Αυτό είναι το στρατηγικό πλάνο του ΟΠΑΠ

ΟΠΑΠ 0209Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, αναφέρθηκε στην στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Οργανισμός τα επόμενα χρόνια. Στόχος του ΟΠΑΠ είναι μέχρι το 2020 να έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια πλατφόρμα ψυχαγωγίας και τυχερών παιχνιδιών και προκειμένου να τα καταφέρει, θα βασιστεί στο τρίπτυχο “πελάτες, δίκτυο, προϊόντα-νέες τεχνολογίες”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα που προέκυψαν το πρώτο εξάμηνο του 2016. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντάμιαν Κόουπ ανέφερε: «Παρά τις πολλές προκλήσεις του περιβάλλοντος που λειτουργούμε, ο ΟΠΑΠ έχει μπροστά του λαμπρό μέλλον. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν μπει γερά θεμέλια και έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος. Με την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου και τη συμβολή των ανθρώπων μας μπορούμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας, το οποίο με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα έναν πιο κερδοφόρο και επιτυχημένο όμιλο ΟΠΑΠ».

Οι βασικοί άξονες για να έρθει η επιτυχία!

Σε 8 προτεραιότητες εστίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα, στόχος του Οργανισμού είναι να επικεντρωθεί στον πελάτη, να επενδύσει στο δίκτυο, όπως και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, τη δημιουργία νέων προϊόντων παγκόσμιων προδιαγραφών, την αξιοποίηση ψηφιακών και τεχνολογικών δυνατοτήτων, την ισχυρή δέσμευση της κοινωνίας, την ενίσχυση της εικόνας της πλατφόρμας και -τέλος- τη βελτίωση των σχέσεων με το κράτος και με άλλους φορείς.

Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Ντάμιαν ΚόουπΕπιπρόσθετα, ο Ντάμιαν Κόουπ, αναφέρθηκε και στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, τονίζοντας πως είναι ζωτικής σημασίας για τον Οργανισμό. «Θα επενδύσουμε στα καταστήματά μας, θα εισάγουμε σε αυτά νέα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως συσκευές για αυτόματη εξυπηρέτηση πελατών, μια διαδεδομένη υπηρεσία σε ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, θα ευθυγραμμίσουμε τα συμφέροντά μας με εκείνα των πρακτόρων μας και θα αυξήσουμε την υποστήριξη που τους παρέχουμε. Παράλληλα επιδίωξή μας είναι να ενδυναμωθεί η σχέση και η συνεργασία με τους πράκτορες ΟΠΑΠ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κόουπ πρόσθεσε ακόμα ότι: «Ο όμιλος έχει πολλά προϊόντα. Αυτό που μπορούμε να βελτιώσουμε είναι το επίπεδο έμφασης που δίνουμε σε αυτά. Έχω αποφασίσει ότι θα έχουμε μια νέα ομάδα προϊόντων, που θα καθοδηγείται από τον επικεφαλής προϊόντων. Τα καθήκοντα της ομάδας αυτής θα περιλαμβάνουν τη βελτίωση των υφιστάμενων προϊόντων, ειδικά του αθλητικού στοιχηματισμού, την εισαγωγή νέων προϊόντων, όπως καλύτερα προϊόντα Virtual, καθώς και τα VLT’s, εφόσον θεσπιστεί ένα λογικό και ισορροπημένο κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο.

Επίσης θα προσφέρουμε νέες υπηρεσίες, πέραν των τυχερών παιχνιδιών, όπως αυτές της Payzone», σημείωσε ο κ. Κόουπ. Παράλληλα τόνισε πως «ο ρόλος της τεχνολογίας θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που παρέχει. Η σημερινή εικόνα θα πρέπει να αλλάξει με ενέργειες που θα δώσουν μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερο έλεγχο στην προσφορά των προϊόντων της πλατφόρμας», ενώ παράλληλα στάθηκε στο γεγονός ότι θα πρέπει να βρεθούν νέα… ταλέντα για την ανάπτυξη του υπάρχοντος δυναμικού.

Οι σχέσεις του ΟΠΑΠ με τις Αρχές

Εκτός όλων των άλλων, ο κ. Κόουπ σχολίασε το μείζον θέμα της συνεργασίας του ΟΠΑΠ με τις ρυθμιστικές αρχές και την κυβέρνηση. Όπως έγινε γνωστό, υπήρξε ήδη η πρώτη γνωριμία με τον νέο επικεφαλής της ΕΕΕΠ, ενώ έγινε αναφορά και στη συνάντηση με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τον παράνομο τζόγο στην Ελλάδα. «Χρειάζεται στενή συνεργασία με όλους: την κυβέρνηση, τη ρυθμιστική αρχή και άλλους φορείς, διατηρώντας ανοιχτή επικοινωνία και επιτυγχάνοντας καλύτερη κατανόηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος», εξήγησε ο κ. Κόουπ.

Τι θα γίνει με τα VLT’s

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως… παίρνει ξανά μπρος το σχέδιο των VLT’s του ΟΠΑΠ. Σχετικά με το θέμα, ο εκτελεστικός πρόεδρος του Οργανισμού, Καμίλ Ζίγκλερ, δήλωσε: «Υπήρξε επικοινωνία σε θετικό κλίμα με τον νέο πρόεδρο της ΕΕΕΠ, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν. Από κοινού είπαμε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος για όλα τα θέματα και ότι θα έχουμε πιο συχνή επικοινωνία». Όπως έχει αναφερθεί, πρόθεση του ΟΠΑΠ είναι να προχωρήσει το πλάνο μόνο στην περίπτωση που θεσπιστεί ένα λογικό και ισορροπημένο κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο θα βασίζεται σε πρακτικές χωρών του εξωτερικού.

Σχόλια