. Ανεξαρτήτως όμως της άνω νομοθετικής ρύθμισης των διαδικτυακών παιγνίων και στοιχημάτων, η κυρίως παρεμβαίνουσα ΟΠΑΠ και πριν την ισχύ του παραπάνω νόμου, ουδέποτε είχε το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής και των διαδικτυακών παιγνίων και στοιχημάτων (ΦΕΚ 390/14.3.2011)Ως εκ τούτου τόσο οι αιτούντες όσο και η κύρια παρεμβαίνουσα (ΟΠΑΠ ΑΕ) δεν νομιμοποιούνται να στρέφονται κατά της καθής για τυχόν παραβάσεις του νόμου (4002/2011) αναφορικά με την διεξαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, τα οποία ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο”

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ανοίξει ξανά την κόντρα ανάμεσα σε ΟΠΑΠ, ΕΕΕΠ και Κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε πως πριν μερικές ημέρες, με αφορμή τα VLT’s, είχαν γίνει εκατέρωθεν δηλώσεις που λίγο-πολύ άφηναν να εννοηθεί ότι ανοίγει ένα νέος κύκλος συνεργασίας. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως στην Κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους και χωρίς εξαιρέσεις στην πλήρη ρύθμιση της αγοράς και στην αδειοδότηση στοιχηματικών ιστοσελίδων.

Σχόλια