Σύλληψη 19χρονου που «πουλούσε» προγνωστικά

ΣύλληψηΣτη σύλληψη ενός 19χρονου στα Ιωάννινα προχώρησαν οι αρχές. Ο δράστης υποσχόταν ψευδώς εγγυημένα προγνωστικά για την έκβαση των αγώνων του στοιχήματος και συγκεκριμένα εκείνων που περιελάμβανε το κουπόνι του ΟΠΑΠ. Ο 19χρονος «πουλούσε» τα προγνωστικά μέσω του προφίλ του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, φαινόμενο που πλέον παρατηρούμε με μεγάλη συχνότητα στο ίντερνετ! Η δράση του νεαρού στα Ιωάννινα αποκαλύφθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του 19χρονου και μίας 31χρονης.

Είχε προηγηθεί έρευνα, στη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε χρήστης γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης (βλ. Facebook) να έχει προχωρήσει στη δημιουργία «ειδικού» προφίλ μέσα από το οποίο είτε διαφήμιζε, είτε προσέγγιζε άλλους χρήστες, υποσχόμενος ψευδώς ότι διαθέτει 100% εγγυημένα προγνωστικά και τα προσφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής. Μάλιστα, ο 19χρονος ανέφερε πως οι πληροφορίες του έρχονται από ποδοσφαιρικούς παράγοντες ή από τις στοιχηματικές πλατφόρμες.

Πώς έπαιρνε ο ίδιος τα χρήματα; Ζητούμε από τους «πελάτες» κωδικούς προπληρωμένων καρτών (βλ. paysafe).

Για τη δράση του αυτή ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση. Στη συνέχεια υπήρξε ψηφιακή αστυνομική έρευνα και σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, στοιχηματισμού, προπληρωμένων καρτών και παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου, γεγονός που οδήγησε στον γεωγραφικό εντοπισμό της επίμαχης σύνδεσης.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 19χρονου, κατά την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι τις επίμαχες προπληρωμένες κάρτες τις χρησιμοποιούσε σε λογαριασμό διαδικτυακού στοιχηματισμού με τα στοιχεία της 31χρονης…

Το bookmakers.gr σας προτρέπει να μείνετε μακριά από τους επιτήδειους και τα προγνωστικά των social media και να κάνετε παιχνίδι αποκλειστικά στις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες.

Σχόλια