Σημαντική συνάντηση της Ε.Ε.Ε.Π. με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ΕΕΕΠΟ νέος Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π., Ευάγγελος Καραγρηγορίου, είχε συνάντηση με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στόχος των δύο πλευρών είναι να βρουν τρόπους, προκειμένου να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η συνεργασία τους. Πιο συγκεκριμένα, ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) συναντήθηκε με τον Επόπτη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη και τον Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Παπαπροδρόμου.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη συνεργασία τους, με στόχο αυτή να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί. Στόχος της ΕΕΕΠ είναι να καταπολεμηθεί ακόμα περισσότερο η παράνομη διοργάνωση τυχερών παιχνιδιών μέσω του διαδικτύου, γι’ αυτό και πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι από τη Δίωξη, ενώ παράλληλα θα γίνουν ενέργειες για την προώθηση του υπεύθυνου παιχνιδιού. Το τελευταίο θα επιτευχθεί μέσα από τη σωστή ενημέρωση, με τις δύο πλευρές να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανηλίκων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίου Τύπου της ΕΕΕΠ

Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), κ. Ευάγγελος Καραγρηγορίου, στο πλαίσιο προώθησης της συνεργασίας της Αρχής με άλλες υπηρεσίες που μπορούν να συνδράμουν το έργο της, είχε την πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, και συγκεκριμένα με τον Επόπτη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και τον Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Παπαπροδρόμου.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη και από τις δύο πλευρές, συζητήθηκαν οι δυνατότητες και το μέχρι σήμερα έργο της Διεύθυνσης και της Ε.Ε.Ε.Π., καθώς και οι τρόποι με τους οποίους οι δύο υπηρεσίες μπορούν να αναβαθμίσουν το επίπεδο της συνεργασίας τους με σκοπό, αφενός να ενταθούν οι έλεγχοι ώστε να μειωθεί το επίπεδο παραβατικότητας και να καταπολεμηθεί η παράνομη διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου και αφετέρου να υλοποιηθούν δράσεις προώθησης του υπεύθυνου παιχνιδιού καθώς και ενημέρωσης του κοινού με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανηλίκων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων από τους κινδύνους που ανακύπτουν κατά τη διεξαγωγή αυτή.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και αναμένεται οι δύο πλευρές να εξειδικεύσουν σε πρακτικό επίπεδο τη συνεργασία τους το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχόλια